Citește toate știrile la acest subiect

(video) Diacov: Vreți coaliție, dați-ne alți 13 deputați

Dumitru Diacov, președintele de onoare al Partidului Democrat, a spus cu text deschis că liberalii sunt cei care blochează procesul de negocieri, venind cu cerințe ridicate, fiind neconstructivi și mai puțin flexibili pentru identificarea soluțiilor, transmite UNIMEDIA.

Democratul a spus că ar fi mult mai ușor dacă în locul celor 13 deputați liberali ar fi fost altcineva. „Dumneavoastră i-ați votat, i-ați trimis în Parlament, iar acum noi trebuie să găsim soluții ca țara să fie guvernată. Dați-mi alți deputați în locul acestor 13 de la PL, mai constructivi. Eu îmi doresc ca liberalii să fie mai constructivi, să caute soluții împreună cu noi. Eu le-aș da un sfat liberalilor - să nu încerce să speculeze această speculație foarte complicată pentru a cere mai mult. Liberalii trebuie să declare că nu acceptă și să se ducă în opoziție. Republica Moldova are nevoie de o guvernare”, a declarat Diacov.

Acesta a declarat în spatele „formulei europeane” propuse de liberali se ascund mai multe lucruri. „Nu știu ce înseamnă „formula europeană”. Se face numai speculații pe tematică europeană. Noi vrem o guvernare moldovenească, cu strategie europeană. Noi trebuie să decidem soarta coaliției în Parlament și soarta Executivului, să nu ne atingem de la alte funcții. Ne complicăm noi singuri viața. Nu trebuie să atingem funcția de președinte. La președinte expiră termenul în 2016. Coaliția se va aduna și vom discuta pe parcurs. Fără un grup parlamentar, această problemă nu se va rezolva. Nu avem timp să tărăgănăm.

Potrivit lui, pe democrații îi interesează mai puțin funcțiile, ci să existe o coaliție cât mai repede. „Problema e în noi toți, în rezultatul alegerilor. Avem grupurile parlamentare pe care le avem, cu un anumit număr de mandate. Este nevoie ca aceste grupuri parlamentare să găsească limbă comună în toate chestiunile care se referă la coaliția de guvernare. Îmi pare rău că nu am hotărât până în ziua de azi toate chestiunile. Partidul Democrat este destul de flexibi, altcineva are pretenții”, a adăugat vicepreședintele fracțiunii parlamentare a PDM.

Pub

Pe final, Dumitru Diacov și-a manifestat speranță că până pe 12-13 ianuarie va fi anunțată viitoarea coaliție de guvernare.

Sursa video: privesc.eu

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI