ora: 12:40, 18 iun 2014 4717
Autor: Cristina Buzovschi

(video) Chirtoacă afirmă că a deconspirat zece funcționari corupți de la Primăria Chișinău


Video se incarcă ...
(video) Chirtoacă afirmă că a deconspirat zece funcționari corupți de la Primăria Chișinău
Dorin Chirtoacă, primar general de Chișinău
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
În instituțiile de stat și în administrațiile la nivel local se fură ca-n codru, iar făptașii rămân la libertate chiar și după ce sunt deconspirați. Cel puțin asta declară primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7.
 
Edilul Capitalei a afirmat că el însuși a prins în flagrant mai mulți funcționari corupți de la Primărie, însă aceștia așa și nu au fost trași la răspundere conform legii.

„Știu că în acești ani am dat 90% din timpul meu și tot ceea ce am pentru ca orașul ăsta să intre pe o direcție corectă și sunt sigur că a intrat pe o direcție corectă, din păcate se cam fură. Și la noi la Primărie se fură, și în Consiliu, și la nivel de stat în general. Și asta mă deranjează foarte mult. Asta reprezintă frâna cea mai mare pentru dezvoltare. Se fură ca-n codru”, a subliniat primarul de Chișinău.
 
Potrivit lui, corupția este una din principalele probleme cu care se confruntă administrația locală. „Apropo, am prins chiar eu vreo 10 corupți în flagrant. Toți sunt în libertate. De ce nu stau la răcoare până în ziua de azi? Eu nici măcar nu trebuiau să-i caut pentru că există structuri ale statului care ar trebui să se ocupe de asta. Dar bine că există o colaborare și reușim să mișcăm lucrurile din loc”, a opinat Dorin Chirtoacă.
 
Primarul Capitalei consideră că această stare de lucruri ne caracterizează societatea și că vor trece ani buni până când schimbările vor fi sesizabile. „Noi suntem o societate, la o anumită etapă de dezvoltare, când cei care conduc consideră că țara este a lor, că justiția este a lor, că totul este a lor și ei fac acolo tot ce vor, ca la ei acasă. Ăștia suntem noi. Deocamdată încă nu am trecut la etapa următoare, cred că această trecere va mai dura încă 10-20 de ani. Trebuie să se mai schimbe generațiile, care au obraz mai mult”, a adăugat Chirtoacă.
 
UNIMEDIA amintește că ieri, 17 iunie, primarul Dorin Chirtoacă a prezentat raportul anual de activitate, la cel de al șaptelea an de mandat în fruntea municipiului Chișinău. La finele bilanțului, acesta a anunțat că intenționează să candideze pentru al treilea mandat.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -6 (10)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Face si el parte din cei 10?
  • +7 (9)
   Se dau ce ceasul morti nickurile propagandistice cand aud de Chirtoca,li se pune o pata verde-albastruie pe ochi!!
   • +5 (9)
    Pe Filat si Plaha nu poate s-ai intreaca nimeni la hotii,este marca lor inregistrata,"Banii si puterea"!!
 • -6 (10)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Pe sine "a uitat" sa se includa in aceasta lista))
 • -6 (10)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Da pe tine cine o sa te deconspire? :) Eu te-am votat ambele ori, nu-mi pare rau, pentru ca atunci alta alternativa nu exista. Dar astazi vad ca ai facut prea putine... Da, ai facut, dar prea putine... Si stiu, am auzit de la oameni concreti care au tangente cu primaria, cum primarul de chisinau cere mii, zeci de mii de euro pentru privatizarea imobilelor in Chisinau. Asa ca... imi pare rau, nimic personal, dar daca cel ce l-am votat ia mita, si nu se imparte si cu mine, nu voi mai calca inca odata pe aceeasi grebla. Asa ca, Bravo Dorine, dar ajunge.

  Sunt cetățean activ
  • +4 (8)
   Oamenii "concreti" sunt sefii tai de la aghit brigada pldm? Mai schimbati textele ca deja se prinde lumea ca utilizati prea des fraze de genul "te-am votat, dar nu te mai votez" si "un prieten al unui cumatru al unei rude a auzit cum a luat Chirtoaca personal 1 mln de euro".
 • +1 (1)
  Sunt "deconspirati" inainte de electorala? Populatia cunoaste "eroii", iar ei nu???
 • +3 (3)
  pe Nistor cred că
 • +4 (4)
  Bravo,Dorine!Tu,te lupti doar,foarte bine stii ca,nu esti sustinut de banditii de la putere;mergind contra lor,sigur ca-ti vor pune numai bete-n roate,adica NU TE VOR AJUTA CU NIMICA.Eu cred ca,poporul Municipiului daca,te va intelege-te vor sustine si ve-i invinge la alegeri,Primar General;poporul va gresi,si vor alege unul(primar),sa fie pe placul conducerii(guvernarii si parlamentarilor de la putere),atunci vai de capul nostru.

  Sunt cetățean activ
 • +4 (6)
  De ce hamaiti ca niste caini ? Sunteti cumparati de Filat, omul care spunea ca nu-si doreste nici o functie, omul care spunea ca putem sa votam pe oricine altcineva numai nu pe comunisti, omul care acum este curva cu 12 fete (a se citi planul 2020). V-a cumparat si v-a mituit ca sa scrieti comentarii si sa denigrati PARTIDUL LIBERAL, sunteti niste marionete si niste hoti ai tarii. Voi nu ajungeti nici la degetul cel mic al lui Chirtoaca.

  Sunt cetățean activ
 • +5 (5)
  Numai apare o stire si voi incepeti a hamai cu comentariile voastre care mai de care, nu v-au obosit mainile si capul ?

  Sunt cetățean activ
 • -3 (3)
  ti-ai ascultat cumva moul si ai fc perchizitii la primarie? de tera gasi si pe tn cv sa te dea afara...ar fi minunat
 • 0 (0)
  Dorine, te sustin, destept, educat cu studii bune si cunostinte la fel, fii mandru, capul sus!!!!!!

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA