(video) Dodon nu va acorda vot de încredere Guvernului Leancă: „Nicio șansă!”

Igor Dodon declară că nu-l va susține pe Iurie Leancă pentru funcția de prim-ministru și nu va vota pentru noul Cabinet de Miniștri, indiferent de componența nominală a acestuia, transmite UNIMEDIA.

„Nicio șansă. Dl Leancă nu va obține susținerea din partea socialiștilor pentru a fi învestit în funcție”, a menționat Igor Dodon. Totodată, acesta a precizat că miercuri, 29 mai, va fi convocată ședința Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor, unde va fi abordat acest subiect, însă, Igor Dodon nu crede că poziția va fi schimbată. „Cât privește poziția mea, în calitate de președinte de partid, sunt împotriva creării acestui Guvern și resetării unei alianțe monstruoase, neeficiente în Republica Moldova”, a adăugat liderul PSRM.
 
Potrivit lui, de frica anticipatelor, partidele din fosta AIE ar putea crea o nouă majoritate parlamentară. „Frica are ochi foarte mari, se spune la noi în moldoveni. Nu exclud, că de frica anticipatelor, unele componente ale fostei alianțe vor încerca să formeze o majoritate parlamentară. Noi vom fi în opoziție, împotriva acestei alianțe, în caz că va fi creată”, a precizat Dodon.
 
Deși a fost majorat pragul electoral pentru partide, de la 4% la 6%, Igor Dodon rămâne încrezător că PSRM ar putea accede în viitorul Legislativ. „În cazul alegerilor anticipate, vedem o situație în care 35-40% din populație sunt dezamăgiți de clasa politică, în special de partidele din fosta alianță de guvernare. În plus, nu toți își doresc revenirea masivă a comuniștilor. Care este sensul să schimbi sistemul oligarhic creat de Filat și Plahotniuc pe cel creat de Voronin? Nu văd absolut niciun sens!”, a mai spus liderul PSRM.
 
UNIMEDIA precizează că Iurie Leancă, candidatul desemnat pentru funcția de prim-ministru, urmează să vină săptămâna viitoare în Parlament pentru a propune spre susținere lista noului Cabinet de Miniștri. Deocamdată, deputații din fracțiunea PLDM (31 de voturi), fracțiunea PD (15 voturi) și deputații PL din grupul „reformatorilor” (7 deputați) poartă negocieri pentru crearea unei noi majorități parlamentare în vedere învestirii noului Guvern. Totodată, în cadrul negocierilor se va decide cine va ocupa funcția de speaker și cum vor fi partajate domeniile de responsabilitate.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub