(video) De ce împarte Renato Usatîi bani în stânga şi-n dreapta

Ultimele sale ieșiri publice au fost pline de fast. Toată presa a fost invitată. Au fost organizate câteva concerte la care au participat vedete din Rusia și s-au împărțit bani în stânga și în dreapta. Cu toate acestea, controversatul om de afaceri Renato Usatîi susține că nu încearcă să-și facă publicitate și că nu-și dorește să apară des în ziare și la televizor.

Usatîi spune că și până acum a fost antrenat în acte de caritate și că de cele mai multe ori rămânea anonim. Dar, după ce a aflat că de multe ori banii nu ajungeau la destinație, a decis să nu mai apeleze la intermediari pentru a ajuta oamenii și să-i ajute direct.

„Înainte, Renato Usatîi trăia în felul următor. Eram eu tot cu băbuțele din „Блестящие” sau din alte formații, și mergem cu ele pe malul iazului la pescuit. Cine le vedea? Renato și încă vreo 40 de prieteni. Toată lumea era bucuroasă. Când am înțeles că tot aceeași bani pot fi folosiți pentru organizarea unor evenimente mai de amploare și că astfel aș aduce bucurie pentru mai mulți oameni, am zis de ce nu? Eu am văzut că acel concert de la Fălești a plăcut la foarte mulți oameni”, a subliniat acesta în cadrul unui interviu pentru UNIMEDIA.  

Omul de afaceri susține că nu este obsedat să fie arătat în fiecare zi la televizor sau să fie scris în fiecare zi câte ceva despre el în ziare. „Să poți ajuta un om și să nu o faci, asta este cel puțin o crimă morală. Acești 40 de copii care acum au fost la mare în Ucraina... astea sunt 3-4 zile de distracții ale lui Renat Usatîi în Monaco. Eu nu spun că trebuie să stau doar acasă și să nu mai merg nicăieri din cauza că toată lumea are probleme. Multe cheltuieli le-am tăiat. Spre exemplu, de 4-5 luni nu mai zbor cu avioane private, care de altfel costau enorm. Banii ăștia sunt repartizați pentru a organiza odihna la Zatoka pentru copiii din internat sau pentru diverse intervenții chirurgicale. De la faptul că zbor în business class, nu o să mor. Nu a murit nimeni din cei care au trecut din avion privat în business class. În econom sper că nu o să zbor niciodată, că nici în scaun nu încap”, a spus Usatîi zâmbind.

În context, Renato Usatîi declară că nu se consideră un om bogat. „Niciodată nu am ținut un milion de euro în mână. Renat Usatîi nu intră sigur în topul celor mai bogați 100 de moldoveni. Cred că sunt pe la sfârșitul topului 200. Nu am bani câștigați până acum. Muți spun că eu cheltui pentru acțiuni de caritate doar 1-10% din bani, dar sunt așa momente când eu folosesc și 70-80% din venitul lunar pentru astfel de acțiuni. Eu mi-am rezolvat problemele mele și ale familiei mele. Mi-am realizat visurile mele ce țin de mașini, avioane, 20 de studente din Ucraina pe malul mării, nu există ceva care să-mi doresc și să nu pot avea. Nu sunt obsedat de vile peste hotare, vapoare sau conturi în bancă, etc.”, a precizat sursa.

Interviul integral poate fi vizualizat în format video, accesând următorul link. 

UNIMEDIA amintește că Rento Usatîi a apărut în spațiul public după scandalul de la UniversalBank din 2011 și relațiile încurcate ale acestuia cu Gherman Gorbunțov. De câteva luni, Usatîi se promovează activ, participând la multe acțiuni de caritate. Recent, acesta a organizat un concert de zile mari la Fălești, unde au participat vedete cunoscute din Rusia. Ulterior, omul de afaceri a adus vedete, la fel din Federația Rusă, într-un club din Capitală.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub