(video) Deputații din coaliție s-au amuzat pe seama lui Dodon

Deputații din majoritatea parlamentară au făcut astăzi haz pe seama socialistului Igor Dodon. După ce ultimul a declarat că va părăsi sala de ședințe imediat ce va vota un proiect de lege privind scutirea de taxe la importul unor troleibuze pentru municipiul Bălți, deputații au decis să amâne votarea proiectului și astfel să-l pună într-o situație incomodă, transmite UNIMEDIA.
 
Igor Dodon, la fel ca deputații comuniști, s-a arătat nemulțumit că deputații din majoritatea parlamentară nu doresc să ia atitudine față de decizia Curții Constituționale.

„Noi nu am dorit să părăsim sala de ședințe până nu votăm acest proiect pentru că, într-adevăr, este important pentru Bălți. Noi vom susține acest proiect în a doua lectură. Și cred că ar fi fost bine ca și colegii din sectorul I mai întâi să voteze acest proiect și pe urmă să plece. Noi sperăm foarte mult că liderii Partidului Democrat vor vota o declarație politică cu privire la decizia Curții Constituționale. Până la acest vot, deputații socialiști părăsesc sala de ședințe, însă după ce votează în a doua lectură acest proiect”, a subliniat liderul PSRM.
 
Imediat, în sală a răsunat o replică din prezidiu. „Ați cam amestecat lucrurile. Eu cred că noii vom vota acest proiect mai pe la sfârșitul ședinței. Dl Dodon, toată țara va auzit că dvs veți vota proiectul cu troleibuzele din Bălți, acum nu știu în ce situație dvs vă pomeniți. Nu este corect să veniți cu șantaj, nu e corect față de colegii dvs din Parlament”, l-a apostrofat președintele Parlamentului, democratul Igor Corman. Propunerea a fost salutată de deputații din sală.
 
Ideea a fost rapid preluată de președintele Comisiei Economie, Buget și Finanțe. „Dl președinte, cred că este o propunere judicioasă deoarece textul mai trebuie analizat și cred că până la sfârșitul ședinței cred ca fi suficient ca să cugetăm asupra lui”, a propus Veaceslav Ioniță.
 
„Așa cum am promis, noi o să votăm acest proiect în lectura a doua și vom fi prezenți la sfârșitul ședinței, atunci când va fi supus votului”, a adăugat Dodon pe final.
 
Vedeți întreaga scenă în imaginile video atașate la știre.
 
La finalul ședinței, Igor Dodon s-a reîntors și a votat proiectul de lege în lectură finală.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub