Citește toate știrile la acest subiect

(video) Comuniștii vor să-l dea jos pe Lupu! Streleț: Vă sugerez să vă dați demisia!

(12:45) Propunerile comuniștilor, privind revocarea din funcție a speakerului Marian Lupu, au fost acceptate și incluse pe ordinea de zi a Parlamentului.

Fracțiunea Partidului Comuniștilor a propus în debutul ședinței de astăzi a Parlamentului două inițiative care prevăd revocarea din funcție a speakerului Marian Lupu. Propunerea a fost făcută publică de către deputatul PCRM, Artur Reșetnicov, relatează UNIMEDIA.

Ulterior, președintele fracțiunii PD, Dumitru Diacov, a solicitat o pauză de 1 oră, timp în care să fie puse în discuții mai multe propuneri care au parvenit de la deputați.

În context, liderul fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț, i-a sugerat speakerului să ia în calcul ideea de a-și da benevol demisia din funcție, lăsând să se înțeleagă că deputații liberal-democrați sunt gata să susțină inițiativa PCRM. 

„Dvs ați făcut apel în repetate rânduri la bărbăție, la varianta zero, acum s-au creat circumstanțele perfecte având în vedere ultimele evenimente - de a da dovadă de bărbăție și de o veritabilă variantă zero. Pentru meditație în pauză, am vrea să vă propunem să vă gândiți în mod serios la o eventuală demisie pentru a nu mai trece prin acest exercițiu. În contextul respectiv, poate am reuși să creăm o majoritate în niște condiții care ar fi mult mai echitabile”, a spus Streleț. 

Replica democratului nu a întârziat. „Nu o să vă ofer această plăcere. Votați aceste două proiecte de hotărâre, care vor fi înaintate de PCRM. Iată asta și va fi bărbăție și curaj. Ne-am înțeles?”, a răspuns Marian Lupu. 

Ședința Parlamentului a fost întreruptă.

UNIMEDIA precizează că sugestia PLDM vine după ce săptămâna trecută democrații și liberal-democrații s-au înțeles perfect în Parlament, ultimii votând mai multe proiecte strategice pentru PD. După decizia Curții Constituționale de luni, care spune că Vlad Filat nu mai poate fi propus prim-ministru, se pare că relațiile dintre cele două formațiuni s-ar fi răcit brusc.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub