(video) După sentință, mai liber în acțiuni decât până acum: Ce va putea face Shor după ce va fi eliberat din arest la domiciliu

Sentința în dosarul lui Ilan Shor a fost dată astăzi de către magistrații de la Judecătoria Buiucani. Primarul de la Orhei a fost condamnat la 7 ani și jumătate de închisoare.

Sentința în dosarul Shor a fost pronunțată de judecătorul Andrei Niculcea. Potrivit judecătorului, Shor va fi plasat într-un penitenciar de tip semiînchis, după ce Curtea de Apel va menține sentința dată de prima instanță.

Totodată Ilan Shor urmează să fie eliberat din arestul la domiciliu și aplicată măsura de eliberare provizorie sub control judiciar.

Pub

Potrivit Codului de proceduri penală, liberarea provizorie sub control judiciar este însoţită de una sau mai multe din următoarele obligaţii:
    1) să nu părăsească localitatea unde îşi are domiciliul decât în condiţiile stabilite de către judecătorul de instrucţie sau, după caz, de către instanţă;
    2) să comunice organului de urmărire penală sau, după caz, instanţei de judecată orice schimbare de domiciliu;
    3) să nu meargă în locuri anume stabilite;
    4) să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanţa de judecată ori de câte ori este citată;
    5) să nu intre în legătură cu anumite persoane;
    6) să nu săvârşească acţiuni de natură să împiedice aflarea adevărului în procesul penal;
    7) să nu conducă autovehicule, să nu exercite o profesie de natura aceleia de care s-a folosit la săvârşirea infracţiunii;
    8) să predea paşaportul judecătorului de instrucţie sau instanţei de judecată.
    (4) Organul de poliţie în a cărui rază teritorială locuieşte bănuitul, învinuitul, inculpatul liberat provizoriu efectuează controlul asupra respectării de către acesta a obligaţiilor stabilite de instanţa de judecată.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub