ora: 11:28, 10 noi 2014 14379
Autor: Cristina Buzovschi

(video) Dușciac dezvăluie oferta „generoasă” a lui Filat pentru PLR


Video se incarcă ...
(video) Dușciac dezvăluie oferta „generoasă” a lui Filat pentru PLR
Filat și Dușciac
Colaj: UNIMEDIA
Vicepreședintele Partidului Liberal Reformator, Dorin Dușciac, a dezvăluit că Vlad Filat a făcut o ofertă „generoasă” pentru liberali reformatori. Liderul PLDM ar fi propus ca mai mulți reprezentanți PLR să participe pe o listă comună în alegerile din 30 noiembrie, iar după scrutin aceștia să se poată desprinde și să-și formeze o fracțiune proprie în Parlament.
 
Însă, potrivit lui Dușciac, această propunere a fost respinsă de unii membri ai conducerii PLR, fără ca măcar să fie pusă în discuție la Consiliul Național Politic.

Dorin Dușciac a dezvăluit că o propunere în acest sens a fost enunțată încă pe 24 septembrie, în cadrul unei discuții ce a avut loc la sediul PLR.
 
„A venit dl Vlad Filat, președintele PLDM, care a purtat o discuție cu dna Ana Guțu, dna Tatiana Potâng, și dl Ion Hadârcă. La acea discuție, din câte știm cu toții, pentru că s-a expus în public acest lucru, dl Filat a venit cu o propunere. Un număr suficient de membri PLR să candideze pe lista PLDM, pe niște locuri eligibile, cu ideea ca ulterior să fie formată o fracțiune parlamentară PLR în Parlament, pentru ca PLR să se poată dezvolta în liniște, să aibă în rol de jucat în politica Republicii Moldova”, a declarat vicepreședintele PLR în cadrul emisiunii „Alb&Negru” de la UNIMEDIA.
 
Acesta a precizat că această „propunere generoasă” a fost respinsă, fără a fi discutată la Consiliul Național Politic al PLR, care s-a desfășurat în absența Anei Guțu. „Cu mare regret, acea propunere a dlui Filat nici nu a fost prezentată Consiliului”, a adăugat liberal-reformatorul.
 
Amintim că mai mulți membri activi ai Partidului Liberal Reformator au formulat un apel către Ion Hadârcă prin care au solicitat retragerea formațiunii din cursa electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Semnatarii apelului consideră că șansele PLR de a accede în viitorul Parlament sunt minime și participarea în alegeri a formațiinii ar dispersa votul alegătorilor pro-europeni.
 
Ulterior, toți semnatarii apelului, Ana Guțu, deputat, co-președinte PLR, Anatol Arhire, deputat, președintele organizației teritoriale PLR Ungheni, Dorin Dușciac, viceministrul mediului, vicepreședinte PLR, Gheorghe Șalaru, vicepreședinte PLR, Vasile Grama, vicepreședinte PLR, Sergiu Stanciu, viceministrul tineretului și sportului, Sergiu Ghețiu, viceministrul agriculturii și industrii alimentare, Tudor Ulianovschi, viceministrul afacerilor externe și integrării europene, Maxim Guțu, președintele organizației de tineret PLR, au fost catalogați drept „trădători”, unora li s-a cerut să părăsească partidul și să demisioneze din funcțiile pe care le dețin.
 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +9 (19)
  Nu cred ca prezenta PLR-ului pe listele PLDM-ului ar fi jucat vrun rol decisiv pentru scorul liberal-democratilor. cu siguranta aveau de castigat PLR-ul pentru ca nu au sanse sa treaca pragul.Dar asa gesturi ”generoase” din partea lui Filat nu se merita. Fiecare ajunge la mal innotand pe cont propriu
  • +8 (20)
   Nu stiu , daca este aedvarat aceasta informatie sau nu, pentru ca Filat nu a facut declaratiii publice la aceasta tema, insa este clar ca PLR avea sa acceada in parlament cu ajutorul PLDM, avea sa aiba numai de cistigat, pe cind asa o sa acumuleze vre-un procent!
   Dar se vede ca exista probleme in PLR si ca cineva incearca sa distruga acest partid nou format, si cel mai probabil cineva foarte influient care lucreaza prin compromate, si cu multi bani , joaca cu papusele asa cum vrea el!
   • +12 (28)
    PLDM nu prea cred ca are nevoie de o frina ,precum PLR
    Parerea mea este ca PLDM va avea rezultate foarte inalte la aceste alegeri, pe cind daca facea acest pas pe care ne il descrie acest domn , avea sa aiba numai de pierdut, PLR poate numai sa scada voturi nu sa le inmulteasca.
    Sunt partide diferite, PLDM are o echipa foarte bine pregatita, plina de profesionisti care au capacitatea de a guverna ,de a conduce,pe cind la PLR nu vedem asta, ei nu se pot clarifica singuri cu problemele lor ,dar nu a le tarii.
    • +13 (25)
     Personal cu cred in aceste zvonuri, poate asta si-a dorit ANa Gutu si inca cineva, daca sa ma gindesc la PLR , era o scapare pentru ei, pe cind pentru PLDM nu chiar bine, Si nu am auzit de la liberal democrati declaratii publice in acest sens!
     • -11 (25)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      De la inceput sa stiut ca Filat a spart Pl-ul,ce dovada mai buna,se simte obligat sa-si ajute cateii,fara ei nu avea aces al borcanul cu miere,Aerport,Banci,contrcacte peste contracte,ce mai incolo si incoace,i-si rasplateste slugile,pe fata,nu a mai putut sta in umbra ca pana acum,a venit vremea decontului !!!
      • +12 (22)
       Da da, mie mi se pare ca asistenta lui Ghimpuse face vinovata de destramare PL , tinara in bikini, cea care este printre primii la functia de deputat in lista PL, cea care sta linga Ghimpu pe toate banerele din capitala controlata si furata de catre liberali, si cu banerele fratelui primarului Chirtoaca!
 • +4 (14)
  si pentru nafiga lui Filat sa faca asa oferte?Common...

  Sunt cetățean activ
  • +4 (14)
   PLDM are o echipa buna, cu membrii profesionisti si nu e cazul sa mai aduca si pe altii din alte partide. PLR trebuie sa munceasca si nu sa profite de alte puteri.
 • -1 (11)
  Da cui trebuesc acesti de la PLR,nu cred ca Filat a venit cu o asa propunere.
 • 0 (8)
  Nu-i nimic de mirare, contrabandiștii întotdeauna s-au înțeles bine cu trădătorii. Filat încă stă bine pe picioare ... încă, dar Hadârcă&Co; o să se ducă pe apa sâmbetei curând că nimeni nu a înțeles care-a fost sensul mișcărilor sale din ultima perioadă ... au vrut să scape de un dictator ca Ghimpu și să fie îmbrățișati de alți "sfinți".
 • +2 (10)
  Filat vrea sa fie el unicul partid de dreapta din Moldova,nu se mai satura de putere si de furat.Acum din gura lui Filat promisiunile curg girla ,cum ajunge la putere - nu sunt bani domnilor pensionari,profesori,medici,copii.Pentru ce ne trebuieste el noua,daca nu are capacitatea de conducere a tarii,economiei,cu el saracia si coruptia a inflorit si mai mult.Trebuie de gasit si de votat alt partid,nu PLDM.
  • +1 (3)
   L-aș adăuga cu plăcere și PD-ul pe lista partidelor care n-au ce căuta în politică.
 • +3 (5)
  PLR nu au nici o sansa, de ce sa furi voturi pro-europene, care pe urma se vor imparti egal comunistilor, socialistilor etc....
 • +2 (4)
  dacă s-ar documenta Dorin Dușciac, păi ar afla că această ofertă a fost respinsă la Consiliul Național Politic PLR.

  Sunt cetățean activ
 • +1 (3)
  ei, de când la noi lumea se documentează când atacă pe cineva? nu-i iese lui acum să verifice informația, dar să fie prea ocupat și să-i „scape” un „mic” detaliu, din lipsă acută de ....timp

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA