(video) Corman promite să le vină de hac deputaților chiulangii

Președintele Parlamentului, Igor Corman, s-a apucat de educația deputaților. În debutul ședinței de astăzi, 15 noiembrie, a Parlamentului, speakerul a atras atenția aleșilor poporului asupra disciplinei conduitei în lor Parlament și i-a îndemnat să fie mai disciplinați.
 
În mod special, Corman s-a referit la absențele nemotivate ale deputaților și a promis să le vină de hac deputaților care chiulesc de la ședințele în plen ale Legislativului, relatează UNIMEDIA.
 
 

„Conform Regulamentului în vigoare a Parlamentului, niciun deputat nu poate lipsi de la ședințele Parlamentului de cât din motive întemeiate. Motivele întemeiate sunt clar stipulate în regulament: doar în cazul în care deputatul îndeplinește însărcinările Parlamentului, a Biroului Permanent, a Comisiilor parlamentare, a fracțiunilor din care face parte, precum și a președintelui Parlamentului”, a subliniat Igor Coman.
 
„Eu mă confrunt cu o situație în care mai mulți colegi vin cu demersuri în adresa mea ca să le consider întemeiate absențele, dar ele nu sunt argumentate, doar se face referință la anumite chestiuni de ordin de serviciu sau personal. Eu am să rog toți deputații să țină cont de prevederile Parlamentului, altfel vor cădea sub incidența art. 131 care prevede: dacă pe parcursul unei luni sun trei absențe, la trei ședințe, atunci deputații sunt sancționați cu pierderea a 30% din salariu și alte îndemnizații”, a adăugat președintele Parlamentului.
 
De asemenea, șeful Legislativului a remarcat că mulți deputații se înregistrează dimineața, secretariatul anunță prezența, iar pe parcursul ședinței avem cazuri când deputații dispar. „Eu am dat indicații secretariatului, ca pe lângă lista de dimineață să se mai introducă o listă în care rog deputații să se înregistreze la sfârșitul ședinței. În cazul în care ei nu vor fi înregistrați, atunci ei vor cădea sub incidența aceluiași articol”, a avertizat Corman.
 
Acest avertisment nu a fost pe placul opoziției comuniste, în special nu i-a fost pe plac liderului PCRM, Vladimir Voronin, care de cele mai multe ori vine la ședință doar pentru a se înregistra, după care părăsește plenul.
 
„În activitatea mea de președinte, eu am semnat peste 8600 de decrete, dintre care doar două au fost declarate parțial neconstituționale. De aceea eu vreau să vă îndemn ca înainte de a face ceva, să vă gândiți și să consultați Constituția. Să nu credeți că sunteți aici pe mult, mult timp. O să vină și ziua „răsplatei”. Noi vă preîntâmpinăm că pofta dvs vă va aduce doar prejudicii”, a declarat comunistul.
 
UNIMEDIA precizează că astăzi deputații urmează să amendeze Regulamentul Parlamentului și să vină cu mai multe modificări menite să îmbunătățească disciplina și activitatea Legislativului.

 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub