ora: 15:11, 30 oct 2013 1754
Autor: Cristina Buzovschi

(video) Diacov: Populismul - boala care încurcă la finanțarea partidelor politice


Video se incarcă ...
(video) Diacov: Populismul - boala care încurcă la finanțarea partidelor politice
Dumitru Diacov, lider de onoare PD
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie

Dumitru Diacov pledează în continuare pentru finanțarea partidelor politice din bugetul de stat. Președintele de onoare al PD consideră că aceste modificări vor permite aduce mai multă independență formațiunilor politice, iar activitatea acestora va deveni mai transparentă, transmite UNIMEDIA.

Democratul susține că populismul partidelor de la guvernare împiedică adoptarea legii în acest sens. Totodată, acesta a specificat că formațiunile parlamentare trebuie să primească un procent mai mare din caznaua statului, comparativ cu cele extraparlamentare.

„Eu cred că un partid, care este prezent în Parlament și coaliția de guvernarea, poate să se poate lăuda că are mai mulți sponsori. Asta e realitatea în Republica Moldova. Nu sunt numai decât oameni de afaceri sau cei care au interese. Pur și simplu, prin intermediul colegilor noștri vin diverși oameni care contribuie: unul cu 100 de lei, altul cu o mie și altul cu 10 mii de lei”, a explicat Diacov în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7.
 
În opinia sa, populismul comuniștilor, dar și a unor lideri din coaliția de guvernare, împiedică modificare legii cu privire la partidele politice, astfel încât finanțarea să aibă loc din banii statului.
 
„M-am interesat special. Este unica țară în care nu este finanțată din bugetul de stat. Partidele parlamentare trebuie să fie finanțate cu un procent anumit de la bugetul de stat. În primul rând, acest lucru este necesar ca să-și asigure un minim de existență. În al doilea rând, va exista un contro - va veni din când în când Curtea de Conturi să-i verifice, etc. La noi această lege nu este adoptată din considerente populiste. Comuniștii au zis ce vor spune oamenii, ce vor spune pensionarii... Și actuala coaliție, din păcate, prietenește cu populismul în această chestiune”, a adăugat liderul de onoare al PD.
 
Din aceste considerente, Dumitru Diacov consideră că aceste modificări la legea partidelor nu vor fi operate de actuala guvernare și și-a manifestat speranța că după alegerile parlamentare va fi restabilit articolul cu privire la finanțarea partidelor din bugetul statului.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +1 (3)
  Ce tare, dom-le Diacov. Sunteti tare la misto-uri si eroisme. Dar la consecventa si principii, alta treaba. Nu va-ntrece nimeni la slogane populiste. Puneti piciorul in prag! Rupeti pisica in doua. Dati-l pe mana procurorilor pe sarsaila, boss-ul dvs cu rasuflare otravita si sponsorul general-obscur al PD, a carui simpla prezenta starneste ocluzie intestinala, voma, prurit. Sa fie incarcerat. Pentru abuzurile facute. Doar atata vrem, sa triumfe adevarul si dreptatea.
  • +2 (4)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • +2 (4)
    Comentariul a fost șters de redacție.
  • -1 (1)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • 0 (0)
  Nu putem, nicicum, sa scapam de acest idivid inutil.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA