(video) Dodon, după întâlnirea cu delegația Comisiei de la Veneția: Noi trebuie să creăm un sistem echilibrat politic, indiferent de interesul partinic sau ideologic al cuiva

Președintele țării, Igor Dodon, s-a întâlnit astăzi cu delegația Comisiei de la Veneția la care a discutat despre inițiativa organizării unui referendum consultativ, care prevede și modificarea Constituției și oferirea mai multor împuterniciri președintelui de dizolvare a Parlamentului.

(video) Dodon, după întâlnirea cu delegația Comisiei de la Veneția: Noi trebuie să creăm un sistem echilibrat politic, indiferent de interesul partinic sau ideologic al cuiva
(Foto: UNIMEDIA)

„Consider că acest drept este absolut necesar și am menționat că voi insista pe modificarea în continuare a Constituției prin toate căile posibile, fiind ferm convins că alegerile parlamentare anticipate trebuie să aibă loc cât mai curând posibil”, a scris pe pagina sa de Facebook, Igor Dodon.

Totodată acesta s-a expus pe marginea declarațiilor făcute ieri de fracțiunile parlamentare în urma întâlnirilor cu delegația Comisiei de la Veneția.

Pub

În special, Dodon a criticat poziția Partidului Democrat, dat fiind faptul că este cea mai mare fracțiune parlamentară, dar și poziția partidelor de opoziție care, de asemenea s-au arătat împotriva modificării Constituției.

„Înțeleg mesajele și poziția politică a altor partide, în special a Partidului Democrat împreună cu spoilerii și clonii săi, care au monopolizat puterea în stat și nu doresc în nici un caz să permită Președintelui să-și exercite mandatul și cu această ocazie,limitează atribuțiile acestuia

Înțeleg poziția altor partide mai mici, cu șanse minime de a accede în Parlament, care sunt categoric împotriva dizolvării Parlamentului și doresc să-și prelungească prezența în forul legislativ maximum posibil, cu orice preț”, a comentat Dodon.

De asemenea acesta a spus că inițiativa este una potrivită, pentru că astfel se va crea un echilibru între cele două instituții: Parlamentul și Președinția.

„Consider că noi trebuie să creăm un sistem echilibrat politic, indiferent de interesul partinic sau ideologic al cuiva. Există o majoritate parlamentară, un Președinte al țării ales prin vot direct al întregului popor, și evident că în acest caz trebuie să fie echilibrate atribuțiile tuturor puterilor în stat.

Am menționat că noi vom aprecia și vom ține cont de cele mai bune practici internaționale în ceea ce ține de promovarea sistemelor electorale, dar și de modificare a Constituției în Republica Moldova”, a conchis Dodon.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub