(video) Deputații PL, la Curtea Constituțională: Îl vom înainta pe Munteanu la funcția de ministru al Apărării

Update 11:15 Deputații Partidului Liberal au mers astăzi la Curtea Costituțională unde au depus o sesizare cu privire la articolul 98 din Constituția R. Moldova, privind numirea unor membri ai Guvernului. 

Potrivit liderului PL, Mihai Ghimpu, articolul nu este clar explicat, de aceea este nevoie de o interpretare explicită care să spună clar când și cum poate președintele să respingă o candidatură.

(video) Deputații PL, la Curtea Constituțională: Îl vom înainta pe Munteanu la funcția de ministru al Apărării
(Foto: UNIMEDIA)

Inițiativa vine după ce ex-ministrul Apărării, Anatol Șalaru, a fost demis la cererea PL, iar acum aceștia vor să înainteze o altă candidatură - cea a lui Valeriu Munteanu - pe care președintele Igor Dodon ar putea să nu o accepte.

„Majoritatea parlamentară formează Guvernul, respectiv răspunderea o poartă Parlamentul împreună cu Guvernul. În cazul dat, Constituția nu clarifică ce drepturi are președintele. Pentru că articolul din Constituția RM este interpretativ, actualul președinte ar putea să nu accepte numirea unui ministru, dar actul guvernării este asumat de majoritatea parlamentară. Președintele nu are program de guvernare, de aceea nu este clar de câte ori poate respinge o propunere. Credem că prim-ministrul este în drept să accepte sau să respingă o propunere”, a declarat Mihai Ghimpu.

Pub

Totodată acesta a spus ferm că PL îl va înainta la funcția de ministru al Apărării pe Valeriu Munteanu, actualul ministru al Mediului.

ora 10:54 Deputații Partidului Liberal vor depune astăzi o sesizare la Curtea Constituțională privind interpretarea dispozițiilor art. 98 alin. (4) și (6) din Constituția Republicii Moldova, cu privire la numirea unor membri ai Guvernului.

Liberalii vor merge la CCM la ora 11:00. 


Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub