ora: 16:35, 15 feb 2013 15015 77 Autor: Cristina Buzovschi

(video) Declarația lui Plahotniuc după VOT: Îmi dau demisia și îl îndemn pe Filat să facă la fel!


Video se incarcă ...
(video) Declarația lui Plahotniuc după VOT: Îmi dau demisia și îl îndemn pe Filat să facă la fel!
Și-a dat demisia după vot!
Vlad Plahotniuc, deputat
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie
După ce cu votul majorității deputaților, funcția de prim-vicespeaker a fost lichidată, deținătorul acesteia, Vlad Plahotniuc a anunțat că-și dă demisia, relatează UNIMEDIA.

 „Am fost investit în funcție de AIE2. Și țin să mulțumesc colegilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o atunci. Țin să menționez că AIE, prin declarația lui Filat, și după votul de astăzi, nu mai există. Începând de astăzi, s-a consolidat o nouă coaliție - PCRM-PLDM. Rog, dl președinte, să-mi acceptați demisia din funcție și să supuneți votului acest lucru”, a solicitat democratul.

Plahotniuc i-a sugerat prim-ministrului să-i urmeze exemplul: „Dl prim-ministru Vlad Filat să aibă curajul, să vină în Parlament și să-și dea demisia”.

Proiectul nu a fost supus încă votului. Comisia Juridică, numiri și imunități pregătește avizul proiectului de demitere.

UNIMEDIA precizează că pentru lichidarea funcției de prim-vicepreședinte al Parlamentului, deținută de Vlad Plahotniuc, au votat 73 de deputați - reprezentanți ai fracțiunilor PLDM și PCRM, și grupului neafiliaților. 15 deputați PD a votat împotrivă, iar fracțiunea PL a lipsit din sală.

Comentarii (77)
 • +14 (22)
  Spre deosebire de Filat Plohotniuc isi merita demisiia
  • +10 (14)
   astazi am vazut ca Dreptate intradevar este si ca activitatile lui Filat
   Chiar lau dus pe PLohotniuc pina la Demisie , si vreau sa spun ca asta nu e o

   demisie dar e excludere din Functie un moment total de rusine ce nu
   reprezinta decit foarte putin din totalul ce il merita
   • +9 (17)
    cu ce-i vinovat Premierul ca Ploha ii corupt si plin de mahinatii spre deosebire de Premier si Ministrii PLDM?? Este o prostie ceea ce cere Plahoi
    • +10 (14)
     Amintiți-vă cât de mult s-a vorbit despre investigarea privatizării ilegale a complexului hotelier “Codru” din centrul capitalei. Proprietarul unipersonal al acestui complex este Plahotniuc, care nu a rezistat tentației imediate să-și mute și oficiul încolo.
     • +8 (12)
      Cred că vă mai amintiți că mass media de atunci menționa suma privatizării de vreo patru milioane de dolari, pe când sumele, cheltuite de Stat (adică, de noi toți) numai pentru reparațiile curente ale acestui hotel depășesc suma privatizării
      • +7 (13)
       Afara fara PD si fara coruptie in tara
       • +7 (11)
        Schema mediatică a lui Plahotniuc o închide agenția de publicitate “Angels”, agenția de știri “Reporter.md”, câteva ziare proaspăt înregistrate (ca “Evenimentul”) și gata de campanie electorală. Ca să vă imaginați amploarea corupției și adâncimea tentaculelor caracatiței lui Plahotniuc, aducem un singur exemplu cu agenția “Angels”: a doua zi după numirea lui Iurcu director general al MoldTelecom, această întreprindere de stat rupe toate relațiile publicitare cu alții și concentrează toți banii publicitari MoldTelecom la “Angels”. Astfel, când achitați facturile MoldTelecom, amintiți-vă că o parte din această sumă se duce direct în buzunarul lui Plahotniuc.
        • +6 (10)
         Fără bani proprii și prejudiciind grav Statul (cetățenii lui), Plahotniuc s-a împroprietărit ilicit cu mai multe imobile și afaceri, de care cu atâta satisfacție de sine povestea la propriile canale de televiziune (ca “Prime” sau “TVR1/2 Plus”), preluate și ele prin metode similare.
         • +5 (9)
          sustin ideea lui Printzul
          • +6 (8)
           mafiia a migrat destul de bine de la PCRM la PD iar acum se pare ca mafiia va migra la Puscarie xD
          • +7 (9)
           Cum adica, in toate acestea este vinovat Plahotniuc si Vlad Filat sa-si de demisia?
           Cine altcineva s-ar descurca mai bine in acest post?
           Plahotniuc termina sa latri ca esti limitat!
          • +4 (6)
           Plahotniuc este un mafiot! Asta s-a demonstrat de nenumarate ori! Ce mai vrea acum?
          • +3 (5)
           В декабре 2010 кукловод был в шаге от создания лево-центристского альянса с ПКРМ. Однако был сломан через колено еврочиновником по налогам, который пригрозил кукловоду заморозкой его счетов в европейских банках. Вот так и был создан правый «проевропейский альянс за евроинтеграцию».
          • +3 (5)
           «предприниматель» Владимир Плахотнюк, один человек, сконцентрировавший на себе почти все государственные структуры и существенный бизнес в Молдове.
          • +3 (5)
           Анализирую деятельность Центра по борьбе с коррупцией, буквально статистически просматривая список дел, чем Центр «занимался» последние года, легко разглядеть одну и ту же стандартную «силовую бандитскую схему наезда» на бизнес, арест и террор акционеров
          • +3 (5)
           Причем все эти года по всей Молдове люди продолжали шептаться о том, как якобы Олег Воронин, и иногда и его отец, «хапают бизнес обеими руками у прежних владельцев».
          • +3 (5)
           Ни Воронин, ни его ближайшие сподвижники по партии (Мишин, Ткачук, Степанюк, Бондарчук, Цуркан, Калин) либо не извлекли никакой материальной выгоды из своего правления, либо этой выгодой можно смело пренебречь по сравнению с «добычей» Плахотнюка.
          • +3 (5)
           в конечном счете, как выяснилось и продолжает выясняться документально, принадлежат единолично одному и тому же лицу – Владимиру Плахотнюку.
          • +1 (7)
           Mii greata sa privesc la mizeria asta. Mai are tupeul sa ciara demisia lui Filat. Sa zis cu tine, urmatorul loc de munca va fi la Pruncul sau la Branesti. Acolo la racoare vei avea timp pentru memuare "Gagster de la Grozesti"
          • -6 (6)
           Comentariul a fost șters de redacție.
          • -5 (5)
           Comentariul a fost șters de redacție.
          • -4 (4)
           Comentariul a fost șters de redacție.
          • -3 (3)
           Comentariul a fost șters de redacție.
          • -3 (3)
           Comentariul a fost șters de redacție.
          • +1 (5)
           Vlad Filat a dat mereu dovada de profesionalism! Ma bucur ca avem un astfel de conducator!!! Bravo PLDM - o echipa care i-a fost mereu alaturi, ce este si cheia succesului!
          • +1 (5)
           Vlad Filat este un conducator scolit, cu viziuni moderne, care-si asuma responsabilitati la moment ia atitutine corecta, poarta raspundere pentru deciziile care le-a luat, cu alte cuvinte este omul potrivit la omul potrivit!
           Si nu se va lasa niciodata condus ce acest netrebnic de Plahotniuc!!!
           Poporul vrea ca Plahotniuc sa fie inchis! Precum cit mai curind!
          • 0 (0)
           Mda...Soluţia cea mai bună ar fi ca prim-vicespicherul să dea dovadă de patriotism şi să părăsească scena politică, dar se vede că această opţiune nu-i surîde, căci şi-ar pierde scutul imunităţii. Numele său este unul din cele mai des pomenite în presă şi în reţelele „de socializare”, atunci cînd vine vorba despre corupţie, preluări ostile, fraude, abuzuri etc. Într-un fel sau altul, perioada Plahotniuc trebuie încheiată cît mai repede. Aceasta nu poate dura la nesfîrşit. Să nu ajungă şi copiii noştri să plîngă că s-au săturat vorbindu-se atîta despre el.
          • 0 (0)
           Plahotniuc, imi este rusine sa-i vad mutra la sedintele parlamentului. Cind sta si se sosoteste cu Lupu!
           Nu-l sustin din mai multe motive! Ba chiar ii sunt contra!
           Figureaza in o multime de dosare criminale cu referire la trafic de fiinte umane, la escrocherii, este banuit in atacuri raider, urmarit de interpol in Italia. Si oameni buni, credeti-ma nu sunt doar vorbe, asa vorbe nu se scot in vint pur si simplu, ele sigur au temei!
           De cind il urmaresc pe arena politica, niciodata nu am vazut ca sa vorbeasca frumos...discursurile ii sunt pregatite, dar daca nu poate vorbi frumos asa-i!
           Juristii sustin ca a avea identitati diferite în doua tari este ilegal. ”"Un cetatean moldovean care-si schimba numele în alt stat are obligaţia să facă asta şi în ţara natală”!!!
           Rusine! Domnule Plahotniuc mai bine v-ati da demisia!
          • +1 (1)
           Demiterea lui Plahotniuc este un început pentru Republica Moldova. Toți trebuie să fie egali în fața legii și să răspundă.
         • +4 (10)
          CCCEC este instrumentul principal al lui Plahotniuc de atac și acaparare a businessului, așa acest așa-numit “businessman Plahotniuc” a furat multe afaceri și s-a împroprietărit cu averi fabuloase (hoteluri, bănci, televiziuni, imobile), așa continuă și astăzi. Iată de unde sunt acele bogății, de care Plahotniuc se lăuda la propriile canale de televiziune (de exemplu, “Prime” sau “TVR1/2 Plus”), tot așa furate anterior de la proprietarii legali, de asemenea prin implicarea CCCEC.
          • -4 (4)
           Comentariul a fost șters de redacție.
         • +1 (5)
          PLDM-ul este un partid care a dat mereu dovada de patriotism, profesionism si cultura! Avindul lider pe domnul Filat ei au ajuns sa fie cea mai puternica echipa! Bravo!!!
          Este format doar din oameni competenti!
         • 0 (0)
          Pînă nu va fi băgat lohotniuc la puşcărie nu vedem noi guvernare şi dezvoltare eficientă a ţării. Aşa o să ţină gheara pe AIE, trăgînd de sfoare pe procuror, judecători, comunişti, pDşti etc.
          El nu are frică de revenirea lui Voronin la guvernare, se împacă cu el de minune, cu el a furat va fura şi în continuare indiferent cine va fi la guvernareAm inteles ca lui Plohish ii plac fetitzele tinerele..Domnule Plohotniuc..sunteti macho man :)) Prim-vice presedinte al parlamentului si va permiteti sa chemati fetitze in birou la Hotelul Nobil :)
          Plohish , eshi mizerie .. dupa demiterea lui zubko vor vedea totzi dosarele tale grosulene care stau prafuite in sertar .. shi inca o multzime care treb incepute !!
        • +3 (7)
         Fără bani proprii și prejudiciind grav Statul (cetățenii lui), Plahotniuc s-a împroprietărit ilicit cu mai multe imobile și afaceri, de care cu atâta satisfacție de sine povestea la propriile canale de televiziune (ca “Prime” sau “TVR1/2 Plus”), preluate și ele prin metode similare.
         • -3 (3)
          Comentariul a fost șters de redacție.
        • +2 (6)
         Fara echipa PD totul ar merge foarte bine in Moldova iar pentru a duce pina la sfirsit totul trebuie de umplut Puscariile cu membri PD
        • +3 (7)
         Cred ca Vlad Filat nu se va conduce dupa prostia lui Plahotniuc!
      • +2 (6)
       Fără bani proprii și prejudiciind grav Statul (cetățenii lui), Plahotniuc s-a împroprietărit ilicit cu mai multe imobile și afaceri, de care cu atâta satisfacție de sine povestea la propriile canale de televiziune (ca “Prime” sau “TVR1/2 Plus”), preluate și ele prin metode similare.
       • -4 (4)
        Comentariul a fost șters de redacție.
        • 0 (4)
         Pentru ce respect Plahotniuc mai tradatorule? Imi pare rau ca mai sint paraziti alt de tine care apara criminalii!!! RUSINE!
     • -3 (3)
      Comentariul a fost șters de redacție.
     • 0 (0)
      mai pulaaaaaa......isoara oficiul ii la GBC
    • +2 (6)
     Premierul poate ca e vinovat doar pentru faptul ca nu la demis mai repede pe acest Tiran
  • +4 (6)
   cu ce-i vinovat Premierul ca Ploha ii corupt si plin de mahinatii spre deosebire de Premier si Ministrii PLDM
  • 0 (0)
   Ba kiar filat e acel ce isi merita demisia,morcovul de la Lapusna,kurva moldovei!!!!!!!!!!
  • 0 (0)
   de urgenta trebue de demis filat..de urgenta ca ne duce tara de ripa,,tradatori si contrabandisti nu avem nevoe.
 • +4 (4)
  Chiar și suma, folosită de Plahotniuc pentru o astfel de “privatizare”, a fost împrumutată de la Victoriabank contrar regulamentelor de conflict de interese (adică, Plahotniuc și-a împrumutat-o tot lui însăși).
 • +4 (6)
  Nu sia dat demisia, a fost demis prin vot de catre deputati- sunt 2 lucruri diferite. Nu cred ca il afecteaza cu ceva pe Plahotniuc aceasta demisie, e deputat in continuare si are imunitate- deci nu poate fi tras la raspundere.
  • 0 (0)
   deacord cu tine insa in istorie o sa se tie minte ca sia dat demisia...
  • +3 (3)
   Imunitatea poate fi foarte usor retrasa,numai dorinta si tarie de caracter de-ar fi.....
 • +4 (8)
  Plahotniuc - impusca-te cit nu ii tirziu... ca pe urma ai sa zaci in puscarie!
 • +4 (4)
  asta sa fie abia inceputul distrugerii imperiului criminal a lui! Trebuieste desfiintat CNA si PAC! Si suspendati toti judecatorii implicati in atacurile raider si reincepute dosarele privind atacurile raider!!! Trebuie de decriminalizat afacerile din Moldova!!! Miliarde de lei merg la intretinerea sistemului corupt-banditesc al lui Plahotniuc! Ajunge atita bataie de joc de oameni!!1
 • +3 (5)
  GANDAC SPURCAT!!!!!!!
 • -2 (2)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • -2 (4)
  IATA COALITIA PLDM+PCRM!!!!!!!!
  • 0 (0)
   Ei, si? Care ar fi diferenta intre PD si PCRM?
   "Cel care i-a trădat pe toți, acuză pe cineva de trădare. Chiar mă amuză când îl aud pe ex-comunistul Lupu (o fi el oare ex?) şi sponsorul PCRM, Plahotniuc, aducând acuzații de jocuri cu PCRM! Lupu care alături de Plahotniuc a sancționat majoritatea porcăriilor produse pe timpul PCRM, a participat la majoritatea schemelor mafiote, acuză astăzi de jocuri cu PCRM pe cei care au avut de suferit în timpul guvernării comuniste?!
 • 0 (0)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • -2 (2)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • 0 (2)
  Interesant! De ce toate comentariile aduse ca critica asupra PD si liderilor sai sint apreciate, iar criticile aduse PLDM sunt dezapreciate. Ori sunteti Pupincurisiti, ori politica Unimedia este asa, ori nu doriti, (nu va place) sa analizati obiectiv realitatea din RM. Imi pare rau ca unii tineri au fost "zombati" si trimisi in "batalia sfinta" pentru adevar, aparind pina la fundul Gheenei partidul favorit, iubit,"sfint"!
 • -3 (3)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +1 (3)
  A fost cindva un rau - Lucinschi, pe urma a venit altu - Voronin si fecioru lui, dupa cei doi a apare al 3-a Plahotniuc
  Mii interesant citi vor mai urma, asta asa ca sa stim si noi cind vom incepe a trai bine
 • -1 (5)
  PLAHATNIUK SI FILAT SUNTETI NISTE IDIOTI
  Luativa de mina (mini paroase ce le aveti) si impuscativa ambii in numele acestui popor care a avut incredere in voi (in special in Filat)
  RISURILOR SI LEPADATURILOR CE SUNTETI VOI.....
 • -1 (5)
  Iata se implineste si planul lui Dodon sa scoata PL ul din joc, daca mai initiaza si referendum pentru demitarea primarului, se duc toate proiectele de ripa. Sunt deacord cu demisia lui Plahis, dar mai departe ce urmeaza?
  PLDM a intrat intr-un joc periculos, cred ca comii rabufnesc in ris ca au reusit cel mai penibil sfirsit pentru AIE.....

  Sunt cetățean activ
  • +2 (6)
   Sa speram ca PD si PL prind la minte....
   • +1 (3)
    nu sunt PDM ist, chiar bine ca lau demis pe Plahis, dar de la formarea AIE PDM a avut un comportament destoinic in cadrul Aliantei, dar PLDM a jucat murdar, adica fata de ei PL si PD, nu de societate.

    Sunt cetățean activ
    • 0 (2)
     Cred ca daca PL si PD nu se lasau cumparati in totalitate nu se ajungea la problema de astazi. Sigur ca toti au vina lor,normal ca toti fura,dar s-a ajuns chiar la bataie de joc.
     SPERAM BINE!!
   • +1 (3)
    shi Plahotniuc aista pune viitorul Aliantei pentru fundul sau cu santaje, fiecare a avut vina sa, dar sunt de parere ca Alianta trebuia sa mai existe....pacat prea multi prosti care leau dat apa la moara

    Sunt cetățean activ
   • +3 (3)
    prea multi oportunisti si tradatori, iar unii ce luptau prin 2009 pentru libertate si democratie acum au prins fotolii shi tak ka mishii

    Sunt cetățean activ
 • +3 (7)
  iar fracțiunea PL a lipsit din sală.
  ******************
  cit de josnic :)))))))))))))))))
 • +1 (7)
  Uitativa ce fete fericite au resetnicov si petrenco... PLan indeplinit... cremlinul multumit.
 • 0 (6)
  Ești bulă - măi Plahotniuc !
  Te vor plânge doar lupu, moșu și nepoțeii :) !
  E MARE DUMNEZEU ! A M I N !
 • -2 (4)
  Char daca Filat o sa vrea sa-si dee demisia, noi NU-I VOM PERMITE!!!
  EL NU ARE PENTRU CE SA-SI DEE DEMISIA!
  E CEL MAI BUN POLITICIAN SI CONDUCATOR IN TOATA ISTORIA TARII, DE CIND TRAIESC!

  Sunt cetățean activ
 • 0 (0)
  Juvina aceasta inca va avea imunitate, cum de-a ajuns ca acest individ sa tina o tara intreaga in frica.Cum de s-a ajuns ca CNA sa fie tot subordonata lui. Imi este greata de tot acest haos.
 • 0 (0)
  sunt de acord cu demisia lui Plahotniuc, dar Filat TREBUIE sa-l urmeze.
  din conducerea actuala, de fapt, toti liderii ar trebuie sa-si dea demisia. Nu am vazut practic nimic bun din toata guvernarea lui Filat.
 • 0 (0)

  SINCERITATEA OLIGARHULUI.
  Într-n cerc restrâns de amici
  Declară el cu tot elanul
  Si celor mari, şi celor mici,
  Că cel mai bun amic e ... banul.

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri