ora: 09:29, 02 iul 2014 4703
Autor: Cristina Buzovschi

(video) Ceremonia solemnă care a precedat ratificarea Acordului de Asociere cu UE


Video se incarcă ...
(video) Ceremonia solemnă care a precedat ratificarea Acordului de Asociere cu UE
Conducerea țării
Foto: UNIMEDIA

Ziua în care Parlamentul Republicii Moldova va ratifica Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană a început solemn, cu depuneri de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt.

Conducerea de vârf al țării, președintele Nicolae Timofti, speakerul Igor Corman și prim-ministrul Iurie Leancă, deputații din Legislativ și membrii Cabinetului de Miniștri, dar și liderii coaliției de guvernare i-au adus un omagiu marelui domnitor al Moldovei, la 510 de ani de la trecerea în neființă, transmite UNIMEDIA.

Comuniștii au venit înaintea conducerii de stat și au depus flori la monument.

Ulterior, cu toții s-au îndreptat către clădirea Parlamentului, care va fi astăzi în atenția tuturor pentru că aleșii poporului urmează să-și spună cuvântul asupra Acordului de Asociere.

Sute de oameni s-au adunat la un miting în fața sediului Legislativului, unde vor urmări în direct pe două monitoare mari ședința plenului în care se va ratifica Acordul de Asociere. În față a fost pregătită și o scenă, pe care ar urma să iasă, ulterior ratificării, conducerea țării și liderii coaliției de guvernare.

UNIMEDIA precizează că pentru ratificarea Acordului de Asociere este necesar votul a 51 de deputaţi. Coaliția de Guvernare Pro-Europeană numără 53 de deputați. Totodată, cei cinci deputați liberali și deputații independenți Mihai Godea și Iurie Bolboceanu au afirmat că vor vota pentru. Astfel, teoretic sunt cel puțin 60 de voturi PRO.

Ratificarea Acordului de Asociere RM-UE trebuie să aibă loc și în cele 28 de legislative ale țărilor UE. Ulterior, în luna octombrie, va avea loc aplicarea provizorie a Acordului de Asociere.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
  • +1 (1)
    Inainte tara,inainte In UE.
    Sa ne ajute Dumnezeu, sa mergem inainte spre prosperare si dezvoltare.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA