ora: 14:21, 03 oct 2012 3997
Autor: Redactia UNIMEDIA

(video) Dumitru Diacov susține UNIMEDIA: „Sper că vă veți păstra independența”


Video se incarcă ...
(video) Dumitru Diacov susține UNIMEDIA: „Sper că vă veți păstra independența”
Dumitru Diacov, președintele de onoare al PD
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, condamnă presiunile la care sunt supuși fondatorii UNIMEDIA. Democratul speră că portalul de știri își va demonstra viabiliatea și va rămâne independent.

„UNIMEDIA este una din puținele instituții media care și-a păstrat pe parcursul anilor independența și echidistanța. Acest lucru este un patrimoniu al procesului democratic din Republica Moldova. Trebuie să facem tot posibilul ca aceste puține exemple să se înmulțească.

Eu sper că UNIMEDIA își va păstra independența și va aduce și în continuare aportul pentru edificarea unei democrații autentice în Republica Moldova. Eu aș vrea să cred că nu sunt presiuni politice, că sunt doar niște conjuncturi nefavorabile, concurență și persoane care doresc să aibă mai multă influență internă. Eu sper că până la urmă asemenea presiuni nu vor exista”, a declarat Dumitru Diacov.

UNIMEDIA amintește că fondatorii portalului nostru de știri au lansat o declarație publică, în care anunțau că instituția noastră este supusă presiunilor prin intermediul unor acțiuni înaintate în instanțele de judecată și la Procuratură. „Calificăm aceste presiuni, inițiate prin diferite companii offshore, drept o acțiune de hărțuire a unei instituții mass-media independente, un atac la adresa democrației și a libertății de exprimare, o limitare a accesului la informație a circa 300 de mii de cetățeni, care se informează lunar de pe portalul nostru de știri și o încercare de preluare forțată a UNIMEDIA din partea unei persoane de pe scena politică din Republica Moldova, care controlează acțiunile acestor companii off-shore”, se spune în declarație. 

În susținerea UNIMEDIA s-au exprimat public Vlad FilatDorin ChirtoacăIgor Dodon, dar și organizațiile de media, care au solicitat instituțiilor statului să nu permită abuzuri față de portalul de știri UNIMEDIA. 

Acțiuni judiciare împotriva fondatorilor UNIMEDIA: 

Judecătoria Buiucani, jud. Ghenadie Pavliuc - judecătorul a decis la 1 octombrie respingerea solicitării companiei cu asociați off-shore de excludere a unuia dintre asociații UNIMEDIA. 

Curtea de Apel Chișinău, jud. Anatolie Minciună - 4 octombrie, ora 14.30 
(companiile off-shore solicită anularea deciziei AGEPI, care spune că mărcile UNIMEDIA aparțin fondatorilor ei) 

Acțiune penală la Procuratura sect. Centru, mun Chișinău 
Administratorul UNIMEDIA este pus sub învinuire în cadrul unui dosar penal. Procuror: Oleg Gonţa, Procuratura sectorului Centru, mun. Chişinău. Asociatul este învinuit că ar fi adus prejudiciu în lipsa probelor.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -2 (4)
  Cum naiba sa o pastrezi daca stapanul tau Plahotniuc vrea sa puna laba pe UNIMEDIA? Inca mai ai voce? Nu inzadar zicea Prostul de Voronin, "Dima, Dima ii scolizkii".
  • -2 (4)
   asta mii straniu si mie care dracu sustinere cind in spatele acestor atacuri sta liderul mafiot al RM Vlad Plohatniuc
   sau asta este doar asha un teatru o fata piar
   • +1 (3)
    dar de unde ma rog ati luat voi ca unimedia trebuie cuiva....sau sa inteleg ca astia de la unimedia va dati prea multa importanta ca sa mai cistigati la capitolul vizualizare...
    • +2 (4)
     Opusdei, nu mai scrie astfel de mesaje, ca amus Feghea Darie iti sterge comentariul, contul... sterge orice urma de a ta =))

     Sunt cetățean activ
     • +1 (3)
      eu fac acum un experment :))) vreau sa vad cit de operativ darie strege mesajele si mai pune si spam...parca vad acus cum in primele comentarii apar:)))...cu toate ca nu se poate de pe un cont simplu....
      • +2 (4)
       magie, ei fac magie =))
       Feghea Darie poate concura la Romanii au Talent, la sigur iesei invingator, mai ales daca Filat va fi in juriu, sau Base, ca e tot acolo =)))

       Sunt cetățean activ
       • +1 (3)
        baieti nu va pierdeti timpul si scriti comentarii pe unimedia....oricum se stie daca daca nu sustiii pozitia pldm-ului atunci in zadar scrieti, m-am convins de asta demult...nu ma mir ca in scurt timp vor aparea comentariile noastre marcate ca spam...dar acum cit se vede inka pot declara ca acest site e verde verde si din cauza acesta nici nu va ajunge unul echidistant niciodata...
        • 0 (0)
         Si daca la articolul unde Lupu il lauda pe Chetraru voi,trolii PD-isti,ati marcat ca spam toate comentariile care nu sunt pro-PD,asta ce inseamna??? Acolo adica ati avut libertate,iar in alta parte nu?
         Cum poti vorbi asa despre altii,cand singur esti la fel???
         • +1 (1)

          Atentie PDisti.
          PD=PCRM si lupta contra R. Moldova.
          Diacov si-a scos masca democratica votind contra rechemarii de la APCE a TRADATORULUI Petrenco.
          Petrenco votind la APCE contra retragerii armatei de OCUPATIE a Rusiei - a incalcat Constitutia R. Moldova si trebueste tras la raspundere legala si nu numai rechemat de la APCE.
          Rusia duce un razboi serios contra Independentei R. Moldova - datoria nostra este sa nu alegem si sa condamnam TRADATORII.
          Petrenco = Diacov si au scuipat in fata tot poporul tara, Constitutia.
          PARISUL CERE TRAGEREA LA RASPUNDERE A TRADATORILOR TARII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   • 0 (4)
    Asta demonstreaza inca o data ca nu are nimic Plahotniuc cu Unimedia, defapt nu stiu cine ar avea interesul, poate vechii fondatori isi revendica drepturile, dupa ce au fost deposedati de Tudor Darie, consilierului lui Filat, de drepturle asupra site-lui unimedia.md

    Sunt cetățean activ
    • 0 (2)
     boss...vad ca tu cam calci pe bec...acush iti vor bloca contul ai grija...
  • 0 (2)
   Amuzant e Diacov :) Drugul sau Plohish ataca Unimedia, iar el cika "condamna" aceste actiuni? Wahahahahahaha...
 • 0 (2)
  carei diferenta dintre UNIMEDIA PUBLIKA JURNAL PRIME SI NIT.....
  absolut nici una.....TARA PROSTILOR CU DEMOCRATIA PROSTILOR....
 • +3 (3)
  Si cum de intels - Ati pus lacat la gura la Unimedia sau Plahotniuc ti-a dat o indicatie sa faci PR, ca tipa si noi sintem cu cei democrati, cel mai democrat partid din Moldova - PD - Ura !!!! Canalii !
 • +2 (4)
  Unimedia este situl de stiri exclusiv a lui Filat , asta-i cunoscut demult, pornind de la aceasta si trebu de apreciat toate stirile de aici si metoda de redare a lor.
 • +2 (2)
  hotsul striga "prindeti hotsul!!!"
 • -1 (1)
  ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  "„UNIMEDIA este una din puținele instituții media
  care și-a păstrat pe parcursul anilor independența și echidistanța".....?????
  (SOVESTIREALITATEA)
 • +2 (2)
  Toti ( Si Filat,si Diakov,si Lupu,si Dodon,si Chirtoaca) sustin (declarativ)Unimedia,insa de facto a incercat cineva sa ridice acesta intrebare la nivel de Parlament,Guvern, Presedintie? Se pot ascunde dupa sintagma " neimplicarea politicului in justitie",insa atunci cind se intimpla astfel de atacuri,la fel ca si cele ce au avut loc la unele banci,trebuie sa intervina statul; iar reprezentantii statului sint cei enumerati mai sus. De ce nu intervin? Fiindca sint aceiasi comunisti,doar au alte denumiri de partide si alte slogane.
 • -1 (1)
  ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  "Acest lucru este un patrimoniu al procesului democratic din Republica Moldova".....?????
  (SOVINTERAKTIVESTI)
 • -1 (1)
  ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  "Trebuie să facem tot posibilul ca aceste puține exemple să se înmulțească".....??????????
  ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  (MOLDOBATARADEVINTREABAREALITATEA)
 • 0 (0)
  Diacov-vîpei iadu!
 • 0 (0)
  aista-i acela care a aratat belorusului ce inseamna democratie invitindul la nunta.uitativa la biografia lui diacov-este un adevarat guzgan politic-a evadat de pe toate corabiile care s-au scufundat

  Sunt cetățean activ
 • -1 (1)
  ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  "Comentariul a fost sters de redactie".....
  ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????

×
Media/IT
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA