ora: 18:00, 17 mar 2014 4059
Autor: Cristina Buzovschi

(video) Diacov, sceptic în privința candidaturii lui Vitalie Catană


Video se incarcă ...
(video) Diacov, sceptic în privința candidaturii lui Vitalie Catană
Dumitru Diacov, lider de onoare al PD
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Dumitru Diacov se pronunță sceptic în privința candidaturii lui Vitalie Catană pentru funcția de ministru al Apărării. Democratul consideră că persoana vizată duce lipsă de experiență managerială și este departe de problemele cu care se confruntă Armata Națională.
 
Declarații în acest sens au fost făcute de liderul de onoare al PD în cadrul emisiunii „Alb&Negru” de la UNIMEDIA, moderată de Elena Robu.

Diacov a mărturisit că a aflat despre candidatura lui Vitalie Catană din presă, mai exact din știrea UNIMEDIA. „Nu au fost niciun fel de discuții în coaliție pe această temă. Am văzut această știre la UNIMEDIA. Trebuie să recunosc că m-a mirat foarte mult”, a precizat deputatul.
 
„Din punctul meu de vedere, dl Catană este un analist politic „destul de simpatic”, prezent. Nu știu dacă a avut vreodată de furcă măcar cu vreo doi-trei oameni, să-i conducă. Dl Catană, ca viziune, este din sectorul din dreapta, chiar de dreapta dreptei. Nu știu dacă noi,în situația de astăzi, avem nevoie de un ministru care să facă declarații aprinse. Este o chestie delicată. Nu știu dacă este potrivită această candidatură”, a accentuat Dumitru Diacov.
 
Acesta puncteză că pe deoparte, este prerogativa Partidului Liberal Reformator să propunp candidatura pentru această funcție și că responsabilitatea revine de asemenea formațiunii, însă în același timp amintește că și coaliția în întregime poartă răspundere pentru actul guvernării și își manifestă speranța că încă nu totul este bătut în cuie.
 
„Eu sper că o să mai fie un schimb de păreri. Ministerul Apărării au o mie și una de probleme. Trebuie un om care cunoaște bine armata, care cunoaște bine împrejurările...cel puțin un manager cu experiență. Nu avem nevoie de un om cu experiență politică”, a subliniat liderul de onoare al PD.
 
UNIMEDIA reamintește că Biroul Politic al PLR a luat decizia de a-l propune pe analistul politic Vitalie Catană la funcția de ministru al Apărării. Conform procedurii, candidatura trebuie să fie acceptată de prim-ministrul Iurie Leancă și să o propună spre aprobare președintelui Nicolae Timofti.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +1 (9)
  Este opinia personala a lui Diacov pe care, ne place sau nu, trebuie s-o luam in calcul. Cred ca dinsul stie mai bine cum stau lucrurile in realitate, tinind cont ca Diacov are o experienta politice bogata.
  • +2 (8)
   Si daca sincer - Diacov are dreptate. In functia de ministru este nevoie de un manager, de un om care sa fie capabil sa administreze lucrurile in cel mai bun mod. De un om care sa aiba capacitati manageriale.
   • +2 (8)
    In acest sens, presedintele de onoare al democratilor are dreptate. In guvern este nevoie de manageri, nu de oameni care pot sa vorbeasca mult, tot respectul fata de Catana. Este nevoie de oameni asa cum este Vasile Botnari de la ministerul transporturilor - un manager exceptional care intr-adevar a inceput sa miste lucrurile din loc in domeniu.
    Anul trecut au fost reabilitate mai multe portiuni de drumuri nationale, iar anul asta se stabileste in general reabilitarea a peste 400 km de drumuri locale si nationale. Iata de asa oameni avem nevoie in guvern.
    • +1 (5)
     In privinta lui Botnari am doar pareri bune. Omul cu adevarat a reusit sa miste carul din loc.
     Evident ca in guvern este nevoie de buni manageri si nu de oameni care vorbesc intruna, in stinga si dreapta.
     In functia cutare este nevoie de un bun manager. De persoane gen Lazar, acelasi Botnari, Babuc care foarte multe le reuseste la ministerul culturii etc.
     Destul ca in legislativ sunt multi populisti si vorbareti.
     • +2 (6)
      Diacov are perfecta dreptate ,cred ca la functia de ministru trebuie in primul rind o persona cu cacitati manageriale si nu una politica , in saituatia in care tara trebuie sa fie gata sa-si asigure securitatea la hotar miza fiind procesul d eintegrare europeana
  • +2 (8)
   da,ce ghia Diakov...la Kremlin sint dubii ???
  • 0 (2)
   Cred ca prea idolatrizati voi notiunea de "manager". Armata nu e un srl ci o institutie strategica in stat. Cea mai importanta calitate pe care trebuie s-o aiba un candidat la ministru este loialitatea fata de popor, tara si interesele nationale. Chestiunile administrative si profesionale stau pe umerii vice-ministrilor si generalilor formati in sistem, cu experienta militara.
   -
   Cat despre pozitionarea lui Catana vazuta de Diacov pe "dreapta dreptei": daca stinga a demonstrat ca in realitate reprezinta interesele Rusiei, centristii-statalistii reprezinta interesul buzunarului propriu, atunci este chiar indicat ca interesele tarii sa fie puse pe cineva cu gindire de dreapta, or dusmanul nostru militar vine pe poarta opusa!
 • 0 (4)
  Acunm un an intr-o emisiune TV acest candidat la functia de ministru - fara nicio sfiala, direct in eter, in vazul lumii - a demonstrat in fata lui Ghimpu o SLUGARNICIE, un SERVILISM de vasal DEZGUSTATOR, care numai in RO se mai pastreaza din epoca ceausista. N-a scapat momentul sa-si faca cariera si iata ca acum daca nuPL, PLR (nu mai putin si el SERVIL fata de Buicuresti) ii "aprecieaza" "meritele" de TRADATOR al R.MOldova si de LIPSA TOTALA DE VERTICALITATE UMANA, de demninate NATIONALA in traport cu Nzatiunea si Statul RM. Oare iarasi - numai cadre de "unionistii" anti-RM trebuie sa ajunga in posturile-cheie ale RM?
  • +1 (5)
   Vezi, flegma ce esti, daca dughesti rachiu de rahat de bolfas/bolsevicfascist/ te da de gol tartaca seaca numai buna de purtat palarie...

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA