ora: 12:18, 21 oct 2014 8231
Autor: Cristina Buzovschi

(video) Ce spune Lupu despre o eventuală coaliție PD-PCRM


Video se incarcă ...
(video) Ce spune Lupu despre o eventuală coaliție PD-PCRM
Marian Lupu, liderul PDM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Marian Lupu refuză să spună care sunt coalițiile post-electorale pe care le ia în calcul Partidul Democrat, însă lasă ușa deschisă până și pentru o coaliție cu Partidul Comuniștilor. Potrivit lui, decisiv va fi votul cetățenilor și procentajele obținute de partidele care vor accede în Parlament, transmite UNIMEDIA.
 
Declarații în acest sens au fost făcute de președintele PDM în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7.

Cert este că democrații vor să păstreze cursul de integrare europeană a țării. „Eu admit variantele care asigură stabilitatea și continuitatea procesului de integrare europeană, în niciun caz încetinirea lui. Dimpotrivă, ne dorim să intensificăm procesul de reforme interne. Partidul Democrat nu va admite modificarea cursului politicii interne și externe”, a menționat Lupu.
 
Potrivit lui, PDM nu analizează deocamdată niciun fel de scenarii. „Nu are niciun sens. De ce acum să stabilim niște scenarii, dacă nici nu știm cine va accede în Parlament. Nu știm care va fi procentajul. Nu ne ocupăm cu astfel de exerciții abstracte, avem lucruri mai importante”, a tăiat democratul.
 
„Noi am stabilit foarte clar, cum vedem noi dezvoltarea strategică a Republicii Moldova. Noi suntem oameni serioși și lăsăm ușa deschisă. Pe 1 decembrie vor fi clare rezultatele, cel puțin cele preliminare, și atunci ne vom așeza și vom analiza scenariile posibile. Multe se pot întâmpla în această o lună și jumătate de campanie”, a conchis sursa.
UNIMEDIA precizează că în ultimul timp, PCRM nu mai promovează integrarea în Uniunea Vamală și critică mai puțin procesul de modernizare europeană a țării noastre. Mai mulți foști membri de vârf ai PCRM - printre care Mark Tkaciuk, Grigore Petrenco și Iurie Muntean, au acuzat conducerea formațiunii și în special pe liderul acesteia Vladimir Voronin că au devenit mai moderați în critică deoarece ar pregăti o eventuală coaliție cu PDM.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +9 (31)
  Pe 1 decembrie cei corupti de la AIE vor sesiza, ca poporul i-a pedepsit si nimeni nu a fost votat.
  • -11 (33)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Moldova are nevoie de stabilitate pentru a continua cele incepute in 2009. Pentrui a continua reabilitarea drumurilor, construirea mai multor locuinte sociale, cresterea economiei si atragerea investitiilor.
   Este prematur sa spunem ce se va intimpla pe 1 decembrie. Un lucru insa este cert - nu vad alternativa actualei coalitii.
   • -13 (33)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Natalia Morari a fost destul de obraznica la aceasta emisiune si cred ca nu a fost asta chiar frumos luind in consideratie ca nu lucreaza de ieri ca jurnalist ar trebui sa aiba putina etica. Iar in pofida la toate Marian Lupu am vazut ca a tinut pipt atacurilor si a dar sapunsuri clr structurate si destul de bune.
    • -15 (31)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Eu nu vreau ca tara sa fie condusa de niste javre care nici nu stiu cum se acumuleaza bugetul. Eu vreau oameni competenti si priceputi in administrarea statului. Oameni care sa cistige increderea artistilor, asa cum a facut-o Monica Babuc intr-un an. Oameni care pot sa vorbeasca mai multe limbi straine, asa cum vorbesc Corman si Leanca. Oameni care sa puna accent pe lucru, asa cum face Vasile Botnari de la transporturi, care a reusit in mai bine de un an sa reabiliteze mai multe drumuri decat toata administratia comunista timp de opt ani.
     • -14 (30)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      Dupa ce-am vazut-o pe Morari ce intrebari ii dadea lui Usatii la o emisiune de saptamina trecuta, am zis ca ei i-ar merge mai bine sa duca o emisiune de kankan politic, dar nu de analiza.
      • -15 (31)
       Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
       Mi-a placut cum la sfirsit de emisiune Lupu a pus-o la loc pe Morari dindu-i o simpla intrebare, cine va fi invitatul de la viitoarea emisiune si ea a ris si a inteles ca intrebarea cu cine va face PD coalitie este una prosteasca.
       • -14 (30)
        Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
        Da a fost o emisiune interesanta si nu pentru intrebarile stupide ci pentru raspunsurile pe care Marian Lupu le-a dat.
        • +8 (10)
         Ai lipsit de la lectia de logica.
         Cum pot fi raspunsurile, daca intrebarile sint stupide?
         • -16 (18)
          Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
          Vlad Filat - PResedinte,
          Iurie Leanca- Premier,
          Si cu PLDM Inainte!
          • +8 (12)
           Ajunge sa votam mafiotii de la PLDM, PD, PL si PCRM, votam antimafie!
          • +9 (9)
           Daca se unesc, dupa alegeri, PD cu PCRM, Moldova va fi deja cu un picior in mornmint... sa ne fereasca Dumnezeu!
    • -14 (30)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Mi-a placut chiar cum a vorbit Marian Lupu, el a spus destul de clar ca nu poate inca sa stie cu cine ar putea face vre-o coalitie din simplul motiv ca inca nu stie rezultatul pe care il vor obtine toate partidele politice. Prosteasca intrebare consider eu ca a fost pusa.

     Sunt cetățean activ
    • +2 (2)
     și ăsta...
     și vasile coropcean... uitați-vă la felul în care le e scris textul.. doamne.. nu e evident?
     Emil Munteanu cine n-ar fi e bot...
     raportații pe toți în mama naibii
     Unimedia- ar trebui să aveți grija de ceea ce aprobați înainte de aprobare
   • +2 (2)
    ăsta e bot făcut pentru campanie...
  • +5 (5)
   Ar fi bine sa fie asa, dar, din pacate, e imposibil...
   -
   Tare as vrea ca tu sa ai dreptate si eu sa ma insel!!!
 • +10 (30)
  PCRM a inceput demult indeplinirea conditiilor puse de Lupu pentru a forma o cualitie postelectorala de guvernare - a curatit partidul de membrii mai reactionari,nu pledeaza pentru Uniunea vamala,a incetat critica apropierii RM de Uniunea Europeana.Urmeaza ca PD si PCRM sa acumuleze voturile necesare si bat palma !
  • -12 (32)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Tu acest lucru nu poti sa-l stii sigur. Lupu clar a spus ca partidul sau va face coalitie cu acei care vor sprijini in continuare procesul de integrare europeana. Mai bine spus: cei care vor accelera acest proces de apropiere de UE.
   Asa si in 2010 toti comentau ca Lupu se va alinia cu Voronin, ca plecarea lui Lupu este un proiect al comunistilor, dar pina la urma s-a format coalitia pro-europeana, iar la moment avem semnat acordul de asociere, avem regim liberalizat de vize, avem mai multe fonduri europene cu ajutorul carora drumurile din tara se reabiliteaza, avem parcuri industriale, incubatoare de afaceri etc.
   • -15 (29)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Povesti la gura sobei tot ce tine de asa-zisa alianta intre comunisti si democrati. Cel mai principal sa fie continuat procesul de integrare europeana, iar Lupu a confirmat clar ca DA! apropierea de UE va avea continuitate. In cazul unei devieri de pe vectorul european - totul se va duce pe ripa.
    • -14 (28)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     sa nu fost plecarea lui marian lupu din pcrm, apoi nu mai avea sa fie nicio alianta pro-europeana. lui urechean, filat si ghimpu nu avea sa le ajunga voturi necesare ca sa-i dea jos pe comunisti.
 • +10 (30)
  PDM + PCRM,nui nimic de mirare.Ambele sunt pe o linie-criminali,banditi,mafioti, gunoi.Ambele sunt din acelas aluat.Ambele trebuesc interzise in Moldova.
  • +3 (29)
   Și doar Filat e cel mai sincer si bun la inima care trebuie promovat în MD. Fiți serioși.
   • -13 (33)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Daca in PD sunt doar banditi si hoti, inseamna ca cei din PLDM tot sunt asa. Chiar sa fim seriosi!
    Pe nimeni nu trebuie de interzis, fiecare are dreptul la libera exprimare. Ceea ce spune stimatul "sos" se numeste totalitarism.
 • +6 (24)
  O intrebare pentru mr. Wolf:
  Oare cum veti gface coalitie cu generalul Voronin,dupa ce acesta din urma a afirmat ca D-vstra, fiind " 2 metri de bulbuci" veti sta sub prag? ( referindu-se la pragul electoral)
  Mai aveti demnitate?
  Sau, scuipati si pe demnitate,numai bani sa iasa, nu conteazza cu cine sa faci coalitie,macar si cu dracu,nu-i asa?
  • -13 (33)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Nimeni nu va face nicio coalitie cu Voronin. Sunt mai mult ca sigur de asta. Pur si simplu cineva special birfeste pe aceasta tema.
   Cel mai principal ca partidul lui Lupu, partid important in tara, numeros si care va intra cu siguranta in legislativ, va continua procesul de integrare europeana. Principal ca democratii au o viziune de dezvoltare a statului sanatoasa.
   • +10 (20)
    Si care e " viziune de dezvoltare a statului sanatoasa"?
    - sa plece citi mai multi din tara si sa trimita bani acasa?
    -sa ramina cit mai multi pensionari,pe care ii cumpara cu 1 saculet de orez?
    -sa se puna mina pe ce a mai ramas nepri(h)vatizat in r. OF, of! Moldova?
    -etc
    • -13 (15)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Oamenii au inceput sa plece peste hotare din 2009 incoace?
     ****
     Ar fi prostie daca am spune ca in acesti 5 ani nimic nu s-a facut in tara asta. Poate nu este asa cum am fi vrut noi, dar lucrurile au inceput sa se miste din loc.
     • -11 (13)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      deespre privatizare
      ***
      Care-i sensul statul sa gestioneze unele intreprinderi daca aceste nu aduc profit si cauzeaza pierderi de milioane de lei anual? Mai bine sa fie vindute sectorului privat. Asa se face in toata lumea. Mai adaugi ca si bugetul statului creste de pe urma privatizarilor care au loc.
      • -13 (15)
       Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
       Acestea din PDM clar au spus care sunt viziunile lor de dezvoltare a statului. Atragerea investitiilor se numara printre ele, iar pentru ca investitorii sa se simte confortabil in tara, ei propun ca sa fie introdus un impozit unic de 12 %.
      • -9 (13)
       Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
       Drept exemplu puteai sa aduci cazul privatizarii hotelului Codru,cand expertii imobiliari vorbesc despre faptul ca a fost vandut la un pret de cateva ori mai mic decat valoarea reala...
       Asa fel de "privatizari" doresc sefii tai?
 • -16 (18)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Daca moldovenii la 30 noiembrie o sa-l aleaga pe Lupu, Voronin,Dodon, usratii,rosca ,atunci precis au votat nedreptatea,ear nedreptatea va produce tulburari ura si lupta intre cetateni.Drgi cetateni ,dreptatea da nastere la concordie si prietenie, dati sa ne unim si sa dam votul nostru pentru un viitor european vizibil,pentru care muncesc intradevar si cu suces PLDM

  Sunt cetățean activ
  • -13 (33)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Spune mai bine celor din PLDM sa te invete gramatica putin, ca o duci cam rau la acest capitol. Este diferenta intre "iar" si "ear".
   Cel mai important, asa cum am spus mai sus, ca Lupu este pentru Europa. Si dupa alegeri mai multi se vor declara, pe neprins de veste, pro-europeni.
 • +6 (28)
  REZULTATUL ALEGERILOR SUNT PREVIZIBILE, SA FIM SERIOSI. IN POFIDA "SCANDALURILOR", 'SHOW-URILOR" SI INTENSITATII VIETII POLITICE DIN REPUBLICA MOLDOVA, SUNT DE NECONTESTAT URMATOARELE LUCRURI/PROCESE FOARTE DEMULT ASTEPTATE DE LUME: 1. IMEDIAT DUPA 2009 INCOACE, AU APARUT O GROAZA DE INSTITUTII MASS-MEDIA. E RAU DOAR CA MAJORITATEA DIN ELE SUNT CONTROLATE SI NOI, CETATENII, NU MAI INTELEGEM UNDE E ADEVAR SI UNDE E MINCIUNA. IN ORICE CAZ, ELE SUNT SI ACTIVEAZA. AM TRAIT 8 ANI INTR-O LUME INCHISA, LIMITATA SI VECHE (PE MISIN SAU STEPANIUC CIND II VEDEAI LA TV TE APUCA GREATA); 2. DOAR DATORITA SCHIMBARII DIN 2009, AVEM ACUMA POSIBILITATEA SA IESIM DIN TARA FARA NERVI SI PIERDERI DE TIMP - AM URCAT IN TRANSPORT SI AM PLECAT FARA STRESURI, ATIT IN RUSIA, CIT SI IN EUROPA. PUTEM EXPORTA MARFURI IN EUROPA MAI SIMPLU SI RAPID; 3. PROIECTELE DE INFRASTRUCTURA "AU INVADAT" TARA. SE CONSTRUIESTE PESTE TOT. MAI BINE ZIS, SE RECUPEREAZA CE NU S-A FACUT TIMP DE 21 DE ANI!! ERAM INTR-UN CUR MARE...
 • +6 (26)
  PINA PE 30 NOIEMBRIE, SAU CIND MAI SUNT ALEGERILE CELEA, NU AVEM DECIT SA ANALIZAM "LA RECE" CE S-A FACUT SI CEL MAI IMPORTANT - CINE A FACUT!!!
  E SIMPLU SA ZICI LA TV CA FIICA PRIMARULUI E CURVA. DA PRIMARUL DE FAPT NICI FIICA NU ARE....!
 • +5 (19)
  Da, Dorine, sau facut niste lucruri bune si schimbari care nu sant neglijabile. Eu insa cred ca se putea face mult mai multe si stim cu totii cine a franat mai mult. Cum ii penalizam pe acestia??
 • +9 (11)
  II PENALIZAM SIMPLU SI LOGIC (PE PRINCIPIUL "DUPA FAPTE SI RASPLATA"): NU-I VOTAM !!! REAMINTESC, PRIMARUL NU ARE FIICA!!!
  ALTE ABORDARI IN ASA SITUATII NU MERG. DACA VA FI ALTFEL, VOM FI PROSTIŢI CU TOŢII MAI DEPARTE ŞI "INVADAŢI" DE RAHAT PRIN TELEVIZIUNI.
  ASA E CORECT ŞI CINSTIT, NU???
 • -12 (14)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Sfidare pe fata! Nesimtire scarbavnica! Bulbucul de dimensiuni supraomenesti ce se perpeleste peste tot (cocotat pe panouri, spanuzar pe franghii) cu degetul aratator, vezi-Doamne sobolanimea ciumata (PD & PCRM) se vor cupla fara pic de jena si fara sa se gandeasca la reactia societatii. Amuzanta lighioana! Sluga Moskovei, mastodontul travestit savureaza o intorlocare pe cinste. Adica, o coalitie prost-electorala extraordinar de extraconjugat(l)a. Traiasca PDMafia!!!
 • +7 (7)
  SE PARE CA CEI CARE SUNT CU MUSCA PE CACIULA SUNT MAI MULTI DECIT OAMENI NORMALI. CEL PUTIN AFIRMATIA E VALABILA PT ACEST PORTAL DE STIRI. ASTIA CU MUSTE MARCHEAZA CA SPAM COMENTARIILE MELE !!!))))))) LE RECOMAND SA REVINA LA REALITATE SI SA UITE DE CINE SUNT PLATITI!
 • +6 (6)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +8 (8)
  cacaciosu se invirteste cum poate numai sa nu raspunda la intrebari!!
 • +6 (6)
  Mai, 2 metri de bulbuci, voi mai intai sa treceti pragul electoral ca sa intrati in asa-zisul parliament si pe urma sa va ganditi la aliante, jigodiilor!
  -
  Eu va propun sa faceti o alianta (PCRM+PDM+PLDM+PL) la PRUNCUL, ca acolo va este locul, HOTILOR!!!
 • +3 (3)
  AU REVENIT BAIETII LA REALITATE. INSEAMNA CA INCA NU E PIERDUT ACEST POPOR !!!
 • +2 (6)
  e clar ca buna ziua ca nu votam nici in ruptul capului partidul derimo-cratilor,imbicililior,degradatilor,mafiotilor,tradatorilor de neam si tara,impotentilor,dibiloizilor ca si celelalte partide ca din aceesi treuca fac parte ca pldm,plr,pl,psrm,pcrm al de usatii,rosca,farmazon din gogouzia sint pur si simplu CANALII PRO-RUSE ,dar nu europene VOTATI MISCAREA POPULARA ANTIMAFIE SERGIU MOCANU
 • -5 (7)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Oare pe cine ai mirat cu 'declaratia' asta,Marian Ilici Volkov ?
  Crezi ca am uitat curvia ta cu pcrm-ul lui Cioronon in 2009?
  Cat de mare kurva trebuie sa fii ca sa indaznesti sa mai coalitie cu cel care a zis ca esti un prostanac de 2 m ?
  I-mi ramane sa-ti urez doar: Golosuite zaLupu !

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA