ora: 13:22, 07 mai 2013 10314
Autor: Ana Sîrbu

(video) Chirtoacă, huiduit în fața Primăriei Chișinău


Video se incarcă ...
(video) Chirtoacă, huiduit în fața Primăriei Chișinău
Proteste în fața Primărie
Foto: UNIMEDIA

Astăzi, 7 mai, reprezentanții Platformei Civice Acțiunea 2012 au protestat în fața Primăriei Chișinău, declarându-se împotriva desfășurării concertului care va fi organizat pe 9 mai de Ambasada Rusiei, în Piața Marii Adunări Naționale.

Potrivit UNIMEDIA, organizatorii evenimentului spun că doresc schimbarea locației concertului sau, cel puțin, o explicație din partea edilului Capitalei, Dorin Chirtoacă

„Noi dorim schimbarea locației acestui eveniment sau măcar explicații de ce a fost autorizat acest concert în PMAN, în piața noastră sfântă. Chirtoacă poate nu a semnat această autorizație, dar este vinovat că nu a schimbat locația acestui eveniment”, a precizat unul dintre organizatorii evenimentului.

Cei prezenți în fața Primăriei țineau pancarte în mână și scandau: „Chirtoacă trădător! Chirtoacă, ieși afară!”.

„Noi, unioniștii când am încercat să organizăm un asemenea concert în Piața Marii Adunări Naționale, ne-au dus pe toate hudițele, ne-au refuzat. Însă, minoritățile naționale le-au acceptat. Am vrut explicații. Dacă nu vor fi acum, va da explicații în electorală”, a precizat unul dintre protestari.

Organizatorii evenimentului au spus că vor protesta și pe 9 mai, pentru că își doresc ca în această zi să fie sărbătorită Ziua Europei. „Vom protesta și mâine, vom protesta și pe 9 mai. Vrem să arătăm că pe 9 mai toată Europa sărbătorește Ziua Europei și nicidecum Ziua Victoriei asupra fascismului, care este marcată doar în Rusia”, a precizat sursa.În scurt timp, protestatarii au primit de la edilul Capitalei o dispoziție, în care scrie că „UNIBANK” anunță despre desfășurarea unei întruniri, în zilele de 8 și 9 mai, în PMAN. Dispoziția a fost semnată de primarul general, Dorin Chirtoacă, pe 11 martie 2013.


Solicitat de UNIMEDIA, purtătorul de cuvânt al Primarului Capitalei, Vadim Brânzaniuc, a declarat că instituția nu poate interveni în procesul de desfășurarea a evenimentului.

„Primăria municipiului Chișinău nu autorizează manifestații, ci doar ia act despre intenția unor persoane fizice sau juridice cu privire la desfășurarea acestor evenimente. Prin dispoziția nr. 120, din 11 martie 2013, Primăria a acționat potrivit legii nr. 26 cu privire la întruniri publice”, a precizat Brânzaniuc.

UNIMEDIA precizează că, chiar dacă unioniștii cer doar schimbarea locației evenimentului organizat de Ambasada Rusiei, Federația Rusă a declarat că apelurile neadecvate de a anula manifestațiile din 9 mai le consideră drept „cinice și imorale”.


Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +12 (26)
  Nu va suparti Fratilor caci in tata aceasta toate legiile sunt facute pentru minoritai.
  Bastinasii au ca scop sa plece peste hotare sa faca bani si sai trimita acasa unde cu banii astea sa mentina sistemul politienesc, judiciar,....ca sa primeasca in cap pentru ca nu cumva sa spuna ceva despre minoritati, care se comporta ca niste porci stergindusi picioarele de noi.
  Sa stiti ca daca intrati in conflict cu o minoritate si aveti dreptate nu aveti nici o sansa ca sa fiti achitati.
  • +1 (19)
   ...nu e chirtoacă trădător
   nici idolul lui- banul
   ci e întregul meu popor
   întreg moldoivanul...
   • -3 (13)
    chirtoaca e esența ta
    a mea , a tuturor
    oricare fix așa făcea
    să iasă banisori
    • -4 (10)
     în cercul lui spunînd așa:
     - în N.A.H.U.I. dai
     esind însă în fața ta
     -că ruși-s răi
     • -1 (11)
      Iata ce s-a facut cu decretul lui Ghimpu:

      http://unimedia.info/stiri/-21129.html
      • -1 (13)
       Si apoi vreti ca Chirtoaca sa incalce legea?
       Tot moldovenii si-o fac cu mana lor.
       • -1 (5)
        Unde e mintea lui Chirtoaca? Un degradat de 2 bani. Nu merita respectul niciunui locuitor al Municipiului Chisinau. Sint sigur, la urmatoarele alegeri municipale va acumula un numar minusculi de voturi.
        Pe cind nu se poate lamuri cu situatia din capitala, acesta mai sare cu niste prostii si in politica la nivel national.
        • -1 (5)
         Si ce ar spune Chirtoaca in legatura cu faptul ca in presa circula niste documente precum el si colegii sai "devotati" lui Mihai Ghimpu ar fi proprietarii unor vile destul de scumpe dintr-un sector de elita al Bucurestiului, fiind vecini cu Vlad Plahotniuc. Interesant...aceste vile nu au fost incluse in declaratiile de venit. :)
         Oameni buni, ne fura statul si isi cumpara vile. Mai tirziu latra ca-s cinstiti. Halal de asa politicieni.
     • -3 (9)
      chirtoacă râde mulțumit
      cu aer filfizon
      -eu cu safeul iar bucșit
      da voi ?!! ...voi cu Kabzon....
      • 0 (0)
       Chirtoaca a dat explicatii:
       http://www.jurnaltv.md/ro/news/condamna-concertul-de-9-mai-7876636/

       Sunt cetățean activ
  • 0 (8)
   Момент истины. Вот сейчас посмотрим с кем Дорин Киртоакэ. Позволит или не позволит празднование Дня Победы на ПНС. Дорин ты с нами или против нас????
   • 0 (2)
    P.O.V.O.L.I.T.!!!!
   • 0 (0)
    Дорин с дядиными заправками. Вы то что ему можете дать?
  • +1 (5)
   Chirtoaca e un TRADATOR...
   http://www.flux.md/editii/201117/articole/11748/
 • -5 (23)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Ia priviti oameni buni citi manifestanti s-au adunat. O puzderie de nu se vede capatul. Numai cit face ono je si cu ioubitul lui cu nasul turtit. De risul gainii şi a lumii. Ne facem de ris cu asa humanoizi din junglele central-africane.
  • +1 (17)
   Sa stii, ca xenofobia, rasismul si fascismul sunt pedepsite penal in RM.
  • -1 (3)
   Europa este deja invadata de fratii lui ONOJE, sunt mai multi ca bastinasii europeni si in scurt timp in Europa n-o sa mai gasesti europeni get-beget, astfel de invazii maimutzaresti ne asteapta si pe noi.
 • -4 (4)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +7 (17)
  Si ce-i cu astea toate ???? Chirtoaca aplica LEGEA , iar LEGEA E...LEGE!! Dura LEX, sed Lex!! Nu e el de vina ca trebuie si aplica legea!! NU INTELEGETI, oameni buni? Sunteti de vina , voi alegatorii ca nu stiti pe cine alegeti, sunt de vina alesii poprului care de 4 ani , in cIuda tuturor aparentelor , nu a reformulat legile comuniste care mentin menatliatile comuniste si le le-au intretinut. Limba Romana nu a fost pus la locul sau si potrivit autoritatii pe care trebuia sa o castige conform celor 65% vorbitori ai ei!! Sarbatorirea simbolurilor istoriei romanesti nu s-a realizat niciuna prin lege!! Doar inchinaciuni de farisei netrebnici la Aleea clasicilor si la bisericile ortodoxe ruse de rit vechi!! Toate aceste demonstratii,si inca de zeci de ori mai masive trebuia sa aiba loc pentru sustinerea "pietroiului lui Ghimpu" si altor initiative ale PL, NU ACUM!! ACUM RADETI IN CONTINUARE CU GURA PANA LA URECHI DE GHIMPU !! PRESA VA GADILAT AUZUL, PRESA VA DIRIJEAZA SI ACUM!
  • -1 (11)
   De acord.

   Toate initiativele lui Ghimpu de condamnare a regimului comunist au fost mereu calificate ca aiureli - acum savurati oameni.

   Poftim, priviti:
   http://www.inprofunzime.md/stiri/politic/ghimpu-16-mai-sa-fie-declarata-zi-de-doliu-national-ce-i-au-sugerat.html
   • -2 (8)
    http://unimedia.info/stiri/video-ghimpu-vrea-ca-16-mai-sa-fie-declarata-zi-de-doliu-national--dodon-idee-nastrusnica-47456.html
  • +2 (2)
   Chirtoaca? Legea? :)))))
   > Sarbatorirea simbolurilor istoriei romanesti nu s-a realizat niciuna prin lege
   Moldova: data formarii statului: 1341
   Romania: data formarii statului: 1859
   De ce nu sarbatorim simboluri istoriei *moldovenesti*?
 • -3 (11)
  Treceam la ora 11 pe linga sediul PLDM si am vazut functionari de la Presedintie,Guvern cum se duceau sa-l felicite pe Filat in timpul orelor de lucru.Tot ei cer si chiar pedepsesc pe altii care incalca regimul.
 • +1 (17)
  cita galagie si ce rezultat! 11 oameni! mai bine nici nu se aratau!
  • -2 (4)
   Si din acei 11 citiva i-s reporteri :)
   Aceasta demonstreaza ca oamenii nu cred in "ideea" asta prosteasca, caci armata sovietica intr-adevar a invins fascistii. E straniu sa-i vezi pe unii care socot ca daca ne "acopereau" nemtii, la noi avea sa fie bine ca'n rai. Nemtii cu lagarele lor gazificate aveau sa stirbeasca majoritatea populatiei, dar, imbecililor nu le e dat sa inteleaga, ei nu stiu de asa cuvint ca "obiectivitate istorica". Ei se ghideaza doar de "emotii", ca pisicile aflate in calduri.
   P.S: Laguta, babarlikul de ea, si e in stare sa adune mai multi;
   P.P.S: Dupa citirea stirii, am cautat pe unimedia stire despre evadarea a vreo 10 nebuni de la Costiujeni :)
   P.P.P.S: Eu nu apar sovieticii, ca si aceea au aruncat destule napaste asupra tarisoarei noastre, dar sa zici ca fascismul si comunismul e una si aceeasi... desi, in ziua de azi lipsa creierilor nu mai este o rusine, de asta si avem "evenimente" de astea cu sloganuri si mai timpite.
 • +4 (20)
  va temeti de rusi stati dracului in unghere si nu mai comentati
 • +3 (21)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • 0 (14)
   lupta cu fascizmul tau la tine in propriul apartament !! la mine e zi de doliu pentr uca familia mea a avut de suferit dupa acel razboi inca pina in anii 52 !!! iar tie tiau dat mura in gura lucru casa hrana si imbracaminte! sati fie rusine
   • -2 (4)
    si dupa anul 52, ce s-a intimplat cu ei?Debilule,pina in anul 52 la toti le-a fost greu,nu numai la familia ta,dar si la toti,dar urla acum numai tu si inca 10 handicapati ca si tine.
  • +2 (2)
   @Arcor : Organism patruped rumegator ! Mugetul tau imi supara si conditia de om, nu doar urechea. Felul in care ti-ai expus parerea referitor la populatia bastinasa a Basarabiei este in acceptabil. Tu nu stii, fiindca indoctrinarea ta n-a presupus si adevarul, dar afla de la mine ca parintii tai au violat Basarabia si au infestat-o cu prezenta lor. Romanii din Basarabia au dat dovada de prea multa indulgenta fata de cotropitorii ale caror organisme contin 75 % vodca si nu apa ca in cazul unui om normal. Noi romanii am fost dintotdeauna un popor ospitalier si generos, fapt de care fiara salbatica rosie s-a folosit fara nicio remuscare.
   Insist prieteneste sa mai ceri sfatul cuiva inainte de a posta chiar tot ce-ti trece prin ceea ce crezi tu ca-ti este cap, nu de alta, dar iti tradezi genele care fac imposibil sa ai creierul mai ondulat decit oglinda.
   Despre morti ca si despre prosti … numai de bine ! E un gest de generozitate, pe care, crede-ma ca nu-l meriti.


   Sunt cetățean activ
   • -4 (4)
    Rusii tot is un popor ospitalier.Uitete citi moldoveni o duc bine acolo si nici in ghid sa se intoarca in bardacul din Moldova,facut dealde tine.
 • +1 (17)
  sau sa se duca cu aceste placate in Transnistria daca ei sunt asa eroi. Se tem? De ce? Doar in mentalitatea lor ei spun adevarul. Sa se duca sa spuna. Ca niste sacali sunteti, strigati si bateti numai cu turma.
  • -1 (13)
   cirtita !! te hraneste pamintul romanesc iar tu dai poclonuri boierului rus !! sper sa te saturi odata de cei care o sa te batjocoreasca pe semaa graiului si culorii pielii
 • 0 (18)
  ce natie de oameni mai sunt si moldoveni astia , se lasa calcati in picioare de minoritati , la un asemenea protest trebuiau sa fie in fata primariei cel putin 1000 de oameni dar ei prefera sa stea la caldurica si sa roada osul aruncat de rusi , rusine nu meritati sa va numiti europeni
  • +3 (13)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • +4 (18)
  Cime ma te calca in picoare? Cineva iti interzice sa vorbesti romaneste sau? Tu esti calcat in picoare de conducerea care te-a condus 3 ani si jumatate si te-a avut in toate locurile si tu ii mai pupi in locul ista pentru ceia ce au facut in aceasta perioada.
  • 0 (14)
   inca mai lipsea ca tu sa decizi ce se poate si ce nu !!! pupcuristul rusilor si fel de fe lde spurcaciuni bolishevice
  • +1 (15)
   ar fi culmea sa imi interzica minoritatile sa gavaresc romaneste , cine e moldovan adevarat ar tine doliu in data de 9 mai , atunci a murit fascismul dar de atunci ocupanti rusi nu au mai plecat niciodata din moldova
 • +1 (13)
  au transnistria rusificata ! acolo 9 mai cu cobzon si leshenco ar fi mult mai cerut !@@ e clar ca acolo nu mai traieste nimeni ! toti is plecati la zarobotki la moscova !!
 • +1 (15)
  Da din Chisinau unde ma is plecati nu in Rusia la zarabotki? Numai pe forumuri sunteti asa indrazneti, dar cind unul la unul ca niste sacali fascisti sunteti. Vai de capul vostru prapaditilor ce sinteti. Deaceia si traieste Moldova in asa hal, ca are asa o societate zombata de sacali
  • -1 (13)
   cu tine precis o sa mai stam inca 200 ani sub ocupatie straina !! imi inchipui de acum ce fel de prostologii votezi la alegeri
 • 0 (12)
  acesti oameni care is la protest ! au fost si atunci cind un soldat rus a impuscat un cetatean din moldova la postul asa zis pacificator !! iar cei care sarbatoresc 9 mai sovetic - lor le era intr-un loc de acea crima mai mult ca atit cautau vinovatul pe acea biata victima impuscata din kalashnikov !
 • 0 (14)
  De ce nu te duci sa vorbesti romaneste in Transnistria. drept pentru ca de pisi in pantaloni. Daca esti drept dute la Tiraspol cu placatele si spunele adevarul. Cind era uniunea sovetica tot moldavanii erau de vina ca nu vb romaneste cind in colectiv venea un rus, pentru ca se lingosia si cum nati avut demnitate cicaciosilor asa si nu o sa aveti demnitate, deaceia inchiditi-va picsurile si la mincat maliga
 • +1 (13)
  Victima impuscata trebuia sa stie masura la bautura si sa se opriasca la postul care era acolo. Asta una dar dumnezeu sa-l ierte. a doua pai se se duca acum sa faca dreptate acolo la post nu la primarie. Sau se tem?
  • -3 (11)
   sa demonstrat ca referitor la bautura au fost aberatii ambasadorului rus ! si apoi ala a si fost demis ))) morala este ca in locul victimei putea fi oricine din noi ! dar a reactionat cine ?? cei care acum protesteaza in fata primariei ! si mult alti oameni de treaba care condamna asa fe lde pacificatori !!
  • +2 (2)
   iata hai pe toti cei care, poate, ai baut putin, sai ii impuscam. mai primitivi de atit, puteti fi? v-au spus ei ca a baut si gata ii credeti. expertiza nu au aratat-o la nimeni.
 • +1 (15)
  Cu regret pentru bunici dar aceasta sarbatoare rusii au trasformato intr-un fanatizm, din sarbatoare nu a ramas nimic este doar un eveniment la care rusii se socot mai puternici decit alte popoare, buricul pamintului, pe cind sarbatoarea e un evenimnet uitat.
  Desi se socot asa de mindrii cas rusi si au nimicit nemtii ei tot ca si in trecut trasiesc in rahat, iar milionarii care fura cu vagoanele tot pe paminturile faciste locuiesc, se lecuiesc, se odihnesc, cumpara masini si produse.
 • 0 (14)
  rusilor leau constuit din banii nostri si din sanatatea noastra case de locuit NA SHARU !!! iar tu nici acum niti dai seama cit de prost ai ramas !!cu conditia ca nu esti deja rusificat si ti-ai schimbat patria de cea spurcata putinista !! acolo crezi ca este viitor )&? o sa fii surprins in urmatorii ani la ce niver sa furat gazul si alte resurse rusesti
 • +1 (13)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • 0 (10)
   sa privesti pe torrentemd 5 filme din culegerea de filme documentare Zapreshennaja Pravda si ai sa afli cine a fost Stalin ! si cui datoram aceasta victorie !
  • 0 (12)
   ok dute invata engleza si cand o stii bine pleaca te rog departe in africa de sud , australia sau noua zeelanda si nu te mai intoarce niciodata
   • 0 (2)
    iaca atunci voi veti trai ca in rai,ha ha.
  • 0 (14)
   Omule, ca condamnam ocuparea ruseasca, nu inseamna automat ca suntem nazisti. Doua rele, dar sa le spunem pe nume!
  • +2 (2)
   invata gramatica elementara mai intii.
  • +2 (2)
   care engleza???!!!
   sigur esti pe la o "stroika" prin moscova si te-a chemat "stapinul" (cum ii numiti voi acum) sa mai duci niste "rastvor"...
   nici romana n-o stii si te-ai apucat de engleza...
 • -1 (13)
  P.S. da am uitat sa le spun zombatilor. Sa priviti miine noutatile si o sa vedeti cum Anghela Merkeli va depune flori pentru ostasii cazuti in razboiul impotriva fascizmului in Berlin. Poate aceasta noutate o sa va puie ceva mintea in miscare, dar nu cred.
  • -1 (15)
   judecati sa fie generali isi nu soldatul de rind care a executat ordine! iar daca capusorul tau accepta totalitarismul comunist in spate si in spatele copiilor tai ! o meriti numai nu aici ! aici majoritatea nu mai suporta pupcuristii rusilor !
 • +3 (11)
  Chirtoacă & C. să nu spună că nu pot interveni în procesul de pregătire a manifestaţiilor. Mai jos, pentru Chirtoacă, amintesc ce scrie la art.29 din Legea nr.436 privind administraţia publică locală:
  Articolul 29. Atribuţiile de bază ale primarului
  u) ia măsuri de interzicere sau de suspendare a spectacolelor, reprezentaţiilor sau altor manifestări publice care contravin ordinii de drept sau bunelor moravuri, care atentează la ordinea şi liniştea publică;
  Mai departe angajaţii lui Chirtoacă să comenteze.
 • +3 (11)
  Da nu te uita ce fura acolo. Uitete ce fura aici sub nasul tau acei pe care noi i-am ales si fa concluzii. Se fac nunti la care se cheltuie sute de mii de euro pentru oaspeti, pe cind batrinii nu pot supravetui si tot acesti politicieni va zombiaza ca sa nu vedeti realitatea. Si tot acesti politicieni duc o politica de debilizare si alcoolizare a societatii, ca sa nu poata gindi normal si cere, pe cind copii lor deja invata in Elvetia si matrea Britanie si crede ma ca nu o sa vina aici sa lucreze, dar daca o sa vina o sa aiba salariul de 10000 euro pe luna iar tu o si copii tai o sa ai 200 euro. Mai bine iesiti in strada si cereti viitorul.
 • +5 (11)
  Da si eu stiu cine a fost Stalin si ce regim a fost, dara asta nu inseamna ca trebuie sa ne cicam in memoria oamenilor care au murit in timpul razboiului si sa spunem ca fascizmul a fost mai bun. Nu fascizmul a fost cu mult mai rau!!!!
  • +2 (6)
   nu merge vorba doar de regimul lui stalin dar si de numarul de victime ! care puteau fi mult mai putine daca generalii rusi condusi de stalin procedau omeneste !!! numarul de victime pierdut pentru a cistiga acest razboi nici nu poate fi sarbatorit ! insa rusii danseaza pe mormintele acestor bieti soldati ! chiar in 45 cind razboiul era cistigat Jucov a bagat la moarte sute de mii de ostasi care puteau evita deja moarte !! era clar ca germania capituleaza !!! insa goana dupa berlin cine primu !! ca pe urma sa instaureze regimul sovietic si sa FURE SA FURE sa rupa din averea latora !!! pentr uca asa le era naravul !!! ei na bucurativa !!
  • +1 (3)
   corect, pe moldoveni fascistii i-au deportat si i-au omorit in siberi. du-te si pe impusca.
 • +2 (10)
  Bun am plecat eu chiar si in Africa de sud ca nu se deosebeste cu mult
  Larevedere zombatilor!
 • +4 (8)
  memoria soldatilor cazuti de ambele parti ! asta inseamana zi de doliu si nu de bucurie !!
 • +2 (8)
  in aceasta tara 9 mai niciodata nu o sa fie zi de sarbatoare pentru ca sunt oameni si urmasi ai acestor oameni care au avut de sufereit de pe urma represiilor care au urmat dupa 45!! pentru cine nu cunoaste ca au fost represii dupa 45 informativa !! nemaivorbind de instrainari de avere si construire pe seama lor a colhozului ! ce fel de eliberatori sunt ce icare pe urma iti eau totul din casa si trebue sa ai noroc sa nu te trimita in siberia &&&??? cit de prost naiv necarturar tre sa fii ca sa scuipi pe memoria acestori oameni de pe averea carora au si dezvoltat moldova! omaenii au luptat de ambele parti pentr uca existau legi pe acea vreme ! insa ce a urmat pe urma a fost fara razboi si mult mai groaznic !! sigur ca rusii o sa nege si o sa se bucure pentru ca de fapt ei si au avut de cistigat pe seama noastra !!! sper ca macar noi sa comemoram 9 mai in memoria si nu sa o sarbatorim cum o fac porcii rusi cu tone de vodka si carne !!! rusine sa le fie
 • +2 (8)
  Da eu deja demult am inteles ca pentru tine e zi de doliu pentru soldatii cazuti care au activat in lagarele de concentrare unde se omorau milioane de oameni si copii, pentru tine e zi de doliu pentru soldatii cazuti din detasamentele GESTAPO s.a.m.d.
  Da au fost oameni care au fost inrolati fara voia lor in armata fascista si care nu au facut mult rau - da pentru ei poti sa pui o luminare si sa-i pomenesti, dar Ziua Victoriei asupra fascizmului sa nu o ponegresti, pentru ca si nemtoaica Anghela Merkeli va depune flori la eroii cazuti pentru nimicirea fasczmului si multi alti nemti cu judecata limpede.
  • -2 (4)
   uite te plusez aici pentru ca sunt de acord cu unele idei
 • -2 (4)
  Si ce a fost dupa 1945 deja e alta istorie si alt adevar si nu incurcati una cu alta
 • +2 (8)
  Si pot sa-ti spun ca moldovenii beau mai mult acum si sunt mai porcosi si nu vor sa invete si se transforma in dobitoace. Mai imbla prin sate si ai sa vezi. Si uitete ca mai mult de jumatate cine activeaza in Kentword si in SkyTower sunt rusi si bravo lor ca invata si stiu vre-o 3-4 limbi inclusiv romana si bravo lor. Si uitete la moldovenii nostri bravi de la pereferii.
 • +2 (6)
  Arcor dute si invata copile ca nu prea ai minte, ce victorie asupra cui>? 2 regimuri unu mai singeros ca altu sau confruntat si au omorit milioane de oameni , ce ai cistigat? sta armata a 14 in transistria si nu provoaca si ne-au acaparat teritoriu sa nu vb de ce a fost cu buneii care au fost deportati au murit de foametea organizata tot de invingatorii lui stalin s,a si acuma isi bat joc de noi intrebuintind alte arme deja economice gazul lumina s,a victorie pe dracu , ia si invata si istoria si pe urma sa scrii prostii zi de doliu national ar trebui sa fie nu sarbatoare
 • +4 (6)
  daca la acel concert cintau si cintece de vitejie rominesti acceptam si spuneam da cu adevarat o zi de comemorare a victimelor ostasilor de pe urma razboiului II mondial ! insa el este special pentru o patura etnica ! rusii nu accepta alt omenie decit doar cea care le convine natiei lor ! sigur ca nici eu nu voi ierta crimele naziste dar nu voi uita nici orstasi icazuti pe cinpul luptei pina la venirea ghestapoului sau NKVDului
 • +2 (8)
  Arcor orin sate oamenii cumsecade muncesc de zori pina seara pentru asi intretine familiile si cei care beau sunt tinerii care din cauza ca toti rusofonii au privatizat toate fabricile si au distrus tot ce era sunt nevoiti sa plece peste hotare sasi caute o bucata de paine acolo si lasa copii astia aici
 • +2 (4)
  nu mai avem demnitate si onoare in tara asta si cei care mai puteau spune ceva tot sau vindut , vai de capul tarisoarei estea
 • +3 (5)
  Dumnezeu e mare si le vede pe toate asa ca numai in el ne punem speranta
 • 0 (6)
  Ca tinerii beau iarasi rusofonii sunt de vina. E de vina natia noastra proasta si zombata. Va urez succese, nu mai vb ca ma plictisesc. Good Luck Moldova
 • 0 (4)
  Da de ce taceti despre Anghela Merkeli ca depune flori, sau poate ea este agent KGB in opinia mintilor voastre zombate????
 • +2 (4)
  a trece ea ziua de 9 mai ! cine o avea de sarbatorit o sa o faca si a doua zi o sa uite pina la alt an ! iar cei care au de comemorat o sa poarte memoria si mai departe cum au facut-o si inainte ! inainte o facea fara cuvinte ca sa nu devina dusman al poporului iar acum sub minele paroase ale actualilor guvernanti corupti
 • -1 (5)
  Voi si pe 7 aprilie v-ati cacat in pantaloni. De ce nu va-ti dus la comisariate sa va eliberati camarazii care i-au luat politia noaptea , dar v-ati ascuns ca niste sobolani si numai comentati pe forumuri. De ce? Pentru ca sunteti cacacosi
 • +2 (4)
  Arcor esti cam bolnav Germania demult si-a cerut scuze pentru toate cele intimplate si au platit miliarde de euro despagubiri , nu rupe din context ceti place raspunde la intrebare completa
 • +2 (4)
  Arcor tu esti un prostanac care nu poate raspunde de cuvintele sale, vb despre altceva stai si taci si fii mai departe rob cu toate ca si tu ai interese de aiai si hamaii pe aici
 • +1 (3)
  ia o sticla de vodca si dute si serbeaza linga fratii tai pe 9 mai si sarbatoreste pina cazi in cap o tragedie nationala sa fii sanatos , Dumnezeu e mare sa nu uiti de asta
 • +3 (5)
  in loc de concertul asta pe care presupun ca sau cheltuit milioane din partea rusiei probabil mai bine faceau ceva pentru vetereanii astia ca traiesc dintro pensie mizerabila sarmanii si le dau cite 200 sau 100 de lei tot primaria sau guvernul, dar cuiva nui pasa de asta sarbatoriti bv
 • -2 (4)
  Ultumul comentariu. Da Germania a platit, dar e vorba ca a recunoscut gresiala si acum ei depun flori la eroii care au eliberato de fascizm, dar voi nu vreti sa faceti acest lucru. Eu nu spun sa depuneti flori lui gruzinul Stalin, Beria sau Putin. Depune flori pentru ostasii care au luptat impotriva fascizmului (sute de natiuni) si nu proslaviti fascistii saracutii de ei. In 1940 citi moldoveni s-au rasculat cind a fost ocupata de trupele sovetice? Citi? Drept nici unul. Va felicit pe toti cu ziua Victoriei asupra fascizmului!!!
 • +2 (4)
  9 mai?! macar scrieti cu chirilice, o sa creada lumea ca noi sarbatorim dar nu ambasada rusa in moldova...
 • +2 (2)
  Fiecare popor isi merita soarta! In 1990 tarile Baltice erau in aceeasi situatie ca si noi, dar s-au rasculat si au dobandit libertatea! Noi pe o parte si alta de Prut suntem mamaliga! Viata e grea si-n Moldova, si-n Romania fiindca poporul e debilizat de sute de ani! Rusii ca si alte popoare imperiale ne folosesc deoarece suntem lasi! Acest shou se putea de petrecut in scuarul teatrului de Opera, dar ei au vrut sa-l petreaca acolo unde s-a declarat ruperea de URSS, ei ne leaga inapoi de imperiu. Chirtoaca ar fi putut sa organizeze macar un concert, ca sa nu le permita, dar ar preferat sa se koorveasca ca si intreg poporul, pacat!
 • -2 (4)
  Doamne!!!!!! plina lumea de prosti!!!!! eu inteleg moldovenii sau cei care se considera romani sa proteste si sa reactioneze astfel, dar cei cu boarca asta de ONOJE care a venit din Sahara, se intelege foarte bine ca este platit si trimis sa maimutareasca, nu are nici o legatura cu istoria acestei tari, si chiar ma bucur pentru organizatorrii acestui concert care au reusit sa aduca asa artisti valorosi, cu ce-s mai buni asa pretinshii artisti sau pseudovedete de doi bani care sunt platiti cu sume enorme si la toate sarbatorile ni le vira pe git pe piata marii adunari nationale.
  • +2 (2)
   eu pe asa artisti valorosi sa ma invite cu bani ca nu vin ! cintece compuse din minciuna !!!! mii scirba ca nu asculti un om venit din Siera Leone care a trecut deja brin razboi civil si a vazut mult mai mult decit Dta )
 • +3 (3)
  convingetima ca 9 mai e zi de sarbatoare, insa dati dovada de respect atunci cind o faceti ! respectati o mare parte din natiunea bastinasa si lamuritile de ce 9 mai e sarbatoare si merita sa fie serbata linga rusi ! daca nu o puteti face atunci ascultatile parerea si informativa inca odata in plus inainte de a stropi cu otrava in comentariile voastre. sunt de acord cu cei care au comentat inainte si au spus ca aceasta zi pentru rusi e mai mult de fala si nu de comemorare ! ei se dau tari si invincibiri fata de tot globul iar restul is undeva la nivelul buricului ! se imbata pe jumate de an inainte si moldoveanu sub dinsul dugheste si nusi da seama care e prilejul!
 • -4 (6)
  In sfirsit a luat si CHIRTOACA o decizie normala.
 • 0 (2)
  Fiecare cu ale lui, la şedinţa Primăriei Chişinău: Chirtoacă face haz pe seama unei funcţionare, iar ea îşi continuă discursul
  http://www.publika.md/video-fiecare-cu-ale-lui--la-sedinta-primariei-chisinau--chirtoaca-face-haz-pe-seama-unei-functionare--iar-ea-isi-continua-discursul_1387011.html

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA