ora: 11:24, 16 iun 2014 12169

(video) ERATĂ! Chirtoacă declară că șeful Direcției Funciare lua mită de zeci de mii de euro, fără jenă, chiar în biroul său


(video) ERATĂ! Chirtoacă declară că șeful Direcției Funciare lua mită de zeci de mii de euro, fără jenă, chiar în biroul său
Nicolae Crăciun
Foto: captura imagini video Publika TV
ERATĂ. În știre a fost comisă o greșeală. NU era vorba de șeful interimar al Direcției Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare, cum a fost scris anterior. Ci despre șeful Direcției Funciare, Nicolae Crăciun. Prezentăm scuzele publice de rigoare arhitectului-șef al Capitalei.
 
În dosarul de corupție de la Primăria Chișinău, investigat de Centrul Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție, este implicat și șeful Direcției Funciare, Nicolae Crăciun. Potrivit primarului Dorin Chirtoacă, există imagini video în care funcționarul este surprins în timp ce ia bani chiar în biroul său, fără jenă, iar sumele pretinse se ridică la câteva zeci de mii de euro, transmite UNIMEDIA.
 
Edilul Capitalei a declarat că atât timp cât se va afla în fruntea municipiului, Nicolae Crăciun nu va mai lucra la Primărie.
 

„Eu eram sigur că nu era vorba doar de angajați de rând, ci și de persoane mai sus puse. Până la ce nivel urmează să vedem. S-a adeverit și în privința șefului Direcției Funciare. El e implicat în aceste scheme de corupție. Din informațiile de care dispun, sunt înregistrări din care se vede că lua bani chiar în birou, fără niciu fel de jenă, și plus cu comentarii de diferit gen în adresa tuturor. Nu cunosc despre ce sume este vorba, dar se vehiculează sume între 10 și 80 mii euro”, a menționat Chirtoacă.
 
Primarul vrea să-l dea afară. „Primăria nu va mai accepta să colaboreze cu această persoană. Vedem ce prevede procedura legală, dacă trebuie mai întâi să fie suspendat și apoi eliberat din funcție - așa vom face. Dacă se permite să fie eliberat din start din funcție, atunci îl vom elibera. Cert este că atât timp cât eu sunt aici el nu va mai lucra la Primărie”, a declarat acesta.
 
Potrivit primarului, patrimoniul funciar a reprezentat dintotdeauna o sursă de corupție în municipiul Chișinău și este și până în ziua de astăzi. „Anume este vorba de gestionarea pământului din Chișinău. Pe lângă asta mai sunt probleme legate de urbanism, de construcții, etc. Din păcate, niciodată nu s-a ajuns la un final relevant. Au mai fost prinși cu mită diferiți colaboratori ai Direcției, dar ulterior au fost restabiliți la lucru”, a spus edilul Capitalei.
 

Sursa video: privesc.eu

Precizăm că la sfârșitul săptămânii trecute ofițerii CNA au descins cu percheziții în birourile și domiciliile unor funcționari de la Direcția Funciară de la Primăria Chișinău, într-un dosar de corupție.  
 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +3 (5)
  Chirtoaca trebuia sa il filmeze si sa il dea la "Surprize surprinse":)
  Dar este bine sa il dea pur si simplu AFARA.
  • -8 (12)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Cam tirziu depistezi d-le primar ilegalitatile de dumitale din curte.
   • +2 (6)
    De ce este tarziu? A ramas primaria Chisinau ultimul loc plin de corupti din R.Moldova?
    Si nu este suficient sa fie dat afara, confiscata averea lui si a rudelor, fiecare leu care nu poate fi motivat.
    Au transformat orasul in gojineata..
    • +1 (5)
     nimic nui tirziu, taman la timp, se incepe amush batalia pentru fotoliul primarului, si ne unji uchii cu depistari in flagrant ...
     • +1 (5)
      Depistarea, judecarea si condamnarea crimelor economice, cum ar fi mituirea, nu cumva este obligatia Procuraturii, militiei, SIS-ului sau Judecatoriei?
      Cui ii unge Chirtoaca ochii si de ce organele de drept nu au facut nimic pana in acest moment?
  • -6 (12)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Chirtoaca un nemernic! Sunt sigur ca nu au reusit sa se imparta!!!
 • +2 (2)
  Chirtoaca cred ca a ramas surprins, el nici nu se astepta ca arhirectul-sef sa ia mita. Dar fiind faptul ca acesta a lucrat la Surprize-surprize, atunci cred ca chestiile cu surprinderi, surprize lui ii sunt cunoscute. Ambii sunt din aceeasi clasa parazitara numita administratie publica.
  • +1 (1)
   si de ce unii erau dispusi sa plateasca mita inloc sa-i denunte?
   ____
   le era mai "la mana"
 • -6 (10)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Ca mitele lua asta si Nistor Grozavu stie tot orasul, oameni de afaceri, etc... da Chirtoaca nu stia!!! Oameni buni, dati sa fim seriosi! Primaria municipala e o sursa de vinituri pentru intreg PARTIDUL LIBERAL !!!!!
  • -6 (10)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   vEnituri
  • +1 (5)
   Evident, şi la consilerii din alte partide nu te-ai gândit, că totuşi legislaţia actuală îl face pe consiuliu destul de puternic faţă de primar.
 • +3 (7)
  Primarul nu e nici poliţist, nici procuror şi nici judecător, nu e treaba lui să alerge după hoţi, e absolut normal să se autosesizeze, să reacţioneze dacă sunt motive şi el o face.
 • +2 (6)
  Ce interesanti sunt toti. Cine trebuie sa depisteze si sa ancheteze cazurile de coruptie? Chirtoaca sau politia? Le place la multi sa spuna ca in primarie este coruptie, dar inca nici un caz n-a fost finalizat si nici o persoana n-a fost judecata. Cine e vinovat de asta?
  • -2 (2)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • 0 (6)
  adica chirtoaca se face ca ploua? el shef si nu stie ce se intampla? in oras se construiesc cladiri care deterioreaza imaginea orasului si el iata ca nu 'e la curent'? amintiti-va reparatia bulevardului Alba-Iulia - 25 milioane si chiar al doilea an deja asfaltul era spalat la vale. ce sa intamplat? a fost eliberat din functie 'vinovatul' si banii nu s-au mai intors? unde este omul? nu-i omul nu-i problema, ca la Stalin
  • -2 (2)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • -2 (2)
    Comentariul a fost șters de redacție.
  • +1 (5)
   întreabă consilierii municipali PLDM-işti de ce nu au făcut nimic cu asta
 • +2 (2)
  Da cum, de arestat inchis nici vorba? Ca atare ce, mita de zeci mii euro e oare crima

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA