ora: 14:17, 12 aug 2014 13686
Autor: Ștefan Grigoriță

(video) De unde vin procentele lui Usatîi?


Video se incarcă ...
(video) De unde vin procentele lui Usatîi?
Arcadie Barbăroșie și Ion Jigău
Foto: UNIMEDIA

Creșterea lui Usatîi în sondaje are loc pe spatele tuturor partidelor. Este părerea experților care au realizat cel mai recent sondaj electoral. Comparând intenția de vot din 2010 și cea de acum, cele 6% de procente pe care le-ar acumula un proiect politic al lui Usatîi ar veni cel mai mult de la comuniști, unde 7,4% din cei chestionați care au votat PCRM la alegerile trecute ar vota acum pentru Usatîi, informează UNIMEDIA.

(Pentru cine au votat cei chestionați la alegerile din noiembrie 2010.)

Suprapuse cu datele din sondaj, datele ar arăta astfel: 

Astfel, 6% din cei chestionați care au declarat că au votat PDM, și-ar schimba opțiunea pentru blocul lui Usatîi, același lucru ar putea să-l facă și 4,2% din PLDM. Circa 7,7 % din cei care au votat PCRM în 2010 au declarat că ar putea vota Partidul Socialiștilor.

Sondaj: PCRM - 21%, PLDM - 12,7%, PD - 6,5%, PL - 6%, PN - 6%

Procentul indecișilor crește cel mai mult pe spatele PDM (27%) și PLDM (26,5%). Explicația care o oferă experții în raport cu această situație este faptul că PCRM pierde electoratul în urma acțiunilor recente și scindărilor din partid. „Majoritatea celor indeciși susțin vectorul Uniunii Vamale, iar în ultima perioadă, în acest sens, cel mai activ se manifestă Renato Usatîi și Igor Dodon”, a explicat directorul IPP, Arcadie Barbăroșie.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1504 persoane, în perioada 22 iulie - 1 august 2014. Eșantionul este reprezentativ pentru populația adultă și are o eroare de 2,6%.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +4 (22)
  Ce fete au? nici ei nu cred ce au compus acolo!
  • +10 (30)
   Marja de eroare 6 % da???
   ma uitam ,iaca de unde Usatii 6 % are
   • -11 (25)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    e eroare doar in sens ca el are mai multe procente!!!
    • +10 (24)
     Vin din bani,din manipulare,de la oameni cu mintea slaba,sau de banditit.
     Dar nu va bucurati ca el nici partid inregistrat oficial nu are si un sondaj cumparat inca multe nu hotaraste?
     • -10 (22)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      totul la noi e in regula stati fara grija....adica aveti grija, ca acest procentaj e numai inceputul ;)
      • +7 (17)
       În timp ce în presa moldovenească controversatul om de afaceri, Renato Usatâi, este menționat doar în contextul acțiunilor sale filantropice, în presa rusă, businessmanul este amintit doar în legătură cu ilegalități și crime.
       Portalul rus crimerussia.ru îl descrie pe Renato Usatâi ca fiind un „celebru bancher, originar din Moldova, cu „moravuri” de atac raider, un mecenat grijuliu, patriot și pur și simplu un om bun din cadrul unei grupări criminale”.
       • +7 (17)
        Din niște înregistrări audio care au fost oferite investigatorilor de la „Rusia Criminală”, „se înțelege că Renato Usatâi a organizat atacul raider de acaparare a băncii și a proprietăților lui Gorbunțov, la comanda grupării „Solnțevscaia”
        • +7 (17)
         D-le Usatîi,Vreți să intrați în politică pentru a vă crește profitul. Că doar nu vreți să spuneți că fiind la Moscova de mulți ani, chiar intenționați să schimbați ceva în Moldova, știind câtă sărăcie și nevoie e aici. Dar chiar venitul pe care îl aveți, nu e suficient?? Cât de milionar trebuie să mai fiți în plus la milionarul care sunteți ca să puneți mîna la inima și să spuneți ca vă ajunge.
         • +6 (16)
          Plus că pentru a face politică, cel puțin trebuie să aveți studii in domeniu, nu știu în ce domeniu ați făcut studii, dar doar vă zic. În Europa de Vest cel puțin oamenii vin în politică cu anumite idealuri, cu anumite viziuni construite din cunoștințe, moștenite din cărțile citite de politologie și istorie. Oamenii din în politică pentru că vor să-și promoveze interesele, dar și pentru a și lustrui capacitățile de strategie și tactică. Sunt o sumedenie de biografii a oamenilor iluștri din politică despre care, chiar vă recomand! Luați, citiți, vedeți și chiar atrageți atenția cum marii politicieni gîndesc. Vă vedeți unul dintre ei? Credeți că aveți cunoștințele necesare? Credeți că puteți face față la tot felul de tensiuni legate de exemplu de buget mic al țării? Sau credeți că dacă vă vindeți Porsche-ul și alte mașini de lux, puteți să asigurați toate familiile sărace pe toată viața? Chiar credeți că partidul Dumnevoastră…
          • +7 (15)
           Omul Rusiei, care susţine federalizarea Moldovei, desprinderea Găgăuziei şi Transnistrizarea Moldovei, care susţine limba rusa a doua limbă de stat, care-l doare in cot de poporul băştinaş, decît cît pentru a fi ales.
       • +2 (4)
        crimerussia.ru este unica sursa media care toarna zoaie peste Usatii, din simplu motiv ca acest site este a lui Gorbuntov. Cine e Gorbuntov deja cautati in presa rusa si in mai multe surse.
        • +2 (4)
         He-he, vinzatorilor de Suflete Moarte...
         Acest partid de ra.at facut peste Noapte: Cica "Partidu Nostru"... da de cind e Inregistrat si de cit timp activeaza ca tocmai 6/100 din oameni deja il cunosc ??????????????????
         Imi place cadrul din Video cind ambii sharlatani Sunt Nedumeriti de cele Inventate de ei...

         Sunt cetățean activ
   • +1 (13)
    Vad ca Usatîi a investit si in cei care pun like-uri :)))
    • -10 (20)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     da in tine cine a investit, saracul Usatii nish nu stie cite investitii a facut...hahahha
  • +6 (24)
   uite omule la cifre, nu la mutrele celor care sant la fel de socati ca tine! Incearca sa te adaptezi realitatii mai bine decat sa o negi! Poate acesta e un semn pentru actualii de la guvernare sa inceteze a fura, sa-si aminteasca de problemele cetatenilor si sa nu uite pentru nici o clipa ca dusmanul nu doarme!
   • -4 (24)
    nu pot sa cred,si v naturi???
   • +6 (8)
    :/Boghen: Ai dreptate 100/100. Nu e meritul lui Usatii ci prostiile si incompetenta guvernarii actuale! Cel mai periculos e ca acest usatrii atrage tineretul naiv care crede ca el va face schimbari si nu vede umbra "fratelui mai mare" ce sta dupa el! Ghimpu,Filat,Plahotniuc - hotiile voastre duc spre aceasta, ca unul ca Usatii sa fie mai crezut ca puterea oficiala! Prapad in Tara care crede doar in masini sculate si case multeetajate(cu 1 proprietar!) Arestati 1-2 functionar-judecator-procuror corupt si confiscatii averea si lumea va crede ca faceti si pentru ei ceva! Acum cand rusia ne-a inchis portile banii de la MetalFeros ne-ar fi prins bine, si milliardele scoase in off-shoruri de oligarhi-politicieni fara de obraz ar fi putut servi la depasirea crizei! Hai,sa vedem unde vi e patriotizmul si compasiunea pentru oamenii simpli!?...
    • +4 (6)
     Uitandu-ma pe graficul cu rezultatele, eu am observat ca denumirea "Partidul nostru" e tiparita cu o mica eroare: al doilea cuvant cu litera mica. La prima vedere pare o eroare neglijabila, insa cine a citit lucrarea lui Freud "Introducere in psihanaliza" se va gandi de-odata la asa-numitele "acte ratate" care nu-s altceva decat intentii ale inconstientului de a scoate adevarul la iveala. Deci conform teoriei freudiene, cel care a scris aceasta denumire cu litera mica considera ca partidul este "al nostru" pe bune. Sa fie aceasta persoana insesi directorul CBS-AXA, domnul Ion Jigau - eu nu pot crede, ca e om de cu totul alta factura. Dar eu i-asi recomanda cu insistenta domnului Jigau sa-si verifice angajatii, ca e f. probabil sa existe printre ei un smecheras care a denaturat rezultatele sondajului la comanda lui Usatai. Exista si metode de analiza care ar putea arata daca distributia anumitor variabile nu este naturala, ci artificiala. Eu zic ca merita sa ne asteptam la dezmintiri!
 • +2 (12)
  "Comparând intenția de vot din 2010 și cea de acuma,[...]" ...de acum -> e corect in lb. romana , cred ca s-a produs o eroare la scriere..va rog sa corectati. Multumesc!
 • +1 (7)
  ..am uitat sa precizez ca dupa corectie, comentariul poate fi sters.
 • +1 (23)
  Am spus demult ca Usatii poate deveni fenomen la aceste alegeri parlamentare la fel cum a fost Chirtoaca in 2007, cind nimeni nu lua in calcul ca un concurent real, dar pina la urma la dres pe manusa (Iordan).
  Eu ma uimesc citi sustinatori are Usatii in asa un timp scurt, cu cine nu iau vorba de alegeri toti isi manifeste dorinta de a-l vota, mai ales tineretul. Nu stiu daca acest sondaj e cel mai real, dar lui Usatii ii dau sanse bune pentru a trece pragul. Asteptam campania sa vedem cum se va manifesta.
  • +2 (20)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • -4 (20)
    vad ca se tem de concurenta lui Usatii :D daca e atit de neinsemnat ce va aprindeti asa tare?)
    • +5 (19)
     Pentru ca e o creatura FSB-ista si neaparat rasPutanica.
     • +1 (17)
      da nimeni nu se aprinde draga,stai linistita, nu retrai cu 6 % facute la comanda poti ssa te sca4pini in fund, sau chiar si cu 6 reale.
      • -2 (14)
       sa asteptam pina la alegeri, pot sa bat si pariu ca va lua mai multe voturi decit cele prevazute in acest sondaj!
    • +4 (6)
     Pt ca niciun om normal nu vrea sa fie condus de un interlop.
     Tu, livia1, vrei?
   • +1 (15)
    Esti f rautacios si extremismul care te caracterizeaza iti incurca sa privesti la niste lucruri reale, iti place sau nu dar Renato se bucura de o sustinere masiva in societate, eu in sondaje nu cred, dar vad real lucrurile. Renato face niste actiuni care ii motiveaza f mult pe moldoveni de ai acorda un vot de incredere. Nu sunt adeptul unei politici proruse, dar pe Renato poate si il voi vota, cred ca e cel mai credibil politician care va depune efort pentru a imbunatati nivelul de trai a moldovenilor care au fost adusi in pragul saraciei de catre asazisii "europeni" care acum sunt la guvernare, ei fiind defapt cei mai mari corupti, banditi si antieuropeni.
    • -5 (11)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Politicianul adevarat se formeaza in timp. Cumparand un nume de partid, ce e? Eu unul il vad ocupand un post pe masura cu nume sugestiv de mare spatar de WC prezidential al Uniunii VOmale.
     • +1 (7)
      Daca vorbim de uniunea vomala atunci mai degraba aceasta functie i-ar reveni lui dadon care isi rupe camasa de pa el pentru a se integra in aceasta vomala.

      Sunt cetățean activ
     • +2 (8)
      vedem noi ce se formeaza cu timpul di politicieni! in schimb Usatii a reusit sa merite sustinerea poporului si numele de politician bun si acest interval scurt de timp
   • -5 (9)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    собралось стадо псевдополитиков тут,и решили что это все вранье) и что за все заплатил Усатый, где же вы были умники когда с РМ все что можно было украли??? что же вы тогда не определили кто и что украл?? да успокойтесь вы!!! все равно партия Ренато Усатого выиграет больше голосов чем тут написано!
 • +3 (9)
  Ma bucur ca Usatii are toate sansele sa devie Chirtoaca din 2007 ... numai surprize! Adevarul cistiga!
 • -3 (5)
  Multe din partide vor sa induca perceptia popualtiei sa aleaga intre Est si Vest. Asa deci se face o antagonizare falsa.
  Moldovenii insa marea majoritate vor relatii bune si cu Rusia si cu Europa. Aceasta orientare o propune Marian Lupu, iar in sondaj presupun ca intetionat nu sa introdus asa o intrebare - daca cien vrea ca Moldova sa aiba relatii bune si cu estul si cu vestul.
  • +2 (8)
   apropo, Usatii tot e pentru aceea ca RM sa fie in relatii bune si cu estul si cu vestul!
 • +2 (6)
  Mii interesant sa vad cum se vaicara acum spiridushii verzi ascunshi in vagauni care trollesc de la iesa fum :)))

  Sunt cetățean activ
 • +3 (5)
  prostituatele in campania electorala isi ridica valoarea................si sint cumparate de oricine nu-i jale de bani furati.jos mafia si toti lingaii din jurul lor!!!!!PUTINA RABDARE PINA LA TOAMNA,,,SI MISCAREA POPULARA ANTIMAFIE VA V-A ARATA UNDE VI-I LOCUL............comunistii si mafia de la guvernare sint o apa si-un pamint!!!!!
 • +1 (9)
  pentru un gopnik sa voteze 6%? :D LOL
  • +1 (7)
   de ar fi toti asa "gopnishi" tara ar scapa de saracia si instabilitatea in care se afla
 • 0 (10)
  Barbarosie o luat niste bani la laba mi se pare. Nu mult, asa un pic, de cat pentru 6%.
  N-are cum partidul asta care era unknown pana acum sa aiba 6%.
 • 0 (8)
  E coruptie curata fratilor. Partidul Nostru, de care nimeni nu stie nimic sa aiba 6%.
  WTF? Adica PLR cu activitate serioasa, si PL stau de'ampulea cu risc de a nu intra in parlament. Dar Partidul Nostru, care activeaza pe alt segment electoral îi la 6% - kapetz.
  Eu sper ca cei din anticoruptie sa-si faca treaba. Barbarosie si acel de alaturi sunt sigur ca vor cumpara o casa pe la Valea Morilor zilele astea.
  • -5 (9)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   da ce astivitate serioasa are PRL si PL? activitatea de furat si nimic nu facut pu tara? daaaa serios...trebuia sa ajute lumea cum facea Usatii, dar cu activitatea lor "seioasa" sa stea in afara alegerilor
   • +2 (6)
    las-o balta, "antiroman1"-ule! Nu ca ar fi lipsiti de pacate PL sau PLR, dar sa promovezi un nerod ca Usatai, trebuia sa te numesti "anticivilizatie"!
 • -1 (9)
  Eu cred ca IMASul ar fi bine sa faca un sondaj imediat. Si daca se adevereste ca cacatul asta de partid e la 0-1% va fi clar ca trebuie verificate conturile si beciurile celor de la CBS/IPP
 • +1 (3)
  mie-mi plac persoanele care acuza CBS/IPP de rezultatele sondajelor :)
  adica: daca nu ne plac cum au iesit sondajele atunci sigur CBS/IPP e corupt.
  Sa admitem ca chiar is CORUPTI astia de la CBS/IPP... dar poate rezultatele nu sunt:
  1. reprezentative (doar 1500 persoane au participat la sondaj)
  2. poate nu au fost alesi aleatoriu! (din care regiune provin cei interviati)
  3. poate variatia e mare??? Cum a fost calculata marja de eroare de 2.6%? Cine si ce metodologie a ales?
  Eu consider ca inainte de a acuza de coruptie, mai intai sa ne intrebam daca nu cumva cei care au facut sondajul pur si simplu nu sunt cei mai buni specialisti in domeniu.
  • +1 (3)
   voi incerca sa raspund la punctele de mai sus, mai popular:
   1. daca rezultatul nu e reprezentativ inseamna ca esantionul nu a fost selectionat corect. Esantionul, adica cele 1500 de persoane, prin extrapolare nu pot reprezenta populatia RM, modulo 3% eroare.
   2. Un sondaj nu inseamna ca alegi aleatoriu in proportie de 100%. Intr-adevar exista un procent aleatoriu, insa la inceput divizezi cele 1500 persoane, in, de exemplu, 350 in Chisinau (fiindca, la Chisinau sunt (350/1500)*100% din populatie, reprezinti Gagauzia in acelasi mod, satele, orasele, Baltiul, diaspora, etc.) Astfel ajungi la o marja de 3%, cu cat mai multe divizari are esantionul.
   3. 2.6% pentru un sondaj deja implica multe intrebari. Deobicei e 3%, imi dau si eu aceiasi intrebare? S-a folosit oare tehnologia de a da mai multa exactitate erorii pentru a da mai multa credibilitate si respectiv pentru a exclude faptul ca sondajul e corupt?
   Poate nu sunt cei mai buni, insa aici e un fapt vadit de coruptie.
  • 0 (6)
   parerea mea e ca cel mai bun contra argument e sa faca si IMASul un sondaj. Pentru a verifica daca sunt diferente. Si daca diferentele sunt masive sa fie verificate conturile si beciurile celor de la CBS/IPP.
   Clar ca si IMASul poate fi corupt, cine stie. Atunci ultima speranta ramane ca CECul sa fie echidistant :)
   • +4 (6)
    Robert, iti inteleg dezacordul cu rezultatele sondajului respectiv. Eu insa nu m-asi grabi sa acuz responsabilii de la IPP/CBS ca le-ar fi desemnat la comanda, pentru ca cunosc acei oameni si domeniul respectiv. Insa eu nu exclud ca Usatai ar fi putut sa infiltreze 1-2 operatori platiti sa desemneze asemenea rezultate(l-ar fi costat mult mai ietin!). Pe de alta parte, nu exclud ca asa o badla sa aiba priza la alegatorul moldovean, mai ales la cei dezamagiti de comunisti. Lumea vorbeste ca prin Falesti unde Usatai a facut baluri, si "sponsorizari" oamenii intradevar vad in el nu un bandit rusofil ci un filantrop. Deci eu deloc nu exclud ca ar avea 2-3 procente real si atunci celelalte 3% vor fi "spisuite" pe marja de eroare.
    Eu asi sugera politicienilor de buna credinta (nu stiu daca mai avem de acestia!) sa actioneze nu impotriva sondajului ci impotriva rivalului Usatai, astfel incat acesta sa nu capete haturi politice si imunitate.
 • +1 (5)
  Straniu - de ce astia de pe fotografie cu fetele botite au introdus in chestionar un partid inexistent???
  Miroase a mita.
 • +2 (6)
  Sondajul realizat de CBS-AXA, agentie corupta care realizeaza sondaje la comanda, va aigur 100%
  Em am fost intervievat in strada de o femeie de la ei si cind a vazut ca zic nu tuturor banditilor, imi zice cica ii pare rau da nu putem continua sondajul ca stiti, ca asa ca pe dincolo, ca hai macar la aista spuneti da...
  Intre timp imi propunea sa vin la o adunare dea lor si pentru asta voi primi 150 lei
 • +3 (3)
  Procentele de pomană s-au terminat. O să vă voteze dracii... Pregătiți-vă posmagii.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA