ora: 14:00, 19 mai 2017 6871

(video) Dodon, după întâlnirea cu delegația Comisiei de la Veneția: Noi trebuie să creăm un sistem echilibrat politic, indiferent de interesul partinic sau ideologic al cuiva


(video) Dodon, după întâlnirea cu delegația Comisiei de la Veneția: Noi trebuie să creăm un sistem echilibrat politic, indiferent de interesul partinic sau ideologic al cuiva
Foto: UNIMEDIA

Președintele țării, Igor Dodon, s-a întâlnit astăzi cu delegația Comisiei de la Veneția la care a discutat despre inițiativa organizării unui referendum consultativ, care prevede și modificarea Constituției și oferirea mai multor împuterniciri președintelui de dizolvare a Parlamentului.

„Consider că acest drept este absolut necesar și am menționat că voi insista pe modificarea în continuare a Constituției prin toate căile posibile, fiind ferm convins că alegerile parlamentare anticipate trebuie să aibă loc cât mai curând posibil”, a scris pe pagina sa de Facebook, Igor Dodon.

Totodată acesta s-a expus pe marginea declarațiilor făcute ieri de fracțiunile parlamentare în urma întâlnirilor cu delegația Comisiei de la Veneția.

În special, Dodon a criticat poziția Partidului Democrat, dat fiind faptul că este cea mai mare fracțiune parlamentară, dar și poziția partidelor de opoziție care, de asemenea s-au arătat împotriva modificării Constituției.

„Înțeleg mesajele și poziția politică a altor partide, în special a Partidului Democrat împreună cu spoilerii și clonii săi, care au monopolizat puterea în stat și nu doresc în nici un caz să permită Președintelui să-și exercite mandatul și cu această ocazie,limitează atribuțiile acestuia

Înțeleg poziția altor partide mai mici, cu șanse minime de a accede în Parlament, care sunt categoric împotriva dizolvării Parlamentului și doresc să-și prelungească prezența în forul legislativ maximum posibil, cu orice preț”, a comentat Dodon.

De asemenea acesta a spus că inițiativa este una potrivită, pentru că astfel se va crea un echilibru între cele două instituții: Parlamentul și Președinția.

„Consider că noi trebuie să creăm un sistem echilibrat politic, indiferent de interesul partinic sau ideologic al cuiva. Există o majoritate parlamentară, un Președinte al țării ales prin vot direct al întregului popor, și evident că în acest caz trebuie să fie echilibrate atribuțiile tuturor puterilor în stat.

Am menționat că noi vom aprecia și vom ține cont de cele mai bune practici internaționale în ceea ce ține de promovarea sistemelor electorale, dar și de modificare a Constituției în Republica Moldova”, a conchis Dodon.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +9 (11)
  Ha-ha-ha, dodon vrea să creeze un sistem echilibrat politic, indiferent de interesul partinic sau ideologic al cuiva? Ceea ce a făcut el până acum demonstrează contrariul. Cu minciuna dodoane mult timp n-o să-ți meargă, ai mințit tu poporul în perioada electorală. Acum lumea își dă bine seama că scopul vieții tale să acaparezi cât mai multă putere și să faci ce vrei în această țara, să locuiești în palate regale cu stea roșie în frunte.
  • -8 (10)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Cine intră în ,,luptă” cu Dodon!?
   DoDon are pe Dracul in el. Este din ce in ce mai curajos si mereu pe faza. Mai nou a căpătat mai mult tupeu cu care câștiga disputele peste tot. Chiar și cu ăștia cu ,,Venetia” lor.
   Cum in jurul lui roiesc multi prosti, fricosi, diletanti cu politica, Dodon ii calare pe ei, îi timorează până ii spulbera... Este letal.
   Dodon este peste tot!
   Cine ara curajul sa-l înfrunte?
   • +9 (9)
    durduliu și remus. Voi nu participați împreună și la jocul-Balena albastră?
 • -7 (9)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  noi vrem crestere economica,nu cresterea dodonului rosu cu stelute si lenta kolorado.26 ani lupta klanurile,tara poporul pleaca in tari construite
 • +8 (10)
  dodonul nu e dodon complet, daca nu infige coarnele in pamant.
 • -7 (9)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  comuneaka dodon il copie pe putin,dar leafa ,pensii din ajutoarele UE
 • -6 (10)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  DoDon are pe Dracul inel. Este din ce in ce mai curajos si mereu pe faza. Mai nou a căpătat mai mult tupeu cu care câștiga disputele.
  Cum in jurul lui roiesc multi prosti, fricosi, diletanti cu politica, Dodon ii calare pe ei, îi timorează până ii spulbera... Este letal. Dodon este peste tot! Cine ara curajul sa-l înfrunte?
 • -8 (8)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  la sigur ca nu ghimpu cu feikul lui cu semnaturile,acest komuneaca e catastrofa moldoeuropenilor
 • +3 (3)
  Actiunile tale nu sunt partiinice don Dodon?
  sau la dumneata nu se refera?
  padurea-i mai aproape decat nasul asa-i?
  ___________
  parca-i un balon amus buhneste
 • -2 (4)
  noi vrem crestere economica,nu cresterea dodonului rosu cu stelute si lenta kolorado.26 ani lupta klanurile,tara poporul pleaca in tari construite,tatii omoara familiile
 • +2 (2)
  SISTEM POLITIC ECHILIBRAT ASTA CUM ???? I NAȘIM I VAȘIM ,DA ????
 • +2 (2)
  SAU CU DÎNSA ÎN-TRÎNSA ȘI SUFETU-N RAI ????
  • +2 (2)
   Dodon are în vedere jumate trădătorii și separatiștii lui,iar jumate bandiții lui Plaha. Așa vede el echilibru politic.
 • -1 (1)
  toti presedintii in primul rind lupta pentru bunastarea oamenilor.La noi poporul 25 ani sa zbatut sa obtina libertate fata de imperiul rus si sa devenim lume libera europeana,apoi ca sa fim compromisi sunt pradate bancile.Mai deperte ...
 • +2 (2)
  cine mai crede in aceasta creatura de 2 bani
 • +1 (1)
  La sigur, cel mai prost presedinte pe care l-a avut pana acum Moldova, este si va ramane Dodo. Altul mai prost nu avem de unde alege.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA