(video) Ce discursuri au rostit președintele țării și liderii coaliției de guvernare

Astăzi, 3 noiembrie, în Piața Marii Adunări Naționale a avut loc manifestarea publică organizată de partidele din coaliţia de guvernare în susţinerea integrării europene a Republicii Moldova.

Liderii coaliției și președintele țării au ținut câte un discurs în fața celor peste 100.000 de cetățeni adunați din toate colțurile Republicii Moldova, informează UNIMEDIA.

(video) Ce discursuri au rostit președintele țării și liderii coaliției de guvernare
Nicolae Timofti, președintele RM (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a adresat un mesaj de susţinere către toți moldovenii din țară și peste hotarele ei. „Am venit să susținem o idee comună: cauza europeană. Ne-am adunat aici în PMAN în momente de răscruce. Avem nevoie de încredere și răbdare. Trebuie să credem în șansa noastră și în steaua noastră. Va trebui să muncim mai mult pentru a ajunge la standardele europene. Avem puterea să realizăm această misiune, pentru noi și viitoarele generații. Moldova aparține Europei”, a mai spus șeful statului.

Pub

Potrivit liderului liberal-reformatorilor, Ion Hadârcă, cursul european al Republicii Moldova nu mai poate fi schimbat, nici de toboşari și nici de embargouri. „Pace în suflet și unire în țară. Cu aceste cuvinte am deschis prima Mare Adunare Națională din 1989. Europa este cu noi. A fi european nu este un atribut geografic este leagănul neamului nostru. Nu poate fi schimbată de toboșari, nici de embargouri. Noi am ales să fim europeni. Am construit poduri de flori, vom construi și poduri moderne”, a subliniat acesta.

Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, a declarat că integrarea în Uniunea Europeană înseamnă păstrarea bunelor relaţii cu alte state. „Moldovenii sunt solidari. Facem ceea ce trebuie să facem. Moldova a câștigat dreptul de a fi mai aproape de Europa. Faptul că suntem aici este un mesaj clar că Moldova aparține Europei. Vrem un destin european. Acest miting nu are bariere de gândire sau culoare politică”, a precizat politicianul.

Liberal-democratul, Vlad Filat, a mulțumit Uniunii Europene pentru sprijinul acordat Republicii Moldova. „Suntem mulți. Am venit în PMAN, pentru a spune: „Da, Republica Moldova stat european!”. Să spunem că mergem pe calea cea dreaptă. Am avut, în istoria noastră, când am avut posibilitatea să alegem. Am ales binele. Astăzi suntem să alegem. Astăzi, din PMAN, am un mesaj pentru Europa: Chiar dacă voi nu ne vreți, noi vă vrem și noi vă iubim. Am simțit ce înseamnă să avem prieteni adevărați. Cred în Dumnezeu, cred în Republica Moldova și cred în cetățenii Republicii Moldova. Cu această credință vom merge spre bunăstare, spre libertate, spre prosperitate. Astăzi, în PMAN, suntem peste o sută de mii de cetățeni. Trăiască Republica Moldova - țară europeană”, a spus acesta. 

 

Amintim că, partidele din coaliţia de guvernare au lansat, pe 23 octombrie, un Apel la unitate a tuturor forţelor democratice şi pro-europene din Republica Moldova. Aceştia au îndemnat celelalte formaţiuni, dar şi cetăţenii ţării să participe manifestaţia ce a avut loc, astăzi, 3 noiembrie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub