ora: 11:16, 19 iun 2017 3350
Autor: Elena Robu

(video) Câți refugiați sunt în R. Moldova


(video) Câți refugiați sunt în R. Moldova
studioul UNIMEDIA
Foto: UNIMEDIA/Igor Rotari

În R. Moldova sunt în jur de 500 de persoane cu statut de refugiat. Dintre acestea 150 sunt sirieni și alți 150 ucraineni. Datele au fost oferite de către șeful Biroului Național al Agenției ONU pentru Refugiați, Traian Țurcanu, în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

Potrivit datelor pentru anul 2016, în lume sunt 65 de milioane de refugiați.

 ”În lume, numărul refugiaților crește, din păcate. Sunt 65 de milioane de persoane care au fost nevoite să plece de acasă, dintre care jumătate sunt persoane sub vârsta de 18 ani. Iar dintre acestea 25 de milioane sunt refugiați”, a declarat Traian Țurcanu. 

 

 Potrivit invitatului, Turcia este țara care găzduiește cei mai mulți refugiați, deja al treilea an consecutiv.

”Există doar trei țări care generează peste 50% din numărul de refugiați de pe glob. Este vorba despre Siria, Afganistan și Sudan. Oamenii pleacă din cauza conflictelor armate, a violării drepturilor omului, a turturii care se aplică. 90% din numărul total al refugiaților de pe blog își găsesc refugiul în țări slab dezvoltate, precum Turcia, Iran, Liban. Turcia este țara în care este cel mai mare număr de refugiați, peste 3 milioane de refugiați”, a explicat șeful Biroului Național al Agenției ONU. 

Traian Țurcanu mai spune că în Moldova cei mai mulți refugiați provin din Siria și Ucraina.

”În R. Moldova sunt în jur de 500 de persoane cu statut de refugiat. Dintre acestea 150 sunt sirieni și alți 150 ucraineni. Restul sunt din țări precum Afganistan, Irak, tările africane, dar sunt într-un număr mai mic. Numărul ucrainenilor care cer refugiu în Modova este în scădere, sunt mai puțin de 30 de cereri în acest an”, a menționat invitatul.

Emisiunea integrală poate fi urmărită aici.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • 0 (0)
  erata:
  turturii-> tOrtura
  blog -> Glob
 • 0 (0)
  Acuma lasă lumea sa vadă cine o adus sirieni , încă nu 30000 de mii dar nici nui sfrsitul mandatuluilui Dodonel și pdm
 • 0 (0)
  "Tari slab dezvoltate" - Turcia, Iran?... Ce scoala a facut acest Turcanu de habar nu are de tari serioase. Iran are petrol. Iar SUA permanent stimuleaza idea pericolului iranian, cum baietii de acolo se descurca binisor fara gheaghea Sam.

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri