ora: 16:04, 18 oct 2012 11637
Autor: Cristina Buzovschi

(video) Diacov le dă în obraz comuniștilor! Voronin: Dima, o cauți cu lumânarea!


Video se incarcă ...
(video) Diacov le dă în obraz comuniștilor! Voronin: Dima, o cauți cu lumânarea!
„Cazul Șelin”
Ședința Parlamentului R. Moldova
Foto: UNIMEDIA
Incidentul dintre Victor Șelin, deputații comuniști și colaboratorii Serviciului de Protecție și Pază de Stat a fost discutat pe larg în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului. Deputații din Alianță și cei din opoziție au făcut un schimb dur de replici la acest subiect, scrie UNIMEDIA. 

Comuniștii s-au revoltat că accesul în sala de ședințe a Parlamentului este restricționat pentru liderul PSD. Aceștia au solicitat speakerului Marian Lupu să-i întoarcă lui Șelin permisul.

Liberalii au însă o altă părere. „Ce ține de prezența unui individ în sală. Ceea ce se întâmplă nu poate fi tolerat. Dacă o să lăsăm lucrurile așa, mâine-poimâine o să ne trezim că Muntean și ceilalți comuniști o să încerce să aducă pe Bulgaru, Caramalac și pe alții în sală. Individul ar trebui să părăsească sala”, a spus deputatul Mihai Ghimpu. 

Poziția președintelui PL a fost susținută și de liderul fracțiunii PD. „Nu putem să dăm jos paza de stat. Voi, deputaților PCRM, aveți un comportament ieșit din comun. Pe mine mă miră ieșirea președintelui PSD, cum el intră în această clădire pe ușa din dos, adus cu forța. Ce cauți Victor? Ocupă-te în continuare cu business-ul. Dl Voronin, în felul ăsta o să aducă băieții dvs oameni în Parlament? Nu se poate așa, nu este civilizat și nu e democratic”, a declarat Dumitru Diacov.

Pentru că s-a simțit vizat, liderul PCRM i-a dat democratului o replică: „Dima, tu o cauți cu lumânarea. Eu nu te-am rugat să mă anini. Noi pe Șelin l-am invitat din partea fracțiunii. Pe Ghimpu cine l-a adus? Ăsta de la combinatul de găinaț din Floreni?”.

Diacov a sărit în apărarea liberalului. „Pe Ghimpu l-au adus în Parlament alegătorii, cu votul lor. Când dl Șelin o să aibă votul cetățenilor atunci o să intre nestingherit în sala de ședințe a Parlamentului și să vorbească de la tribune”, a replicat acesta.

„Gata! Prea multă publicitate pentru acest personaj. Nu merită. Permisul pentru respectivul domn, care a vorbit de la tribuna Parlamentului, a fost anulat. Atât. Noi o să vedem ulterior cum vom proceda”, a conchis la rândul său, Marian Lupu.

Șeful Serviciului de Protecție și Pază de Stat, Igor Bodorin, declară că angajații săi au acționat în limitele legii și nu au făcut altceva decât să respecte indicațiile speakerului Marian Lupu. Potrivit lui, au fost respectat întocmai Regulamentul și decizia Parlamentului cu privire la modul de acces în sediu instituției. „Expres este prevăzut că accesul la ședințele plenare Parlamentului îl are președintele, vicepreședinții și secretariatul general al Parlamentului. Deputații pot să conducă vizitatori doar în birourile sale de lucru. Nicidecum nu au dreptul să invite persoane la ședințele Plenare ale Parlamentului”, a explicat șeful SPPS.

„Noi doar am îndeplinit decizia Biroului Permanent. Colaboratorii SPPS au acționat corect. În acest moment, în viziunea mea, dl Șelin se află ilegal în sală. Dl Șelin a fost înștiințat în scris că i s-a retras permisul de acces la ședințele plenare ale Parlamentului”, a notat Bodorin.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +2 (10)
  Voronin tare nebun este, deopotriva cu Ghimpu, s anu uitam ca ei sunt prieteni impreuna cu Diacov
  • -7 (9)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   macar sa taca si unul si alta ca aici spune ca e contra lui Shelin shi a comunishtilor ear pe din spate singur se prinde ca umbla pe la sauna Diacov shi Voronin cind ii aud tucma mi se face greata ... ei joaca acelashi joc fac teatru din Aliantza se vede cum de si e partidul dimocrat are spirete comuniste
   • -7 (9)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    la urma urmei Privesc.eu transmite online toate sedintele parlamentului ce cauta Shelin acolo ??? asta tot e un teatru shi cazul de azi e dovada celor mentionate de mine asa ceva la un partid cu nume ce se respecat nu se intipla de parca pursisimplu nu poate fi amendat la fiecare incercare de intrare in sala shedintzei macar sa taca
    • +6 (8)
     Sustin pe domnul Diacov care calm a comentat problema, intradevar intr-un stat normal trebuie sa se respecte si regulile institutiilor de stat, Selin vine si el in sedintele parlamentului numai pentru Show, nici el chiar nu stie la ce vine...
     • +3 (7)
      dar tu primera paratorul lui filat nu uita de unde vine Filat, sa inteleg ca el la voi are tot aceleasi spirite...???
      • +7 (7)
       Domnul Diacov are dreptate, dute si incearca sa intri asa in Duma de Stat, ori la Bucuresti ori in Parlamentul European. Peste tot exista lege, totul se face cum trebuie, numai la noi comunistii isi arata cit de porci sunt si baga pe badaranul cela in sala.

       Sunt cetățean activ
       • +3 (5)
        eu zic ce a zis si Marian Lupu, nu merita individul dat atita reclama, nu de alta, dar toata presa azi numai despre dinsul a scris, nu are ce cauta in Parlament si punt, este un dusman al poporului nostru
        • +3 (5)
         ai dreptate, locul lui selin edupa gratii dar nu in parlament...dar de unde sa inteleaga ei ce a spus diacov sau Lupu, daca ei atunci cind merg prin statele europene merg ca in vacanta dar nu la munca...toti comunistii "de mînă" si deja nu la firgurat:) sunt niste demogogi, impostori, tradatori de tara..etc.
  • +2 (2)
   PENTRU ghimpu a votat poporul de bastina dar pentru comunisti nu veneticii deal de Selin.
 • +3 (13)
  nu mai moare porcu asta odata? MORI javra si ia-ti si rasurile tale cu tine !!!
 • -7 (15)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Гимпу вообще жжоот ..)) Шелина индивидом назвал .. ))) Какой то даун, который на юриста 14 лет учился..)))
  • -1 (7)
   Ну да.. Гимпу загнул..
   За ГОМОСЕКСУАЛИЗМ инвалидность не дают... ПОКА.
  • +2 (8)
   a chto, shelin ne indivit (t.e. chelovek)?! :O on jivotnoe chtoli?! vot novost' :D
   • +5 (7)
    Все мы ИНДИВИДЫ =D
    Просто CskaMoscow немного туповат..
    ..русский язык видимо иногда СЛИШКОМ могуч для таких индивидов.
    • -2 (6)
     vot Cska skajet, no skoree vsego on eta i imel v vidu - SHelin ne sovsem chelovek :D i vozmojna Cska zdes' prav=)
  • +6 (6)
   ia spune tu omule , cum se numesc cei care intra cu forta in parlament? sa nu-mi spui ca acesta poate fi numit om.nu poate intra in parlament un individ care lupta impotriva culturii si a obiceiurilor neamului nostru , nu poate iintra in parlament un individ care a organizat mase de oameni beti sa lupte cu fortele de ordine , nu poate intra in parlament un indivit care locuieste in RM si nu stie sa pronunte doua cuvinte in limba romana . Poti tu un asa individ sa-l numesti om? In rusia l-ar fi numit vrag naroda si l-ar fi lichidat. asa ca ciocul mic si joc de glezne.
  • 0 (0)
   da, asta e adevarat

   Sunt cetățean activ
 • +7 (13)
  Iar nu inteleg. Cit o sa se mai vorbeasca in Parlamentul Republicii Moldova in limba rusa?!?!?!?!?!?!?!?!?!
  • -7 (13)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • +8 (14)
    Н И Ч Е Г О .
    Ровным счетом НИЧЕГО.
    В гос структурах говорится на ГОСУДАРСТВЕННОМ языке.
    А он У НАС как известно ОДИН.
    И ЭТО ХОРОШО.
    Ну а языки минорарных народов конечно имеют свои права и привилегии.
    Почитай что ли книжки..
    Ну а если ты называешь m1ck3y_m0us3 фашистом, тогда я легко назову тебя СВИНЬЕЙ НЕОБРАЗОВАННОЙ, неучь..
   • +5 (11)
    eto ploho chto vas mnogo. tolk ot vas to nikokoi, ruseata je tupye i naglye.
    • +6 (6)
     Ну НЕ НАДО ГРЯЗИ !!!
     Не все наглые !!!
     • +2 (8)
      po krainei mere, zdesi na saite vse=(odin) naglenkie.
   • +4 (8)
    O sa ne placa de voi daca veti invata romana ;)
   • +2 (8)
    bai imigrantul pulii. nui nimic ca jegu de bunicu tau a intrat in tara asta pe tanc, sau chiar te crezi la tine acasa? sai spui lui mata si lui tato in ce limba sa vorbeasca cu tine cacanar imputit ! in tara asta, R. Moldova se vorbeste limba strabunilor nostrii, care nici sub o culoare nu face parte din limbile slave. La cati rusofoni sunt in MD? bai muie, sunteti ocupanti si minoritate parasita si uitata de fostul regim. Parintii tai, tu, si semenii vostrii ati fost abandonati, lasati in urma, parasiti precum porcii bolnavi de raie si tuberculoza. Nu trebuiti nimanui aici, futi-o nahui, si ti-am spus in limba ta natala. Ori te adaptezi ori mori nahui ! Vorbesti limba noastra, respecti legile noastre si te porti frumos cu bastinasii !!! O sa ajunga momentul si ai sa inveti repede limba noastra in decurs de o noapte, ca de altfel o sa-ti stee ouale intinse pe nas!!! Din cele spuse tragi concluzie ! Din parte mea, tie si fratilor tai, DAVAI DOSVIDANIA !!!
   • +2 (8)
    Da ce p-la cautati aici? Frecatio in rusia si vorbiti cum vreti, daca sunteti atit de prostalani si nu puteti invata limba noastra.
 • +3 (7)
  Nu-mi place de Ghimpul,dar in acest caz a vorbit argumentat.Voronin incurca una cu alta.In Europa unii indivizi n-au acces nici la un meci de fotbal,nu ca in parlament.Mi s-a intimplat sa asist la o sedinta in consiliul municipal,unde se discuta privatizarea unei intreprinderi publice si unui coleg de al meu i s-a interzis intrarea pe motiv ca la un miting a fost mai agresiv.Nimeni nu a spus nimic.Colegul,care e membru unui partid radical de stinga s-a retras,a striga «feciori de ...» si cu asta s-a terminat.Selin insa si Voronin inca mai au pina a cunoaste ce-i acea democratie.Ei in genere nici de stinga nu sint.Niste magari,care se joaca cu niste idealuri.
 • +4 (8)
  Mare jigodie e Şelin ăsta, vrea să vină în Parlament cu nasu-n fundul comuniştilor. Nu e noutate şi în teritorii unii lideri PSD au venit în consilii cu nasu-n fundul altor mişcări sau persoane particulare.
  Una este cert, este un individ fără ruşine şi simţ omenesc.
  • 0 (6)
   Da unde ai mai vazut bou cu rusine si simt omenesc?
 • +4 (10)
  Dacă de data aceasta Șelin nu înfundă pușcăria să mă piș pe securitatea noastră națională.
 • +4 (10)
  Locul lui Șelin e la pușcărie !!!
 • +2 (10)
  НЕТ ОН НЕ ИНДИВИД А ПРЕДСТАВИТЕЛЬ СВИННОЙ НАЦИИ КАК И ТЫ
 • +5 (9)
  А ВООБЩЕ ИЗВЕСТНО ЧТО ШЕЛИН ПАРТНЕР ВОРОНИНА ПО САУНЕ...
 • 0 (8)
  dupa cum s-a constatat, Selin e un hibrid ruso-porcin. CskaMoscow e martor ocular si poate confirma.
 • 0 (2)
  Diacov ăsta o face pe milostivul. canalie!
 • 0 (6)
  Mai bine sa intram in parlament si sa le rupem capul la toti tradatorii si hotii ? Si in asa fel v-om trai imediat decent. N-am dreptate ???
  Lege nu-i ??? De ce n-a fost chemata politia sa-l inchida pe acest infractor ??? Lupu, Filat - ticalosi !
 • 0 (2)
  Ce bine e azi ca sa demonstrat un tractor cu senile produs in Rusia cu 8 corpuri de arat.Are 350 cai putere si e fenomenal.Am ramas uimiti. Parca esti intrun mercedes de ultima clasa.Ce tehnica! Sau mirat toti e ceva foarte bun si pretul e mai eftin.Ce ma mirat ca senilele is de un cauciuc special si un dizain tare.Pentru tarile agrare este un colac de salvare chiar.Bravo lor.
  Da miine va fi demonstrarea a inca doua tractoare tot din Rusia.Expozitia se numeste Masinostrenie Rossii.Cine vrea veniti ca e uimitor.Asa ceva pentru agricultura nu a mai fost.
 • +1 (1)
  Igor Bodorin declară că angajații săi au acționat în limitele legii și nu au făcut altceva decât să respecte indicațiile speakerului Marian Lupu - In tocmai d-le Bodorin ca angajatii nu au respectat indicatiile lui Lupu. indicatiile au fost de a nu permite prezenta lui Selin, dar prezenta lui a fost. Undei respectarea indicatiilor? Demisia!

  Sunt cetățean activ
  • 0 (0)
   Este grav din cauza ca in parlament nu exista securitate. Stimati deputati, nu vi se pare ca nu sunteti protejati 100% ? Nu va temeti?

   Sunt cetățean activ
 • 0 (0)
  pentru ce mai avem legi?
  oare nu se sancţionaza faptele de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice s.a.
 • 0 (0)
  cum se vede moşul deja a găsit-o!
 • 0 (0)
  Prea multa reclama lui Shelin i se face, de aia comunistii il poarta cu dinsii, pentru galagie si pentru a nu disparea din vizorul societatii. Diacov Dumitru, corect a facut ca ii mustreaza, rusine ei nu au.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA