ora: 10:55, 15 sep 2014 10762 33 Autor: Cristina Buzovschi

(video) Chirtoacă va merge la concertul Sofiei Rotaru


(video) Chirtoacă va merge la concertul Sofiei Rotaru
Dorin Chirtoacă, primarul general al municipiului Chișinău
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Dorin Chirtoacă intenționează să meargă astăzi, 15 septembrie, la concertul susținut de Sofia Rotaru la Chișinău, chiar dacă este organizat de către politicianul Renato Usatîi. Potrivit primarului general al municipiului, faptul că este un eveniment „privat și politic”, nu diminuează din importanța și frumusețea lui.
 
Declarații în acest sens au fost făcute de către edilul-șef al Capitalei, la finele ședinței săptămânale a serviciilor și subdiviziunilor Primăriei Capitalei.

Dorin Chirtoacă a evidențiat că Sofia Rotaru este cetățean de onoare al municipiului Chișinău, că este o artistă de excepție și merită tot respectul pentru activitatea sa de până acum și atitudinea civică pe care a avut-o de-a lungul timpului. „Chiar dacă a fost invitată pentru un eveniment de ordin privat, politic, totuși, doamna Sofia Rotaru este cetățean de onoare al municipiului Chișinău. Astăzi va susține un concert în municipiu. Primăria cu ce este pregătită să-și întâmpine cetățeanul de onoare, care interpretează și imnul municipiului? Nu vine în fiecare zi”, a spus primarul.
 
Acesta a precizat că în Rusia i-au fost restricționate concertele, având în vedere că este din Ucraina, nu și-a luat cetățenie rusă, și că ea „a avut o atitudine demnă față de ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă în Ucraina”.
 
„Și ce dacă este de conotație politică? Noi toți suntem politicieni și atunci ce, gata? Totul coborâm la nivelul politicului? Cobori ștacheta la nivelul „plintusului”? Însemnele de cetățean de onoare nu i-au fost transmise... Politicul ne va distruge pe noi, ne face din oameni neoameni. Ne face în stare să nu vedem că omul este om, din cauza că el vine la un concert politic. Asta îi diminuează din valoare cumva? Să dea Dumnezeu oricui să-i reușească ceea ce a reușit Sofia Rotaru. Mulți au încercat să cucerească Moscova, Rusia și Uniunea Sovietică, dar la foarte puțin le-a reușit. Ei i-a reușit, de una singură, fiind de aici din Bucovina. E româncă de-a noastră, chiar dacă toată viața a trăit în Ucraina și în Rusia. Mie chiar îmi place cum cântă și am să mă duc la concert și nu mă interesează de cine e organizat. Îi spunem bun venit la Chișinău și ne bucurăm că vine la noi”, a mărturisit Chirtoacă.
 
Precizăm că Sofia Rotaru a susținut un turneu în Republica Moldova. A susținut concerte la nordul țării - Drochia, în sud - la Cahul, iar turneul va culmina cu un concert la Chișinău. Artista a fost invitată de către politicianul Renato Usatîi.
 
Urmăriți secvența video începând cu 1:34:30.

Sursa video: privesc.eu

Comentarii (33)
 • +9 (15)
  De ce umblă Dorin cu municiuna?! Nu e clar că Usatâi face campanie electorală prin aceste concerte?! Or Chirtoacă s-a prostit cu totul?
  • +6 (24)
   Rusinos, sa cobori atit de jos numai pentru un concert????
   • +5 (23)
    Mdaa, liberalii liberali ramin, cascati tot asa.
    Hai sa batem din palme unui prorus, bandit care este sustinut de catre lumea interlopandin Rusia.
    • +6 (20)
     Hai Dorine,hai ca poti,nu uita sa cumperi flori cind o sa pleci la concert.
     • +5 (19)
      Tot făcând mereu pe prostul,
      Când avea şi n-avea rostul,
      Urmărindu-l ghinionul
      Şi fugindu-i neuronul,
      Într-o zi rămase-aşa:
      Prost sadea.
    • -7 (13)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     E prorus, dar in rest spui minciuni. Aduci probe sau taci.
  • -1 (7)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • -1 (5)
    Damian........, da tu fara sa baci 5 copeici ca cica Usatii e sustinut de rusi nu poti?? asta e piine ta sau cum? nu vad nimic rusinos sa vii la concert si asa sa-l sustii pe Usatii ca el chiar e bravo!
  • -2 (4)
   Vif, ce rusinos e in asta? Usatii Bravi si Chirtoaca la fel ca il apreciaza prin asa fapte pe Usatii, asta voi va injositi cu comenturile voastre neargumentate
   • 0 (6)
    Hahahah,voi ati vazut???????
    Lingaii lui Usatii lo facut Bravo pe Chirtoaca, asta da :))))))
    • -1 (1)
     Ahahaha asta chiar mio placut si mie ahahaha ))) Imposibil asa ceva fascinant :D
 • +1 (19)
  Alta palarie...Cazul cu panglica lu Sfantu'Jora, suspendata la pieptul Dorinului. Va sta protapit intr-un varf de par, ca o acvila pe un soclu, garbovit ca o festila intr-un cap de lumanare. Personal, n-am nimic cu dna cantareata, care, sa am pardon, se intimideaza/impotrveste sa vorbeasca romaneste. Tot cu "ia vas liubliu!" si cu play-back.
 • +2 (10)
  Corect zice Chirtoaca. E o artista romanca din Bucovina cu succes international, daca o platesc si rusofonii cu atat mai bine. Merg banii de la ei la noi ( unde noi reprezinta natiunea romana din toate regiunile istorice). E ca la fotbal si Dan Petrescu si Dorinel Munteanu au antrenat in Rusia (mereu cu secunzi din Republica Moldova). Important e sa ne apreciem valorile. Daca incearca Usatii sa apara pe scena pe langa ea, ca sa bage si el capul in poza, lumea il va huidui, cum patesc mereu politricienii care incearca asta.
  • +1 (5)
   Artista asta romanca se lupta pentru Ucraina dar traieste si face bani in Rusia.Niciodata nam vazut-o sa vorbeasca in romana iar la aeroport na scos un cuvint in romana iar Renato care-i rus stie si vorbeste si romana si rusa.
   In fine mie greta de politica de hoti liberali democrati comunisti iar romanii moldovenii si rusi tot la coada vacii ramin ca-s hoti si indiferenti fata de tarile lor.
  • 0 (4)
   usatii va fi nu mai putin asteptat si apreciat decit Sofia Rotaru, caci Usatii a facut mai mult decit ea prentru R. Moldova!!
 • 0 (4)
  Eu in locul lui ias retrage titlul de cetatean de onoare al sofiei, pentru ca cinta in toata tara pentru un bandit de la moscova...
  • +1 (3)
   Comentariul a fost șters de redacție.
  • 0 (0)
   Comentariul a fost șters de redacție.
  • +1 (3)
   SAS, nu mai latra atita!!! iata cine e cetatean de onoare asta e Usatii!!!
 • 0 (6)
  sa nu uite sa-si puna in piept "panglica gindacului de colorado"...
 • -5 (11)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  De buna seama, sa fii Om e lucru mare. Cum, dom'le, sa te afisezi ostentativ la un ceva aranjat de o zdreanta nociva in vant? Fa-i, neomule, o invitatie de hram! Sau' poate, hramul lui Dorin e ciolanul si securea?!
  • 0 (0)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • 0 (6)
  Dorine, te credeam mai deștept!
 • 0 (2)
  Noutate Bomba, nu alta !!!
  Am stat sa citesc cu amanuntitul ce scrie in acest articol, nu cumva sa scap ceva. Pipet.
 • +2 (2)
  Pe cand participarea la un concert organizat de Bidon, in cinstea Uniunii Vamale, cu Volga Ciolanu drept protagonista? Apropo, o grava eroare a primariei Chisinau: cei doi nu sunt cetateni de onoare ai municipiului! Reparati-va greseala, ce naiba!
  • 0 (0)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • -2 (6)
  Bravo Renato! Pe linga faptul ca ajuta mii de oameni nevoiasi el mai aduce si interpreti de talie internationala pe care ii pot asculta oamenii GRATIS nu cu 500-1000 lei biletul in Palatul National.

  Sunt cetățean activ
 • -1 (5)
  Chiar e Bravo Usatii...si pe rind toti politicenii ii vor lua exemplul lui Chirtoaca si o sa se alature lui Usatii!!!
 • 0 (0)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • 0 (2)
  Mai scriu inca o data comentariul, Unimedia, nu fiti cenzori ca si media ruseasca:
  Dorin, se vede ca nu ai invatat de la Ucraineni cum trebuie tratati tradatorii de neam si patrie...

  Sunt cetățean activ
 • +1 (1)
  Cred că trebuie să luăm și palma asta, ca poate cândva să prindem la minte...
 • -1 (3)
  Eu zic ca astfel cetatenii vor incepe sa inteleaga mai bine cine este D.Chirtoaca si ce hram poarta.Exista multi artisti renumiti care nu-si permit sa fie folositi in scopuri politice,meschine,etc.Amintiti-va ca recent formatia rusa Bi-2 a refuzat sa mai vina la Chisinau,cand a aflat ca e vorba de un concert politic (Dodon).
  Cum poti sa te numesti mare patriot si sa sustii asa actiuni,in cadrul carora suntem indemnati sa ne infratim cu agresorul Rusia?
  In tarile baltice a fost interzisa intrarea pentru unii artisti rusi,care au sustinut agresiunea in Ucraina,iar noi ce facem???
  Rusine Chirtoaca!

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri