Citește toate știrile la acest subiect

(video) CC a declarat constituțional interimatul funcției de speaker

Curtea Constituțională a declarat constituțional interimatul funcției de speaker, cât și decizia Legislativului de a-l revoca pe Marian Lupu din funcţia de președinte al Parlamentului, transmite UNIMEDIA. 

Hotărârea a fost pronunțată acum câteva minute de către judecătorii CC, care au examinat sesizarea unui grup de deputați liberali privind controlul constituționalității deciziei de instituire a interimatului funcţiei de preşedinte al Parlamentului.
(video) CC a declarat constituțional interimatul funcției de speaker
Curtea Constituțională (Foto: UNIMEDIA)

„Curtea a conchis că adoptarea de către Parlament a unor norme prin care se instituie interimatul funcției de Președinte al Parlamentului în sine nu contravine normelor constituţionale. În acelaşi timp, Curtea a reţinut că normele Regulamentului Parlamentului nu prevăd exhaustiv atribuţiile persoanei care exercită interimatul funcţiei de Preşedinte al Parlamentului”,  se spune în decizia CC.

UNIMEDIA reamintește că judecătorii Curții Constituționale au declarat deja neconstituțională decizia Parlamentului de lărgire a competențelor prim-ministrului în exercițiu (în demisie), decretele președintellui Nicolae Timofti privind revocarea din funcție a vice-premierului Mihai Moldovanu și ministrului Transporturilor Anatol Șalaru, dar și hotărârea de Guvern privind revocarea din funcție a șefului de la „Moldsilva”, Ion Cebanu. Totodată, a fost declarată ilegală și revocarea din funcția de procurorului general, Corneliu Gurin. 
Notăm că aceste legile și hotărârile sus-menționate, declarate neconstituționale, fac parte din pachetul de legi adoptat pe 3 mai, de către PLDM și PCRM.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub