(video) Chirtoacă, huiduit în fața Primăriei Chișinău

Astăzi, 7 mai, reprezentanții Platformei Civice Acțiunea 2012 au protestat în fața Primăriei Chișinău, declarându-se împotriva desfășurării concertului care va fi organizat pe 9 mai de Ambasada Rusiei, în Piața Marii Adunări Naționale.

Potrivit UNIMEDIA, organizatorii evenimentului spun că doresc schimbarea locației concertului sau, cel puțin, o explicație din partea edilului Capitalei, Dorin Chirtoacă

„Noi dorim schimbarea locației acestui eveniment sau măcar explicații de ce a fost autorizat acest concert în PMAN, în piața noastră sfântă. Chirtoacă poate nu a semnat această autorizație, dar este vinovat că nu a schimbat locația acestui eveniment”, a precizat unul dintre organizatorii evenimentului.

Cei prezenți în fața Primăriei țineau pancarte în mână și scandau: „Chirtoacă trădător! Chirtoacă, ieși afară!”.

„Noi, unioniștii când am încercat să organizăm un asemenea concert în Piața Marii Adunări Naționale, ne-au dus pe toate hudițele, ne-au refuzat. Însă, minoritățile naționale le-au acceptat. Am vrut explicații. Dacă nu vor fi acum, va da explicații în electorală”, a precizat unul dintre protestari.

Organizatorii evenimentului au spus că vor protesta și pe 9 mai, pentru că își doresc ca în această zi să fie sărbătorită Ziua Europei. „Vom protesta și mâine, vom protesta și pe 9 mai. Vrem să arătăm că pe 9 mai toată Europa sărbătorește Ziua Europei și nicidecum Ziua Victoriei asupra fascismului, care este marcată doar în Rusia”, a precizat sursa.În scurt timp, protestatarii au primit de la edilul Capitalei o dispoziție, în care scrie că „UNIBANK” anunță despre desfășurarea unei întruniri, în zilele de 8 și 9 mai, în PMAN. Dispoziția a fost semnată de primarul general, Dorin Chirtoacă, pe 11 martie 2013.


Solicitat de UNIMEDIA, purtătorul de cuvânt al Primarului Capitalei, Vadim Brânzaniuc, a declarat că instituția nu poate interveni în procesul de desfășurarea a evenimentului.

„Primăria municipiului Chișinău nu autorizează manifestații, ci doar ia act despre intenția unor persoane fizice sau juridice cu privire la desfășurarea acestor evenimente. Prin dispoziția nr. 120, din 11 martie 2013, Primăria a acționat potrivit legii nr. 26 cu privire la întruniri publice”, a precizat Brânzaniuc.

UNIMEDIA precizează că, chiar dacă unioniștii cer doar schimbarea locației evenimentului organizat de Ambasada Rusiei, Federația Rusă a declarat că apelurile neadecvate de a anula manifestațiile din 9 mai le consideră drept „cinice și imorale”.


Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub