(video) Diacov și Sîrbu comentează plecarea lui Lazăr din partid

După ce a plecat din Guvern, Valeriu Lazăr a plecat și din partid. Anunțul a fost făcut astăzi, 11 iulie, odată cu numirea sa în funcția de șef al Camerei de Comerț și Industrie. Foștii săi colegi democrați au comentat decizia sa pentru UNIMEDIA.

„Nu sunt la curent, dacă a făcut această chestie, cred că are probabil anumite motive personale. De fapt, a declarat că pleacă din politică și că vrea să se ocupe de niște proiecte personale. Dacă aceasta este decizia lui, atunci trebuie să o respectăm. Alte detalii nu cunosc, nu am discutat la partid”, a precizat Sergiu Sîrbu, care la rândul lui a fost numit în funcția de vicespeaker.

 
„Dl Lazăr este o persoană cu experiență, politică și în domeniul economic. Cred că e legat de funcția în care dorește să acceadă dl Lazăr. Este o funcție în care trebuie să fii echidistant”, a spus președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov.
 
Diacov consideră că plecarea lui Lazăr din PD este o pierdere considerabilă. „Orice om care pleacă din partid este o pierdere, dar cu atât mai mult dl Lazăr, care este un om cu experiență, care a fost activ. El formal nu va fi membru de partid, dar cu sufletul va fi aproape de PD”, a spus acesta.
 
„Oamenii de așa o valoare sunt o pierdere, dar oricum este decizia lui și trebuie să o respectăm cât de dureros nu ne-ar fi că pierdem oameni valoroși. În viață e normal să vrem o schimbare. Sper că experiența dlui Lazăr va fi alături de noi și ne va consilia de fiecare dată când vom avea nevoie”, a adăugat la rândul său Sîrbu.
 
Întrebați dacă plecarea lui Lazăr din Guvern și partid e legată de relația tensionată cu prim-vicepreședintele PD Vlad Plahotniuc, ambii au infirmat informația. „Nu am auzit despre astfel de relații. Dl Lazăr este o persoană curajoasă dacă ar fi avut pretenții față de partid cred că ar fi spus sau ar fi dat de înțeles”, a declarat Diacov.
 
„Cu siguranță nu există niciun fel de conflict cu nimeni, a fost o decizie personală a dlui Lazăr. A fost o despărțire foarte călduroasă și prietenoasă. Restul sunt mai mult speculații”, a comentat Sîrbu.
 
UNIMEDIA amintește că, Ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Economiei la 2 iulie, după ratificarea de către Moldova a Acordului de Asociere cu UE. Locul acestuia a fost ocupat de vicepreședintele Partidului Democrat (PDM), vicepreședintele Parlamentului, Andrian Candu. 

Atunci, Lazăr a anunțat că implicarea sa activă în politică depinde de „alegere profesională de mai departe, de asta va depinde implicarea sa în politică mai mult sau mai puțin activă”.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub