(video) Candu, huiduit de comuniști. Ce i-a nemulțumit pe deputații din opoziție

Deputatul Partidului Democrat, Andrian Candu, vicepreședintele Parlamentului a fost huiduit de deputații comuniști, în timp ce rostea de la tribuna Parlamentului un discurs critic în adresa opoziției. Democratul a menționat că reprezentanții PCRM nu sunt în drept să acuze Guvernul de ineficiență în gestionarea conflictului transnistrean și a amintit de acțiunile „rușinoase” întreprinse de comuniști în cei 8 ani cât s-au aflat la guvernare, transmite UNIMEDIA.

Potrivit lui Andrian Candu, fracțiunea PCRM nu are dreptul moral de a înainta o moțiune de cenzură asupra Guvernului pe problematica transnistreană. 
 
„Voi comuniștii sunteți cei care vorbesc despre problema transnistreană? Vrem să vă aducem aminte despre eșecurile voastre grave care au avut loc din cauza că ați acționat voluntarist, netransparent, negociind pe la spatele societății și chiar a membrilor din propria voastră echipă. Așa ne-am pomenit cu istoria rușinoasă a planului Kozak, care de fapt este rodul ideologilor ratați de la Chișinău, Tkaciuk & Company. Așa am ajuns să auzim de declarațiile lui Voronin la Tiraspol, înjositoare și nedrepte față de cei care au apărat în '92 interesele și integritatea Republicii Moldova, care a declarat că au fost „niște agresori” apărându-ne țara. Este grav că PCRM, într-o problemă atât de sensibilă, acționează atât de inconsecvent, trădând interesele cetățenilor, acționând contra interesului nostru național”, a punctat parlamentarul.
 
În opinia sa, Partidul Comuniștilor nu este altceva decât „o grupare de interese care nu a făcut niciodată politică, o grupare care nu știe ce trebuie să facă în opoziție, fiind o grupare formată la putere”. „Ce credeți că se va alege din PCRM dacă ar mai sta patru ani în opoziție? Acest partid, cel mai probabil, ar dispărea de pe scena politică. În acest an, ei joacă ultima lor carte. Comuniștii vor să revină la putere printr-o metodă cinică, distrugând viitorul țării și a cetățenilor ei. PCRM are locul lui, în lada de gunoi a istoriei - acolo unde ajung toți trădătorii, toți cei care își bat joc de țară”, a conchis Candu.
 
În context, vicepreședintele Parlamentului s-a arătat dezamăgit de încercările lui Igor Dodon de a se apropia de PCRM. „Astăzi constat cu regret că Igor Dodon se întoarce la gașca lui din PCRM. Înțeleg că proiectul lui a eșuat. Cred că Partidul Socialiștilor ar fi putut fi un proiect viabil, cu tot cu critica adresată față de guvernare. Este o acțiune lipsită de logică și viziune politică”, a opinat democratul.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub