ora: 14:08, 14 apr 2015 7717

(video) Dorin Chirtoacă spune când vor fi scoase microbuzele din Capitală


Video se incarcă ...
(video) Dorin Chirtoacă spune când vor fi scoase microbuzele din Capitală
Foto: UNIMEDIA/ Igor Rotari

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, vorbește cu mândrie despre troleibuzele noi care circulă prin Chișinău, însă evită să vorbească despre microbuzele de linie, despre care, anterior, a promis că vor fi scoase, iar locuitorii capitalei vor avea parte de transport civilizat.

Întrebat de moderatoarea emisiunii ÎnProfunzime dacă există un program de scoatere a microbuzelor din Chișinău, Chirtoacă a venit cu un răspuns mai puțin așteptat. 

„Rutele de microbuz au fost separate de de cele de troleibuz și autobuz. Dacă ei doresc să treacă de la microbuze la autobuze, poftim, dar nu cred că vor face. Între timp, noi avem sarcina să dezvoltăm rețeaua de troleibuze și autobuze”, a declarat Chirtoacă.

Și așa cum ne-a obișnuit, Chirtoacă a evitat să dea un răspuns clar în ceea ce privește scoaterea definitivă a microbuzelor de prin oraș.

„Am descurajat circulația cu microbuzul. Am scăzut numărul lor de la 2.000 la 1.300 și va scădea în continuare. Au fost întroduse două rute de autobuze. Căutăm posibilitatea să procurăm autobuze, fie și la mâna a doua, dar oricum la standarde europene. În ceea ce privește troleibuzele, continuăm asamblarea lor la Chișinău”, a adăugat Chirtoacă. 

Totuși, câți ani vor trebui să mai treacă pentru ca Chișinăul să arate a capitală europeană?

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • 0 (12)
  IN 8 ani de zile nu lea scos daiaca inainte de alegerile locale deje ne spune cind o sa fie scoase,Chirtoaca lasa baladele.
  • +4 (8)
   daiaca ??? voi cum vorbiti asa si scrieti ...
  • 0 (6)
   Chortoaca daca tot in 8 ani de zile nai facut bici o parcare se poate mine sami las masina in fata acolo la voi,nu te mai votez in viata si nici la vot nu es mai bine stau acasa.
  • +1 (1)
   Bai ,,flas'', in primul rind ,,daiaca'' nu se scrie asa, si in al doilea parerea mea este ca nici nu ar trebui acum scoase absolut toate. foarte corect Chirtoaca spune ca principalul ca transportul sa nu se suprapuna, asfel restul care intra pe drumuri greu de circulat cu autobuzul sau imposibil cu troleul trebuie sa ramina cel putin o perioada. Altceva ca acesti soferi sint ca la curse sau n-au habar de politete.
  • 0 (0)
   ai fost la scoala ??
 • -3 (19)
  Cu 10% din mlrd-ul furat de filat si plahotniuc s-ar fi rezolvat problemele cu microbuzele. De unde bani pentru transporturi daca 10% din pib e scos afara in citeva saptamini.
 • +1 (7)
  Si totusi "stimati lurnalisti" de la tupomedia,ciati au sa treaca pina ciand o sa va invatati sa nu cautati paduchi acolo unde nu se fac

  Sunt cetățean activ
 • -8 (16)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Sa intelegem ca unimedia a inceput campania electorala? (favorizarea candidatului dela pldm)
 • 0 (6)
  Dupa bardakul creat in Chisinau in timpul domniei lui Dorin, nici de gand n-am sa-l votez.
  O sa votez pe orisicine, numai nu pe tine, Dorine!
  • +2 (4)
   Fiecare om are dreptul legal sa voteze pe cine doreste,dar.....sa voteze cu capul nu cu curul,cum sunt deprinsi la noi moldovenii. Pe zinca-automatcita o vei vota omuleanule?


   Sunt cetățean activ
 • +4 (4)
  1. primarul Dorin Chirtoacă, vorbește cu mândrie despre
  2. Și așa cum ne-a obișnuit, Chirtoacă a evitat să dea un răspuns clar
  3. Totuși, câți ani vor trebui să mai treacă pentru ca Chișinăul să arate a capitală europeană?
  draga unimedia ce-i cu ironia asta .... a ce miroase ? lasati-ma pe mine cititorul de sinestatator sa mi creez opinia , nu mergeti pe calea aceasta caci veti pierde din internauti . M-am obisnuit sa citesc stiri de la voi ...dar nu propaganda , PR negru si parerile stapinului vostru . E urit articolul dat nu ca continut dar ca mesaj pe care doriti sa-l bagati pe git cititorului creindui din start o parere gresita. Aveti putina demnitate si caracter ma refer la jurnalisti , reflectati/descrieti echidistant evenimentul/stirea ... nu scrieti la comanda facetiva treaba onest.
  Schimbarea incepe cu fiecare din noi.

  Sunt cetățean activ
 • +1 (1)
  D-le primar a aparut necesitatea sa scapam de rutiere, dar pana vom svapa de ele trebue de facut ordine.1.sa se opreasca la ststii.2.de dus un lucru ca soferii cum sa se comporte ca cetaenii.e clar ca majoritatea sunt veniti de la tara si sa nu uite ca activeaza in oras.3 Multi nu cunosc limba romana,pe tot parcursul rutierii radioul difuzeaza numai cantece rusesti parca ne aflam in RUSIA.4NU respecta programul de activitate mai ales 113,IAR 103 si 174 se fugaresc unul dupa altul pentru 3 lei.Am fost vara trecuta in Kiev si n-am vazut nici o rutiera ,toate se missca pana la suburbiile orasului.Sa ne debarasam cat mai repede de rutiere d-le primar.

  Sunt cetățean activ

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA