ora: 17:01, 22 mai 2016 1012

(video) Cum s-a desfășurat Marșul de solidaritate „Fără Frică”


(video) Cum s-a desfășurat Marșul de solidaritate „Fără Frică”
Foto: UNIMEDIA

Marșul de solidaritate „Fără Frică” a avut loc astăzi la Chișinău. Mai multe persoane, printre care membri ai comunității LGBT, persoane publice și oameni care susțin comunitatea, au ieșit în stradă într-o coloană a tăcerii. 

Participanții la manifestație au venit din țări precum România, Ucraina, Rusia, Azerbaijan, Belarus și au purtat tricouri cu mesajul „Fără frică”.

Deși evenimentul nu a durat mai mult de jumătate de oră, în timpul acestuia au avut loc mai multe incidente. Un grup de contra-manifestanții au împiedicat marșul să ajungă la destinația finală.

Printre manifestanții violenți care au încercat să zădărnicească marșul, sunt membri ai Mișcării Național-Creștine „Noua Dreaptă” și mai multe gupuri de creștini. Protestatarii au aruncat cu ouă stricate, apoi au încercat să rupă coloana de polițiști pentru a ajunge la participanții marșului tăcerii.

 

Pentru că situația devenise tensionantă, participanții Marșului Solidarității au fost nevoiți să se retragă utilizând mai multe autobuze.

După marș, a fost organizată o conferință de presă susținută de organizatorii campaniei.

Marşul de susţinere a comunităţii LGBT are loc pentru al patrulea an consecutiv și are drept scop de a sensibiliza oamenii privind drepturile persoanelor LGBT din Republica Moldova.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA