ora: 13:55, 03 noi 2013 6136 15 Autor: Ana Sîrbu

(video) Ce discursuri au rostit președintele țării și liderii coaliției de guvernare


(video) Ce discursuri au rostit președintele țării și liderii coaliției de guvernare
Nicolae Timofti, președintele RM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Astăzi, 3 noiembrie, în Piața Marii Adunări Naționale a avut loc manifestarea publică organizată de partidele din coaliţia de guvernare în susţinerea integrării europene a Republicii Moldova.

Liderii coaliției și președintele țării au ținut câte un discurs în fața celor peste 100.000 de cetățeni adunați din toate colțurile Republicii Moldova, informează UNIMEDIA.

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a adresat un mesaj de susţinere către toți moldovenii din țară și peste hotarele ei. „Am venit să susținem o idee comună: cauza europeană. Ne-am adunat aici în PMAN în momente de răscruce. Avem nevoie de încredere și răbdare. Trebuie să credem în șansa noastră și în steaua noastră. Va trebui să muncim mai mult pentru a ajunge la standardele europene. Avem puterea să realizăm această misiune, pentru noi și viitoarele generații. Moldova aparține Europei”, a mai spus șeful statului.

Potrivit liderului liberal-reformatorilor, Ion Hadârcă, cursul european al Republicii Moldova nu mai poate fi schimbat, nici de toboşari și nici de embargouri. „Pace în suflet și unire în țară. Cu aceste cuvinte am deschis prima Mare Adunare Națională din 1989. Europa este cu noi. A fi european nu este un atribut geografic este leagănul neamului nostru. Nu poate fi schimbată de toboșari, nici de embargouri. Noi am ales să fim europeni. Am construit poduri de flori, vom construi și poduri moderne”, a subliniat acesta.

Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, a declarat că integrarea în Uniunea Europeană înseamnă păstrarea bunelor relaţii cu alte state. „Moldovenii sunt solidari. Facem ceea ce trebuie să facem. Moldova a câștigat dreptul de a fi mai aproape de Europa. Faptul că suntem aici este un mesaj clar că Moldova aparține Europei. Vrem un destin european. Acest miting nu are bariere de gândire sau culoare politică”, a precizat politicianul.

Liberal-democratul, Vlad Filat, a mulțumit Uniunii Europene pentru sprijinul acordat Republicii Moldova. „Suntem mulți. Am venit în PMAN, pentru a spune: „Da, Republica Moldova stat european!”. Să spunem că mergem pe calea cea dreaptă. Am avut, în istoria noastră, când am avut posibilitatea să alegem. Am ales binele. Astăzi suntem să alegem. Astăzi, din PMAN, am un mesaj pentru Europa: Chiar dacă voi nu ne vreți, noi vă vrem și noi vă iubim. Am simțit ce înseamnă să avem prieteni adevărați. Cred în Dumnezeu, cred în Republica Moldova și cred în cetățenii Republicii Moldova. Cu această credință vom merge spre bunăstare, spre libertate, spre prosperitate. Astăzi, în PMAN, suntem peste o sută de mii de cetățeni. Trăiască Republica Moldova - țară europeană”, a spus acesta. 

 

Amintim că, partidele din coaliţia de guvernare au lansat, pe 23 octombrie, un Apel la unitate a tuturor forţelor democratice şi pro-europene din Republica Moldova. Aceştia au îndemnat celelalte formaţiuni, dar şi cetăţenii ţării să participe manifestaţia ce a avut loc, astăzi, 3 noiembrie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Comentarii (15)
 • -25 (33)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • +26 (26)
   Sunt de-acord cu Filat... Au fost multi, iar Moldova e un Stat european deja...
   Chiar ne-a sustinut mult UE...
   Si cum zice Hadarca, niciun embargo nu ne va opri.

   Sunt cetățean activ
   • +25 (25)
    Cred ca la toate mitingurile sunt unii care vin doar ca sa se simte importantsi alaturindu-se majoritatsii.
    ---
    Eu personal cu fratsii mei am fost constient shi binevol pentru a demonstra sustinire aspiratsiilor noastre europene.
    • +25 (25)
     Eu sunt de acord cu domnul Filat. Republica Moldova a reusit sa demonstreze tuturor statelor europene ca merita mai mult.
     Datorita reformelor ce au fost initiate in periaoda guvernarii domnului Filat si sunt finisate in acum, cind domnul Leanca e la guvernare, conditiile de trai in Republica Moldova au fost imbunatatite considerabil, si va explic prin ce anume:
     -la Ministerul Justitiei a fost lansata e-apostila(suntem a 2-a tara in Uniunea Europeana ce foloseste e-apostila);
     -au fost construite 67 de centre de sanatate in intreaga Republica si, pina la finele lunii aprilie a anului viitor, vor mai fi construite inca 11;
     -au fost dati toti batranii afara de la Ministerul Afacerilor Interne;
     -a fost creat Inspectoratul National de Patrulare;
     -a fost deschis accesul la piata europeana de vinuri, care cuprinde peste 500 milioane de consumatori, in timp ce cea a Rusiei cuprinde doar 143 milioane de consumatori;
     S-au mai facut inca foarte multe. Mergem spre bine.
     • +20 (20)
      Fiti siguri, in frunte cu politicieni ca domnul Filat, Republica Moldova va inregistra mari succese!
      Este un lider foarte puternic.
  • +26 (26)
   PROTV e un site de minciuni...
   La fel au zis si despre mitingurile comunistilor, care au avut persoane la miting care nici nu stiau pentru ce au venit...
   Asta nu e greseala celor de la guvernare, ci e greseala cetatenilor care nici nu se intereseaza de ceea ce se intampla in tara ci isi beau mintile.

   Sunt cetățean activ
 • -27 (31)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • +25 (25)
   Nimeni nu a santajat pe nimeni...
   A FOST DE DATORIA FIECARUI CETATEAN IN PARTE CARE ISI DORESTE INTEGRAREA EUROPEANA SA VINA LA MITING..

   Sunt cetățean activ
 • -27 (31)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Moldova este gulagul jidanilor Filatovici Ulinici
  • +24 (24)
   MOLDOVA E UN STAT EUROPEAN !!!
   Si Filat a reusit sa demonstreze astazi acest lucrum, impreuna cu echipa sa.

   Sunt cetățean activ
 • -22 (28)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  PENTRU CEI CARE CRITICA MANIFESTATIA DE ASTAZI:
  .
  Poporul care s-a adunat in PMAN, a venit NU pentru a sustine guvernarea MAFIOTA de la guvernare!
  Poporul s-a adunat PENTRU a sustine calea integrarii europene a tarii noastre!
  .
  Poporul a OBOSIT de cel mai mare DUSMAN al Moldovei, care este Rusia!
  Iar apropierea de UE si NATO este unica cale de a ne indeparta de DUSMANUL PORCESC care a ucis mii de Moldoveni!!!
  .
  BRAVO MOLDOVA!!!
 • -25 (27)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Cuvinte frumoase cu o realitate jalnica au destrus totul,agricultura,spitale,scoli,satele au ramas fara oameni,isi bat joc si in continuare.
 • +25 (25)
  Frecati-o afara la sapat gradina, si nu frecati creerii oamenilor pe unimedia. Ce se intampla azi, e un lucru bun! Si faptul ca s-a strans asa multa lume nu inseamna ca toti au fost manipulati, voi cei care scriti pe aici sunteti!
 • 0 (0)
  Timofti zicea ca nu a primit nici o invitatie de participare in PMAN, sa intelegem ca si el a fost adus cu forta? Oare cine io fi pregatit speech-ul? Filat si Plahotniuc?

  Sunt cetățean activ
 • 0 (0)
  Filat a adunat lumea la miting
  http://s018.radikal.ru/i503/1311/4b/7dc975acd93c.jpg

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA