Citește toate știrile la acest subiect

(video) Chirtoacă, Filat, Ghimpu și Plahotniuc într-un glas: Am aflat din presă!

Azi, 5 februarie, Comisia parlamentară de anchetă care își propune să elucideze cum au acționat instituțiile statului după incidentul din Pădurea Domnească, a audiat mai mulți oficiali. Aceasta a decis ca ședința să se desfășoare cu ușile deschise, cu acces pentru presă. 

Astfel, până la amiază au fost audiați premierul Vlad Filat, primarul Capitalei Dorin Chirtoacă, liderul PL Mihai Ghimpu și prim-vicepreședintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc. Marian Lupu a lipsit de la ședință deoarece se află într-o deplasare.
(video) Chirtoacă, Filat, Ghimpu și Plahotniuc într-un glas: Am aflat din presă!
Politicieni moldoveni (Colaj: UNIMEDIA)

Deși au fost audiați la ore diferite, cei 4 au declarat că au aflat despre incidentul din Pădurea Domnească din presă, după data de 6 ianuarie. 

Vlad Filat a menționat că în viziunea sa șeful de la ÎS REGISTRU, Sergiu Răilean, dar și viceministrul Sănătății, Gheorghe Țurcan, ar trebui să se autosuspende din funcție. Asta pentru că primul este participant la „vânătoarea domnească”, iar al doilea a știut de pe 23 decembrie 2012 despre incidentul de acolo. Sursa a spus că are încredere în cele spuse de ministrul de Interne, Dorin Recean.

Vedeți mai jos declarațiile video:Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, a menționat în cadrul audierii despre ce s-a vehiculat în Primăria Chișinău. Sursa a spus că tată lui Sorin Paciu este inginer-șef la Chișinău-Proiect, subdiviziune a Primăriei, motiv pentru care Paciu a fost înmormântat la cimitirul Armenesc. La fel, acesta a spus că a auzit că la „vânătoarea domnească” a avut loc „un carnagiu cu scroafe și purcei”:

Vedeți mai jos declarațiile video:Mihai Ghimpu s-a declarat deranjat la începutul audierilor pentru faptul că a fost calatogat ca martor. Ulterior, acesta a povestit cum a aflat și cu cine a vorbit despre cazul din Pădurea Domnească. Acesta s-a înțepat de mai multe ori cu deputații comuniști, membri ai comisiei.

Vedeți mai jos declarațiile video:

Vlad Plahotniuc a fost ținut la comisie cel mai mult. Comuniștii l-au întrebat atât despre subiectele care vizează moartea lui Paciu, cât și despre legăturile sale cu Valeriu Zubco, paza personală, televiziunile pe care le-ar controla.

Vedeți mai jos declarații video: Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub