(video) Condițiile în care Gherman Gorbunțov și-ar cere scuze de la Renato Usatîi

Renato Usatîi a anunțat într-o conferință de presă că Gherman Gorbunțov ar fi gata să-i prezinte scuze publice lui. Candidatul la funcția de deputat a făcut referire la un video în care apare fostul bancher în care se fac mai multe precizări, relevă UNIMEDIA.

„Poate am fost prea categoric în declarațiile despre dl Usatîi, dar am avut toate motivele să fiu așa. În primul rând, am rămas fără de averea mea, banca de pe teritoriul Republicii Moldova. Răspunderea pentru aceste acțiuni a fost asumată de Usatîi”, spune Gorbunțov.

Fostul bancher spune că și-ar cere scuze față de Renato Usatîi, dar cu anumite condiții. „Eu sunt gata să-mi cer scuze de la dl Usatîi, dar cu două condiții. În primul rând, dacă va trece în întregime testul cu poligraf pe teritoriul Marii Britanii. În al doilea rând, dacă își va cere scuze pentru declarațiile pe care le-a lansat în adresa mea. De asemenea, aș vrea ca dl Usatîi să-și ceară scuze în fața lui Voronin, pe care l-a acuzat în mod neîntemeiat că ar fi luat mită de la mine”, puncteză acesta.

Pub

Amintim că recent, la începutul lunii noiembrie, Gherman Gorbunțov a apărut într-un reportaj realizat de jurnaliștii români de la Antena1 și povestește prin ce a trecut atunci când a fost împușcat de Vitalie Proca în capitala Marii Britanii. Mai mult miliardarul dă și numele celui pe care îl bănuiește că ar fi comandat asasinarea sa - Renato Usatîi.

Renato Usatîi, însă, susţine că nu are nicio legătură cu tentativa de asasinat asupra bancherului rus. Ba chiar ar fi colaborat cu poliţia pentru arestarea lui Gorbunțov.

UNIMEDIA amintește că Gherman Gorbuntov controla UniversalBank din 2008. În luna august 2011 la UniversalBank a vut loc o tranzacție cu 78% din acțiunile acesteia la secția de tranzacţii directe a bursei. Gorbunțov a organizat o conferință de presă spunând că este victima unui atac raider.

La câteva zile, Renato Usatîi, noul acționar majoritar, l-a acuzat pe Gorbunțov, că pe timpul șefiei sale la UniversalBank, prin această bancă se spălau zilnic cca 5-10 milioane de dolari. Potrivit lui Usatîi, acesta ar fi intrat legal în posesia celor 78%.

La începutul lui 2012, Procuratura Generală a Republicii Moldova anunța că milionarul rus, Gherman Gorbunţov, acţionarul majoritar al Universalbank este anunţat în căutare generală de către autorităţile din Republica Moldova.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub