ora: 14:13, 22 oct 2013 4687
Autor: Cristina Buzovschi

(video) Candu, huiduit de comuniști. Ce i-a nemulțumit pe deputații din opoziție


Video se incarcă ...
(video) Candu, huiduit de comuniști. Ce i-a nemulțumit pe deputații din opoziție
Andrian Candu, deputat PD
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie

Deputatul Partidului Democrat, Andrian Candu, vicepreședintele Parlamentului a fost huiduit de deputații comuniști, în timp ce rostea de la tribuna Parlamentului un discurs critic în adresa opoziției. Democratul a menționat că reprezentanții PCRM nu sunt în drept să acuze Guvernul de ineficiență în gestionarea conflictului transnistrean și a amintit de acțiunile „rușinoase” întreprinse de comuniști în cei 8 ani cât s-au aflat la guvernare, transmite UNIMEDIA.

Potrivit lui Andrian Candu, fracțiunea PCRM nu are dreptul moral de a înainta o moțiune de cenzură asupra Guvernului pe problematica transnistreană. 
 
„Voi comuniștii sunteți cei care vorbesc despre problema transnistreană? Vrem să vă aducem aminte despre eșecurile voastre grave care au avut loc din cauza că ați acționat voluntarist, netransparent, negociind pe la spatele societății și chiar a membrilor din propria voastră echipă. Așa ne-am pomenit cu istoria rușinoasă a planului Kozak, care de fapt este rodul ideologilor ratați de la Chișinău, Tkaciuk & Company. Așa am ajuns să auzim de declarațiile lui Voronin la Tiraspol, înjositoare și nedrepte față de cei care au apărat în '92 interesele și integritatea Republicii Moldova, care a declarat că au fost „niște agresori” apărându-ne țara. Este grav că PCRM, într-o problemă atât de sensibilă, acționează atât de inconsecvent, trădând interesele cetățenilor, acționând contra interesului nostru național”, a punctat parlamentarul.
 
În opinia sa, Partidul Comuniștilor nu este altceva decât „o grupare de interese care nu a făcut niciodată politică, o grupare care nu știe ce trebuie să facă în opoziție, fiind o grupare formată la putere”. „Ce credeți că se va alege din PCRM dacă ar mai sta patru ani în opoziție? Acest partid, cel mai probabil, ar dispărea de pe scena politică. În acest an, ei joacă ultima lor carte. Comuniștii vor să revină la putere printr-o metodă cinică, distrugând viitorul țării și a cetățenilor ei. PCRM are locul lui, în lada de gunoi a istoriei - acolo unde ajung toți trădătorii, toți cei care își bat joc de țară”, a conchis Candu.
 
În context, vicepreședintele Parlamentului s-a arătat dezamăgit de încercările lui Igor Dodon de a se apropia de PCRM. „Astăzi constat cu regret că Igor Dodon se întoarce la gașca lui din PCRM. Înțeleg că proiectul lui a eșuat. Cred că Partidul Socialiștilor ar fi putut fi un proiect viabil, cu tot cu critica adresată față de guvernare. Este o acțiune lipsită de logică și viziune politică”, a opinat democratul.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +2 (4)
  Si daca avenitul Tkaciuk-Irodul e un alienat cum rar mai intalnesti, de ce nu este trimis la balamuc? Acolo sa-si fac rating. Scrantitii de bolsevici-nazisti, ling gradele si mantaua militi-anusului Boronila - lingator de clante kremliniste - si o ard la bara cu TrasnitaNistrie. Normal, lor convine o casa fara peretele din spatele estic, spre a se capatui. Pe acolo, prin sparturi, fac trafic economic, fac trafic de parasute, de metal, de spirt, de pistoale si grenade. Astia, non-gratii cu mandat, sunt alesii poporului? Draci impielitati pe care nu-i poti scoate cu toti arhiereii! Sa fie pusi, atunci, puscariabilii la munca in folosul societatii. La spalat clozete, la impadurit, la depoluare; sa ingrijeasca leprosii, vaduvele, aurolacii! Nu sa umble buhaiti pe strazi!
  • +1 (3)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • +3 (3)
  I have a dream :)
  Dar daca serios... scurt, clar si cuprinzator... Daca in PD ar fi mai multi ca candu si mai putini ca plaho si lupu... PD ar fi un partid cu o stofa mai buna.
  • +1 (3)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • +2 (2)
  Foarte frumos mesaj! Bravo domnule Candu!Demult trebuia sa se i-a o alta attitudine fata de comunisti, ca ei deja sunt "la limita criminalului".
  • 0 (2)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • +3 (3)
  Apropo, de Dodon.
  Dacă socialiştii ar fi fost măcar un pic mai deştepţi, nici în ruptul capului nu trebuiau să se alinieze comuniştilor. Ei trebuiau să speculeze îndemnul lui Voronin şi să demonstreze slăbiciunea partidului comunist în această revoluţie ruşinoasă. Astfel, Dodon, putea să atragă mulţi simpatizanţi ai comuniştilor de partea lor. Aşa, însă, şi cei puţini susţinători ai socialiştilor au să-i părăsească, adrând la antimafie, ori la PCRM.
  Aşa-i dle Dodon. Ai ratat o ocazie atât de favorabilă.
  Dar de fapt, zvonurile că, plecarea celor 3 din PCRM, a fost un proiect al lui Voronin, se adevereşte.
  • +2 (2)
   Dodon vrea sustinerea comilor in demisia lui Chirtoaca... ciucceastie ce face...
   Si apropo... cei de la antimafie nu au nimic cu electoratul imputzit al socialistilor.. Antimafie sunt proeuropeni
 • +1 (3)
  De ce numai se vorbeste... ? Demult e timpul pe Voronin,Tkaciuk si haita de pus la puscarie. Trebuie inchisi pe viata,dar nimic nu se face. Stiti de ce ? Fiindca si Filat este tot un tradator si un hot. Se numesc diferit(sa minta oamenii),dar in realitate sint aceias. Cum se zice: corb la corb nu-si scoate ochii...
 • +1 (3)
  Parazitii komunisti trebuie pusi la puscarie !!! E timpul. De ajuns cit si-au batut joc de noi !!! Daca acum nu-i inchid pe hotii astea mirsavi,inseamna ca conducerea este la fel corupta
  La puscarie cu canaliile hoate !!!
 • 0 (0)
  Foarte bun discurs !
 • 0 (0)
  Deputatul Candu Adrian
  Are un vis măreţ:
  Să-i zică Europa la sfârşit de an:
  „Vai, cât eşti de maladeţ”!

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA