(video) Decizia motivată în cazul lui Shor, expusă în 104 pagini. Ce spune procurorul și apărarea

Magistrații de la Judecătoria Buiucani au citit astăzi decizia motivată în dosarul primarului de la Orhei, Ilan Shor. Aceasta a fost expusă în 104 pagini.

(video) Decizia motivată în cazul lui Shor, expusă în 104 pagini. Ce spune procurorul și apărarea
(Foto: UNIMEDIA / Igor Rotari)

Ilan Shor nu a fost prezent la citirea sentinței motivate, avocatul afirmând că acesta se află la ședința operativă a serviciilor primăriei Orhei.

„Dat fiind faptul că un an a fost sub arest la domiciliu și nu a putut să se implice în mod direct în activitatea Primăriei, acesta profită acum de orice ocazie pentru a se implica și ne-a lăsat pe noi să ne ocupăm de această procedură”, a declarat avocatul primarului de Orhei.

Pub

Procurorul pe caz afirmă că nu este deacord cu sentința și urmează să o atace la Curtea de Apel.

„Urmează să contestăm la Curtea de Apel. În 15 zile urmează să depunem apelul motivat, după care instanța expediază la Curtea de Apel materialele cauzei penale. Sechestru a fost pus inițial pe alte cauze penale, care se află în continuare în gestiunea organelor deurmărirea penală”, a declarat Andrei Băieșu.

Același lucru vor face și avocații, aceștia însă vor cere achitarea lui Shor.

„Nu pot să mă expun asupra argumentelor aduse de magistrați pentru că încă nu am citit motivația. În unele privințe nu suntem deacord cu argumentele aduse atunci când s-a dat sentința”, a declarat avocatul Denis Ulanov.

Menționăm că ieri Ilan Shor a fost condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare, deși procurorii au cerut 19 ani. Shor urmează să fie eliberat din arestul la domiciliu și aplicată măsura de eliberare provizorie sub control judiciar.

UNIMEDIA precizează că primarul de Orhei, Ilan Shor, a fost reținut la 22 iunie 2016 și trimis în judecată într-un dosar legat de delapidările de la BEM. Ilan Shor mai este cercetat penal pentru spălare de bani și delapidări în proporții deosebit de mari. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub