ora: 10:54, 10 ian 2017 13384
Autor: Redactia UNIMEDIA

(video) Deputații PL, la Curtea Constituțională: Îl vom înainta pe Munteanu la funcția de ministru al Apărării


(video) Deputații PL, la Curtea Constituțională: Îl vom înainta pe Munteanu la funcția de ministru al Apărării
Foto: UNIMEDIA

Update 11:15 Deputații Partidului Liberal au mers astăzi la Curtea Costituțională unde au depus o sesizare cu privire la articolul 98 din Constituția R. Moldova, privind numirea unor membri ai Guvernului. 

Potrivit liderului PL, Mihai Ghimpu, articolul nu este clar explicat, de aceea este nevoie de o interpretare explicită care să spună clar când și cum poate președintele să respingă o candidatură.

Inițiativa vine după ce ex-ministrul Apărării, Anatol Șalaru, a fost demis la cererea PL, iar acum aceștia vor să înainteze o altă candidatură - cea a lui Valeriu Munteanu - pe care președintele Igor Dodon ar putea să nu o accepte.

„Majoritatea parlamentară formează Guvernul, respectiv răspunderea o poartă Parlamentul împreună cu Guvernul. În cazul dat, Constituția nu clarifică ce drepturi are președintele. Pentru că articolul din Constituția RM este interpretativ, actualul președinte ar putea să nu accepte numirea unui ministru, dar actul guvernării este asumat de majoritatea parlamentară. Președintele nu are program de guvernare, de aceea nu este clar de câte ori poate respinge o propunere. Credem că prim-ministrul este în drept să accepte sau să respingă o propunere”, a declarat Mihai Ghimpu.

Totodată acesta a spus ferm că PL îl va înainta la funcția de ministru al Apărării pe Valeriu Munteanu, actualul ministru al Mediului.

ora 10:54 Deputații Partidului Liberal vor depune astăzi o sesizare la Curtea Constituțională privind interpretarea dispozițiilor art. 98 alin. (4) și (6) din Constituția Republicii Moldova, cu privire la numirea unor membri ai Guvernului.

Liberalii vor merge la CCM la ora 11:00. 


Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +5 (9)
  Arde curu, asa-i Liuda? Iata asa se intimpla, cind te legi cu banditii.
  • +2 (6)
   nu va faceti de rusine Pelistilor. Ajunge cu veterinari si padurari in functii de ministri.
 • +6 (10)
  Problema veche - treuca!
 • +3 (7)
  Dodon a spus ca va accepta doar un professional ,nu veterinar sau agranom.Asa ca Munteanu nu va trece,Ghimpu va ramine cu fundul pe ghiata.Dar daca Plaha va fi vazzut seara la sediul PL,atunci poaate si sa treaca Munteanu la aparare,numai ca a doua oara.La prima inaintare va fi respins asa,de forma pentru ai satisfice pe radicalii socialisti.
 • +2 (4)
  munteanu? :))))))))))))))))))))
  mda
 • -14 (16)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Я думал что Корина Фусу более подготовленая для этой должности...
 • -17 (17)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Maia Sandu a reactionat?
  A venit cu vre-un mesaj, cu vre-o reactie pe facebook?
 • 0 (0)
  da,Munteanu ar fi o buna candidatura,dar numai pentru 5-6 luni,apoi trebue demis. de ce? primul lucru care-l va face - va cauta toate afacerile murdare ale lui Salaru sa-l puna la respect- din razbunare. mai bine ca el nu o va face nimeni,sunt sigur.
 • +3 (3)
  hmr - mai ai mult de fâsâit prin toate colțurile?
  • +1 (1)
   He-he! Hmiriul asta e tare levâi - e dihore toxicoman: el se fâsâie, el și le miroase!
 • +1 (5)
  Da, muntenu ii ,,universalinii soldat`` el si la mediu si la aparare mine la nustiu ce...Chiar nu avem profesionisti cu studii militare care ar sti ce fac, sau juristii is universali? Mai pe scurt PL-ul e mort ,a ramas doar scheletu din ei.Rosca a dezamagit in felu lui, Ghimpu in altu pina la urma efectu e la fel.

  Sunt cetățean activ
  • +1 (5)
   HELL, nene ORHEIANU ! Nu e OK sa aveti un militar ca ministru al apararii ! E o chestie cu doua taisuri, deci periculos! SI NU UITA CA UE NU ACCEPTA!! Daca vrei sa intrati in UE !! Daca nu, tine-o tot așa!
 • -4 (8)
  Pl-ul tre sa-si pună omul la loc... asa este in democratie, peste tot! Dodon este cu gindul la dezmembrare si nu le are cu PL-ul...
 • +2 (6)
  au ramas doar liuda si munteanu in partid restul is muti si inapti de au un candidat peste tot, halal de asa partid nici nu imi inchipuiam ca va fi asa prostilogii cind am votat sacalii asti imbracti in blana de oi. Mai aveti putin ca stati pe fotolii si o sa ramineti in istorie ca niste tradatori iar ghimpu ca antierou national.
 • +4 (4)
  Nu alege Dodot de la PL pe nimeni nici specialist sa fie!..Așa e în firea "rusofoni lor" decit cinstit și proEUROPA mai bine corupt și ANTIeuropa
 • +2 (6)
  Scopul lui Dodonel, se știe, este stricarea relatiilor cu RO si UE.
  Moldovenii, ca de obicei țin cu agresorul!
 • +2 (2)
  Am prieteni "rusofoni" (cu tot respectul sunt oameni și ei) tot timpul le zic despre asta..Și tot timpul recunosc lucrul asta..
 • +4 (8)
  acesti badarani politici, Ghimpu si compania, si-au facut singuri problema cu ministrul Apararii si acum vor "gheroiceski ee preodolevati"! Debili politici si nimic mai mult!
 • +1 (5)
  mai cu seama valerica nu are tangenta cu cizma soldatului,de unde si sufocarea oamenilor cu asa subiect,cind sa ajuns ca dadon sa fie judecatorul
 • +4 (4)
  Bă, șteapule, ce perzi energia și timpul? Propune pe Alinocika ”Zoo-tea” - să vezi ce ministru va fi ! General sau colonel nu va fi, doar sub-colonei !
  • +3 (5)
   Ii umflati talpile lui Munteanu ca corespunda inaltimii cerute,ca Medvedev din Rusia celelalte nu mai au importanta, principalul ca Liuda sa-si prineasca cadoul. Spera la un tanc cu care sa ne sustraga atentia de la problemele noastre, va flutura cu el zicind iata vin rusii. Numai cei naivi nu inteleg ca Ghimpu, Dodon, Plahotniuc in culise se inteleg forte bine, toti actioneaza ca niste nemernici pentru ca urasc Moldova, patria lor este banul.
   • +1 (1)
    ”...Numai cei naivi nu inteleg ca Ghimpu, Dodon, Plahotniuc ...- patria lor este banul”.
    Păi asta am spus, ce se mai joace cu Munteanu - e la fel de breaz ca Ghimpu! Iar Alinocika ”Zoo-tea” - e cireașa de pe torta ”politicii” pl-istilor.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA