ora: 17:16, 29 iun 2012 5535
Autor: Cristina Buzovschi

(video) Ce așteptări au democrații și liberalii de la vizita cancelarului german în Republica Moldova


Video se incarcă ...
(video) Ce așteptări au democrații și liberalii de la vizita cancelarului german în Republica Moldova
Colaj: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Atât liberalii, cât și democrații au așteptări mari de la vizita cancelarului german, Angela Merkel, în Republica Moldova. Partidul Liberal speră că în urma acestei vizite va fi impulsiona procesul de integrare europeană a Republicii Moldova și de soluționare a conflictului transnistrean. 

„Salutăm vizita cancelarului german. Într-o situație de stabilitate politică în care am intrat, această vizită este oportună și salutabilă. Este una din puținele vizite de asemenea rang în Republica Moldova, de aceea cred că are o semnificație aparte.

Sperăm că va limpezi incertitudinele geo-politice din zonă. Poate această vizită îi va convinge pe germani că formula pe care noi continuăm să o promovăm, de integritate teritorială a RM, consfințită și în Constituție, este cea mai adecvată. Poate vom beneficia de o susținere mai explicită a cursului nostru pro-european, politicile de investiții și de promovare a Republicii Moldova în lume și, nu în ultimul rând, este posibilă elaborarea unor documente speciale de relațiile diplomatice între țara noastră și Germania ”, a menționat președintele fracțiunii PL, Ion Hadârcă. 

Democrații au ținut să sublinieze importanța acestei vizite pentru Republica Moldova. „Șeful statului german, persoana care influențează politica europeană, vine în Moldova. După importanță, este a doua după vizita lui Jacques Chirac. Noi o așteptăm cu un mesaj bun pentru Republica Moldova”, a spus liderul fracțiunii PD, Dumitru Diacov, președintele de onoare al formațiunii.

UNIMEDIA precizează că astăzi, 29 iunie, la revenirea în țară după vizita de la Bruxelles, prim-ministrul Vlad Filat, a anunțat că cancelarul german, Angela Merkel, va întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova până la sfârşitul lunii august.

Sursa: UNIMEDIA

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +8 (8)
  „Șeful statului german, persoana care influențează politica europeană, vine în Moldova. După importanță, este a doua după vizita lui Jacques Chirac. Noi o așteptăm cu un mesaj bun pentru Republica Moldova”, a spus liderul fracțiunii PD, Dumitru Diacov
  ---
  Sunt cetățean activ
  • +7 (7)
   Vizita doamnei Angela Merkel este un succes al Aliantei pentru Integrare Europeana !
   Fortza AIE !!!!!!!
   ---
   Sunt cetățean activ
   • +5 (7)
    Intradevar, AIE, prin toate compoenetele sale, PDM, PL si PLDM demonstreaza ca sunt o guvernare democrata si au succese mari inregistrate. Cu toate ca pe alocuri PLDM, din mindrie si orgoliu vrea sa culeaga roadele. Dar, AIE este un tot intreg, iar meritele sunt ale celor trei partide deopotriva.
    Fortza AIE !!!!!!
    ---
    Sunt cetățean activ
    • +6 (6)
     apropo UNIMEDIA, unde-i inregistrarea video ?
     ---
     Sunt cetățean activ
   • -2 (4)
    liberalii si democratii sunt niste hoti, Germania nu ajuta hotii
  • +1 (3)
   sper ca acesta vizita sa fie una de succes si sa se incerce sa se promoveze interesele republicii moldova in special in contextul integrarii rm in UE...asa ca Filat ar fi o solicitare ca sa nu faca populism deoarece Merhkel e o persoana isteatza ......
  • +2 (2)
   hai ma fiti seriosi !
  • 0 (0)
   vine sa federalizeze RM , DUPA PLANUL LUI pUTINA !
 • +2 (4)
  Parca vad cum Filat va face mare PR din aceasta vizita. Tare-i populist omu ista.
  • 0 (2)
   cateii de straja a lui Filat au terminat probabil ziua de lucru, pentru ca in caz contrar aveau sa umple deja forumul cu divrese prostii si poopaturi in fund pentru Filea. Iata asa, nu va lasati manipulati de comentatorii platiti ai lui Filea. Eu cred ca amus o sa apara, sau daca nu Feghea Darie insasi va scrie careva prostii, ori le va da un beep colegilor sai.
 • -3 (3)
  Cine vrea sa vizioneze nit-ul nu are nici o piedica:http://www.nit.md/index.php?action=online
  • +2 (2)
   cine vrea sa borasca ,sa priveasca nit-ul
 • +1 (1)
  Cancelarul german nu vine sa vada tara de succes (succese care nu sunt), ea vine sa vada personal cat pot fura acesti indivizi ajunsi la putere, caci e ceva de necrezut. Asa ca degeaba se bucura hotii din AIE, variantele cu beciurile de la Cricova nu vor trece, vor trebui sa raspunda unde sunt banii furati. Apropo, Gadarca Ion (PL)va mai scri un poem despre eliberarea noastra, pentru dansul nu e greu, numai schimba cu locul vre-o cateva strofe. Succese AIE...
  ---
  Sunt cetățean activ
 • 0 (0)
  FORTA AIE !!! decind ei sunt la Guvernare pe noi doar politicieni de rang inalt al politicii mondiale ne viziteaza. Baieti asta e un semnal foarte bun din occident. Diacov Dumitru cu Hadirca au perfecta dreptate.
 • +1 (1)
  N-am încredere în prietenii lui Putin.
  Prietenii lui Putin sunt:
  1. Kim Ciong În
  2. Ahmanidijad
  3. Asad
  4. Mubarak
  5. Gadaffi
  6. Lukaşenco
  7. Tusk
  8. Hugo Ciaves
  9. Berlusconi
  10. Sarcozy
  11. Shreoder
  12. Merchel.
 • 0 (4)
  Cine iubeste canalul de televiziune nit aveti libertatea sa-l vizionati://www.nit.md/index.php?action=online
  • +3 (3)
   cine vrea sa pintecareasca sunt liberi sa priveasca nit
  • +1 (1)
   cine vrea sa-l bage in pula pe "eusuntliber"... punetii cate un minus
 • 0 (2)
  Pai tie inseamna ca-ti este interzis....ia seama ca si de la celelalte canale sa nua ai voma...poti asculta doar radio cu urekea stanga
 • 0 (2)
  si ia-ti un regim de dieta daca panticaresti...
 • -1 (3)
  amus,vrieti un numie di spion rusasec bagatu in rominia cu casatorie?....intriebati pi bade valeriu ciobani cari cunoasti aciel nume,di amu 2 ani.
  • -1 (1)
   valier shieban?

   al i in deal la styna, sa dieie oili la bierbiec
  • -1 (1)
   dar :"shi shini iesta bre homuli aiasta piersoana" ?...:)))
 • 0 (0)
  Mi se pare ca vine sa le propuna planul de federalizare (Transnistrizare a RM)... Cum a scris cineva mai sus, nu trebuie sa avem incredere in prietenii lui pulin!!!!!!!!!!!!!
 • 0 (0)
  Mercel vine sa joace jocul rusiei - va cere federalizarea RM ! 60% ECONOMIA Germaniei este dependenta de gazul rusesc. Mercel vine sa ingroape RM ca stat !!!!!!! va vorbi cu limba lui Putina !!
 • 0 (0)
  Hitler vine pentru pederalizare.
  • 0 (0)
   lasy ca noi a sia scuatim pi Merchel a nostru cati e popi si o sa i facki samnul crushii si o sa fugareasci toati vrajmashali cari viene cu ginduri rieli asupra la noi
 • 0 (0)
  da unde e video?
 • +1 (1)
  Lasa nemtii sa ne rezolve problema, ca ai nostri nu vor sau nau cind facind afaceri chiar si cu cei din stinga Nistrului
  Ca vine hitler ca nustiu ce, vine co fost rugata, nemtii ca atare au treburi mult mai importante decit sa umble in juru guvernantilor nostri
 • 0 (0)
  Pentru reunificarea Germaniei,retragerea trupelor rusesti din fosta RDG,conducta Nord-Stream,Germania se simte datoare Rusiei.
  Probail in "anexa secreta" a noului pact "ribentrop - molotov" s-au stipulat si sferele de influienta in spatiul european, astfel incat Rep.Moldova sa ramana in sfera de influienta rusa.
  Putin are in obiectiv acest lucru si de aici graba de a rezolva conflictul transnistrean prin federalizare,care convine de minune Rusiei.
  Merkel vine sa faca presiuni in favoarea federalizarii.
 • 0 (0)
  !!!!!!!!!! bre, de unde a-ti luat ca Merkel e podrushka lui Putin? ea este diplomata, si atit, in rest, ce afecteaza Europa, ea nu sare ca catseaua dealdi Jirinovski cu cuvinte murdare, ci din contra, po anglitSki se desparteste. Mai e altceva!!!!!!!!! Sa fi vrut Angelika, statea si acum in carma unui partid cel mai bun drug dea lui Putin, tov. Schröder. Altceva!!!!!!!!Angelika are altceva in cap, sa scoata Grecia, Spania si Italia din KKT ca tarile estea nu vor mai cumpara BMW si VW, si ca rezultat va insaraci Germania, ei ii in cot de Russland la moment. Si ultima alceva!!!!!!!!!!!!! Voi a-ti vazut ultima intalnire a lui Putin si Merkel in Mexic? a fost practit invisibila. Asa ca dragii mei, mai mult respect pentru baba Merkel, ea nu e o ipocrita. Si la sigur va fi ceva pozitiv pentru noi, ca ea nu vorbeste mult, odata si facut!

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA