ora: 11:16, 26 apr 2013 7500
Autor: Cristina Buzovschi

(video) Continuă şedinţa Parlamentului! Grupul Ghimpu, absent


Video se incarcă ...
(video) Continuă şedinţa Parlamentului! Grupul Ghimpu, absent
Ședința Parlamentului
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Astăzi, 26 aprilie, Parlamentul s-a reunit pentru a continua ședința de ieri. În sală sunt prezenți atât deputații din fracțiunea PCRM, PLDM și PD, cât și deputații din grupul majoritar PL și neafiliații, relatează UNIMEDIA. Ședința este prezidată de vicepreședintele PLDM, Liliana Palihovici.

Grupul minoritar PL, reprezentat de Valeriu Munteanu, nu s-a prezentat la ședință. Liderul acestora a venit doar pentru a anunța motivul absenței lor.

„Fracțiunea PL nu va participa la această ședință ilegală și rușinoasă, care are elemente de uzurpare a puterii în stat. Noi ne rezervăm dreptul să folosim toate instrumentele specifice unui deputat în Parlament pentru a restabili legalitatea. Recomandăm și celorlați deputați, care înțeleg ca atare procesul legislativ, Constituția, să nu participe la acest proces absolut ilegal”, a specificat Munteanu.

Ion Hadârcă a reiterat că el este de fapt președintele de jure a fracțiunii Partidului Liberal și că grupul majoritar PL este prezent la ședință. „Fracțiunea PL este prezentă în număr de 7 deputați în plenul Parlamentului și consideră, bineînțeles, legală ședința. Noi solicităm șefului Direcției Juridice a Parlamentului să dea o lecție de lichidare a analfabetismului juridic în acest caz”, a punctat Hadârcă. Liliana Palihovici a cerut Direcției Juridice să ofere un răspuns în scris la acest subiect.

În context, drept sancțiune pentru liberalii „chiulangii”, deputatul PCRM, Anatolie Zagorodnîi, a solicitat să le fie reținut salariul de o zi pentru absența pe care o consideră nemotivată de la ședința de astăzi. Comunistul a propus ca banii să fie oferiți familiilor care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl.

Democrații, deși sunt prezenți la ședință, nu participă la procesul de vot. Deputatul PD, Valentina Stratan, s-a adresat către Liliana Palihovici cu apelativul „președinte al ședinței”.

Totodată, liderul fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț, a cerut o pauză de 15 minute. Liberal democratul a părăsit sala împreună cu liderul PD, Marian Lupu.

După pauză, democrații se opun în continuare să participe la proces, evitând procedura de vot.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +6 (8)
  Gradinita Parlament, degraba in Vacanta...
  Alegeri Anticipate, Gluma prea s-a ingrosat.
  • +5 (7)
   Interesat...
   Munteanu, chestia cu UZURPAREA Puterii in Stat, a Spus-o PPCDinca 3 (trei) Ani in Urma.
   Cind PLDM, PL, PD ati inceput sa Schimbati Constitutia dupa Placul Vostru.
   • +4 (4)
    De parca grupul lui Ghimpu ar mai avea vreo importanta. Sint niste pierduti care nu merita respectul nimanui. Mie imi pare rau ca astfel de indivizi mai detin mandatul de deputat.
    Dar...degraba vin alegerile, nu vor trece pragul, asta e sigur.
 • +3 (3)
  azi pe cine il demitem?
  • +5 (7)
   Cred că mai productiv ar fi (ca să nu facă lucru de două ori) să elibereze clădirea CC şi să o dea la o casă de copii spre exemplu. Tot degeaba numai papă bine şi îndeplinesc doar poruncile lui Plahotniuc.
 • +4 (10)
  Nu spuneam că nu se deosebeşte Ghimpu de Voronin cu nimic? Cum e "tanda" aşa şi "manda"
  • +3 (5)
   ...dar Munteanu de Ghimpu...Mai pe scurt: Niculin, Vitsin si Morgunov, adica Balbes, Trus si Bivalyi !
 • +2 (2)
  Lume!!!!!!!!!!!!!!!
  Eu tare sper ca ati inteles cui ii pasa de tara asta!!!!!!!
  • 0 (2)
   Nu inteleg ei nimic, prosti de bubuie
 • +5 (9)
  Menşevicii lui Ghimpu n-au venit în Parlament ......
  Vojdiul liberal îi conduce prin tufişuri...
  Iaca la ce aduce goana după mai mulţi epuri...
  Da de unde atâta minte ???
  • -2 (6)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • -4 (4)
  Câtâ rusine de la Hadârcâ, fost pâmîntean dea-l meu de la Sângerei.Câtâ rusine.De fapt de ce sâ ma rusinez, el e cancer sovietic,KGBiste în Moldova.Nu-i credeam pe ce-i care-mi spineau când el cânta de la Parlament. Omul âsta-i râu, prin glasul lui "pitzugâiat". Au avut dreptate.Lari(am învâtat su sorea ei intro clasâ,de ce tace ea?? Nu vede câ se nasc nemernici si monstri de la Sângerei?
 • +3 (3)
  Au chiulit komuistii, acum PuListii!

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA