ora: 13:26, 21 mai 2013 4215 15 Autor: Ana Sîrbu

(video) CC a declarat constituțional interimatul funcției de speaker


(video) CC a declarat constituțional interimatul funcției de speaker
CONSTITUȚIONAL
Curtea Constituțională
Foto: UNIMEDIA
Curtea Constituțională a declarat constituțional interimatul funcției de speaker, cât și decizia Legislativului de a-l revoca pe Marian Lupu din funcţia de președinte al Parlamentului, transmite UNIMEDIA. 

Hotărârea a fost pronunțată acum câteva minute de către judecătorii CC, care au examinat sesizarea unui grup de deputați liberali privind controlul constituționalității deciziei de instituire a interimatului funcţiei de preşedinte al Parlamentului.

„Curtea a conchis că adoptarea de către Parlament a unor norme prin care se instituie interimatul funcției de Președinte al Parlamentului în sine nu contravine normelor constituţionale. În acelaşi timp, Curtea a reţinut că normele Regulamentului Parlamentului nu prevăd exhaustiv atribuţiile persoanei care exercită interimatul funcţiei de Preşedinte al Parlamentului”,  se spune în decizia CC.

UNIMEDIA reamintește că judecătorii Curții Constituționale au declarat deja neconstituțională decizia Parlamentului de lărgire a competențelor prim-ministrului în exercițiu (în demisie), decretele președintellui Nicolae Timofti privind revocarea din funcție a vice-premierului Mihai Moldovanu și ministrului Transporturilor Anatol Șalaru, dar și hotărârea de Guvern privind revocarea din funcție a șefului de la „Moldsilva”, Ion Cebanu. Totodată, a fost declarată ilegală și revocarea din funcția de procurorului general, Corneliu Gurin. 
Notăm că aceste legile și hotărârile sus-menționate, declarate neconstituționale, fac parte din pachetul de legi adoptat pe 3 mai, de către PLDM și PCRM.

Comentarii (15)
 • +4 (4)
  cit pentru plahotniuc sa daie cite 1mil de dolari la astea 6 judecatori si vor face ce zice el...teatru da nu tara.
  • +2 (2)
   Arunca oase la ciini...
   ---
   Deciziile cele mai valoroase le declara NECONSTITUTSIONALE,
   tot maruntaiul - CONSTITUTSIONALE de minjit ochii societatsii, chipurile dreptate fac.
 • 0 (4)
  S-au speriat pucistii!
 • +4 (4)
  MOLDOVENI BASARABENI CERETI UNIRE CU ROMANIA CACI E CEA MAI SIGURA CALE DE INTRAGRE IN FAMILIA UNIUNII EUROPENE, TOTUL DEPINDE DE VOI!!! ATITUDINEA ROMANIEI FATA DE TEMA UNIRII TOT DEPINDE DE ATITUDINEA VOASTRA!!!
  PRIMUL PAS TREBUIE SA-L FACETI VOI!!!
  TRAIASCA ROMANIA MARE!!!!

  Sunt cetățean activ
 • 0 (2)
  Ups! I-a luat badragania! Le tataie fundurile! Plecati, cinicilor, penibililor! Autodenuntati-va, Cons-Piratilor de la targu'ocna! Ca, de nu, veti fi scosi in tepoaie, cum scot vanatorii vanatul. Ati dovedit ca sunteti mai rapace decat talharii din Marile Sudului! Si tu, bulucbasa, tu Adolf ulinico-Tanase, tu violatorule, muta-te la parnaia din Doftana! Ia-ti si hoarda de bisnitari pd-pl-pp-isti, dintotdeauana lichele si parvenituri, sa va plimbati de-a surda pe langa ziduri. Sa urlati, sa guitati, sa hahaiti de zor, pana ve-ti da ortul popii, adica nu prea mult v-a ramas.
 • +1 (1)
  Să nu credeți că e vorba de obiectivitate... CC-ul lui plahotniuc și-a dat seama că dacă lupu era repus în funcție, chiar la următoarea ședință a Parlamentului acesta ar fi fost demis din nou, de astă dată nemailăsînd spații de manevră pt cățelușii păpușarului...
 • +2 (4)
  Voi comentatori de 2 bani, mai bine învățați a citi(decizia CC), pe urmă comentați.
  Am impresia că trăiți în detective...
  PLDM + PCRM au făcut cacatul și acum CC trebuie să îndrepte mofturile lor + PLDM denigrează CC de parcă sunt în junglă, nu au nici pic de respect pentru Constituție.
 • +2 (2)
  nickname-ul tau tare se potriveste la commentariul actual de fapt...trebuie sa fii mare expert sa vezi ce se intimpla.../doublefacepalm.
 • -1 (3)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • -1 (3)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • -1 (3)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • -1 (3)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +2 (4)
  Este absolut normal, CC a păşit cu dreptul şi merge ferm spre construcţia unui Stat de drept, place cuiva sau nu, asta e altă treabă.
 • 0 (0)
  Plahotniuc a plătit, judecătorii au luat...Oameni buni principiul prezumției nevinovăției vă zice ceva?
 • 0 (0)
  Imi spune cineva: de unde sa avem adevar cind insasi Curtea Constitutionala este cumparata si se subordoneaza unei singure persoane?!
  Este clar ca buna ziua ca judecatorii sunt corupti. Unii chiar sunt numiti ilegal! Mă refer la faptul că în data de 22 februarie 2013 a devenit judecător la Curtea Constituţională domnul Tudor Panţîru. Acesta nu avea dreptul nici să candideze...stă pînă în prezent în fotoliu! Din cauza ca acesta este domiciliat in Bucuresti, Romania, pe cind cerintele Curtii spun ca trebuie sa fie domiciliat in Republica Moldova!!!

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri