(video) Continuă şedinţa Parlamentului! Grupul Ghimpu, absent

Astăzi, 26 aprilie, Parlamentul s-a reunit pentru a continua ședința de ieri. În sală sunt prezenți atât deputații din fracțiunea PCRM, PLDM și PD, cât și deputații din grupul majoritar PL și neafiliații, relatează UNIMEDIA. Ședința este prezidată de vicepreședintele PLDM, Liliana Palihovici.

Grupul minoritar PL, reprezentat de Valeriu Munteanu, nu s-a prezentat la ședință. Liderul acestora a venit doar pentru a anunța motivul absenței lor.

„Fracțiunea PL nu va participa la această ședință ilegală și rușinoasă, care are elemente de uzurpare a puterii în stat. Noi ne rezervăm dreptul să folosim toate instrumentele specifice unui deputat în Parlament pentru a restabili legalitatea. Recomandăm și celorlați deputați, care înțeleg ca atare procesul legislativ, Constituția, să nu participe la acest proces absolut ilegal”, a specificat Munteanu.

Ion Hadârcă a reiterat că el este de fapt președintele de jure a fracțiunii Partidului Liberal și că grupul majoritar PL este prezent la ședință. „Fracțiunea PL este prezentă în număr de 7 deputați în plenul Parlamentului și consideră, bineînțeles, legală ședința. Noi solicităm șefului Direcției Juridice a Parlamentului să dea o lecție de lichidare a analfabetismului juridic în acest caz”, a punctat Hadârcă. Liliana Palihovici a cerut Direcției Juridice să ofere un răspuns în scris la acest subiect.

În context, drept sancțiune pentru liberalii „chiulangii”, deputatul PCRM, Anatolie Zagorodnîi, a solicitat să le fie reținut salariul de o zi pentru absența pe care o consideră nemotivată de la ședința de astăzi. Comunistul a propus ca banii să fie oferiți familiilor care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl.

Democrații, deși sunt prezenți la ședință, nu participă la procesul de vot. Deputatul PD, Valentina Stratan, s-a adresat către Liliana Palihovici cu apelativul „președinte al ședinței”.

Totodată, liderul fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț, a cerut o pauză de 15 minute. Liberal democratul a părăsit sala împreună cu liderul PD, Marian Lupu.

După pauză, democrații se opun în continuare să participe la proces, evitând procedura de vot.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub