Citește toate știrile la acest subiect

(video) Declarația lui Plahotniuc după VOT: Îmi dau demisia și îl îndemn pe Filat să facă la fel!

După ce cu votul majorității deputaților, funcția de prim-vicespeaker a fost lichidată, deținătorul acesteia, Vlad Plahotniuc a anunțat că-și dă demisia, relatează UNIMEDIA.

 „Am fost investit în funcție de AIE2. Și țin să mulțumesc colegilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o atunci. Țin să menționez că AIE, prin declarația lui Filat, și după votul de astăzi, nu mai există. Începând de astăzi, s-a consolidat o nouă coaliție - PCRM-PLDM. Rog, dl președinte, să-mi acceptați demisia din funcție și să supuneți votului acest lucru”, a solicitat democratul.

Plahotniuc i-a sugerat prim-ministrului să-i urmeze exemplul: „Dl prim-ministru Vlad Filat să aibă curajul, să vină în Parlament și să-și dea demisia”.

Proiectul nu a fost supus încă votului. Comisia Juridică, numiri și imunități pregătește avizul proiectului de demitere.

UNIMEDIA precizează că pentru lichidarea funcției de prim-vicepreședinte al Parlamentului, deținută de Vlad Plahotniuc, au votat 73 de deputați - reprezentanți ai fracțiunilor PLDM și PCRM, și grupului neafiliaților. 15 deputați PD a votat împotrivă, iar fracțiunea PL a lipsit din sală.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub