ora: 13:41, 25 apr 2014 2777
Autor: Cristina Buzovschi

(video) Campanie PLDM: Câte un drapel RM și UE pentru fiecare instituție de învățământ din țară


(video) Campanie PLDM: Câte un drapel RM și UE pentru fiecare instituție de învățământ din țară
Vlad Filat, președintele PLDM
Foto: captura imagini video privesc.eu

Cu ocazia Zilei Drapelului, marcată anual la 27 aprilie, Partidul Liberal Democrat din Moldova lansează o campanie de promovare a tricolorului și parcursului european. În acest sens, liberal-democrații vor distribui în instituțiile de învățământ din țară 1500 de drapele ale Republicii Moldova, 1500 drapele ale Uniunii Europene și 1500 CD-uri cu imnul țării noastre și UE, relatează UNIMEDIA.

Un anunț în acest sens a fost făcut de către liderul PLDM, Vlad Filat, în cadrul unei conferințe de presă.
 
„Toate instituțiile de învățământ din țară vor primi câte un drapel al Republicii Moldova și al Uniunii Europene. Am decis să venim și cu un drapel UE, alături de drapelul RM, deoarece este firesc să fie prezent în Republica Moldova. Țara noastră are în față doar două zile până în momentul în care cetățenii săi vor avea dreptul să circule fără de vize în UE. Suntem foarte aproape de semnarea Acordului de Asociere și Acordului de Liber Schimb. Parlamentul Uniunii Europene a oferit perspectivă europeană clară pentru Republica Moldova”, a menționat președintele formațiunii.
 
Totodată vor fi distribuite CD-uri pe care este imprimat imnul de stat și cel al Uniunii Europene. Acțiunea va avea loc în decurs de 10 zile, începând de azi.
 
Organizatorii acțiunii speră că astfel vor contribui la trezirea sentimentului de mândrie pentru țară.

 Sursa video: privesc.eu
 
Precizăm că în țară sun 1496 de școli, gimnazii, licee, școli profesionale-tehnice, colegii și universități.
 
UNIMEDIA amintește că tricolorul a devenit oficial drapelul Republicii Moldova în 27 aprilie 1990. Din 2010, țara noastră sărbătorește anual Ziua Drapelului pe 27 aprilie.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +12 (16)
  E o idei buna. BRAVO
  • +13 (15)
   Imi place mult initiativa, urmaresc de itiva ani , si de aceasta sarbatoare au uitat cam toti, PLDM a reinviat aceasta sarbatoare si an de an o sarbatoresc cu mindrie, am vazut ca merg pe strazi tineri peledemisti care impart la fiecare trecator cite un tricolor, cite un drapel al UE.
   Bravo, e bine ca macar cineva nu uita de aceasta sarbatoare.
   • +12 (16)
    Drapelul de stat este mindria tarii, este ceva sfind pentru noi cetatenii acestei tari.
    Nu trebuie sa uitam de acest lucru de aceasta sarbatoare.
    Respect pentru PLDM, au facut o treaba buna.
    Mai multe initiative de acest gen!
    • +14 (16)
     Rusine pentru PCRM care nici nu conosc limba de stat, imnul , drapelul.
     Imbla cu un bou pe o pinza rosie albasta, niste boi.
     Rusine pentru ei!
     • +14 (16)
      Este o initiativa foarte buna, intrucat cetatenii nostri, foarte des, uita sa se bucure de succesele pe care le inregistreaza tara noastra in mersul sau european, si, in acelasi timp, aceasta campanie va trezi spiritul de patriotism in sufletele cetatenilor nostri.
      • +13 (15)
       Nu cunosc cum altii, dar eu am sa votez pentru PLDM, pentru ca e singurul partid pe care, votandu-l, cunosc ca-mi dau votul pentru mersul european al Republicii Moldova.
       Un gest foarte frumos din partea lui Filat e ca le-a multumit primilor deputati ai Republicii Moldova, fara care nu era sa avem nici un fel de suveranitate, independenta!
       • +12 (14)
        Se vede cine tine la tara asta, cine doreste ca RM sa fie un stat dezvoltat , fara saracie, integrat in UE, sa devina membru al acestei comunitati.
        Si totodata pastreaza valorile, traditiile, sarbatorile tarisoarei noastre.
        Sa ne mindrim cu tara noastra, sa o iubim in suflet dar nu sa facem propaganda si sa scrim pe toate gardurile cum fac conistii, dodonistii si alti indivizi.
        Dar totodata sa facem si ceva bun pentru ea, nu e destul doar sa iubesti, mai trebuie si fapte sa faci.
        • +11 (13)
         PLDM este un exemplu pentru multe alte partide si nu numai pentru partide, fiecare din noi trebui sa contribuim la prosperarea tarii.
         Sa fim mai luminati la minte si sa nu repetam greselile din trecut.
    • +10 (14)
     Este foarte bine ca Filat le-a multumit si primilor deputati ai Republicii Moldova, fara care nu era sa iesim de sub conducerea rusilor si carora le datoram independenta Republicii Moldova! In ceea ce tine de drapeluri si CD-uri, jos palaria!
    • -9 (13)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     sa vedem cum Filat a sa organizeze la 8 Mai Ziua Europei in Moldova.(nu confundati cu ziua 9 Mai-ziua Ocupatiei rusesti a Moldovei)
   • +12 (16)
    Ma conving, inca o data, ca PLDM este partidul care promoveaza cel mai activ valorile Republicii Moldova si cele ale Uniunii Europene! Restul partidelor ”pro-europene” se folosesc numai de lozincile integrarii europene. Ajungand, insa, in fata actiunilor, devin mai pasive.
   • -10 (14)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Filat fece mult populizm cu drapele UE,da pe la spate semneaza cu Putin acorduri de petrecere a zilei ocupantilor rusi "cu scopuri propagandistice".
    Sa vedem acum,cum Filat a sa organizeze Ziua Europei pe 8 Mai in R.Moldova ...
   • -9 (13)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    La 8 Mai de Ziua Europei sa vedem flaguletile lui Filat.imparte el flagulete acum...,da pe la spate a semnat cu putin intelegere: "de a petrece deni pobedi cu scopuri propogandistice"aici la noi in Moldova pe 9 Mai-ziua Ocupantilor rusi)
    • +1 (1)
     flagulete... sa vedem cum Filat a sa organizeze pe 8 Mai Ziua Europei...(sa nu confundati cu 9 mai ziua Ocupantilor rusi)
  • +10 (14)
   Nu stiu cum altora, dar mie imi place de Filat. Vine cu initiative foarte bune, are o echipa puternica, care, in permanenta, il sprijina. Cred ca asta si este cheia succesului PLDM-ului!
  • -11 (15)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   e foarte bine ce face Filat.(ca Roska: mult patriotizm fals,promisiuni seci,iar pe la spate tradare si furat din gros)
   Acum sa vedem cum Filat a sa organizeze la 8 mai Ziua Europei in Moldova...
   • +11 (17)
    Prin ce vezi tu ca Filat tradeaza?! Enumara macar cateva argumente.
    • -10 (14)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     sa vedem cum Filat a sa organizeze la 8 Mai Ziua Europei in Moldova.(nu confundati cu ziua 9 Mai-ziua Ocupatiei rusesti a Moldovei),
     PLDM si PD,adica Filat si Lupu spun ca sint p-u integrarea in UE... sau ei numai miliardele de la UE le vor,da parada sa fie a ocupantilor pe 9 Mai ???
     • 0 (0)
      flagulete... sa vedem cum Filat (cu Lupu) au sa organizeze in acest an pe 8 Mai- Ziua Europei...(sa nu confundati cu 9 mai- ziua Ocupantilor rusi)
 • -9 (15)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  filat=roska. Mult pseudopatriotizm,promisiuni false si pe la spate tradare si muuuuult furat. Se foloseste de increderea oamenilor,apoi ne vinde la ocupanti. Asteptam data de 9 mai sa vedem ce va face PDLM,doar filat a semnat cu putin petrecerea paradei cu scopuri propogandistice aici in Moldova...
  Filat daca face atita spuma la gura si la fund si zice ca vrea in UE,sa organizeze Ziua Europei in Moldova la 8 Mai. Sa vedem cum a sa organizeze oamenii sa iasa la parada la 8 Mai...
 • -9 (15)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  pisdet filea .... poate cite un radiator nou prin fiecare clasa sau o usa noua la veceurile din scoloi
  cacacios propagandist
  • +10 (14)
   Poate ti-ar da tie o carte de gramatica, ca mirosi a agramat... Dar cred ca aceasta carte nu o sa fie destul. Trebuie sa-ti mai dea inca vreo 10, ca nici nu judeci normal.
   • -10 (14)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    dute ma si s..geo la partid si numi citi morala - am mai multe carti decit crezi . da citite daca te intrebi . tre sa fii mare dalbaiob sa caracterizezi o persoana pe care nici nai vazuto .
    filat sucks - o sa vedeti la alegeri
 • -10 (16)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  dictatura slugoilor rusesti in Moldova continue.
  mai sus am scris:
  sa vedem cum Filat a sa organizeze Ziua Europei pe 8 Mai in Moldova...)))
  • +11 (17)
   Auzi, desteptule, il critici, permanent, pe Filat, spunand ca este sluga Moscovei si ca nu stiu ce. Nu am observat nimic care ar veni sa confirme spusele tale, ci chiar din contra. In schimb, am observat lucruri care ma fac sa cred ca cei din PDM, in frunte cu Lupu, sunt slugi ale Moscovei, din motiv ca PDM-ul colaboreaza cu Edinaia Rossya - partidul lui Putin.
   Inainte sa arunci asemenea acuzatii, ar trebui sa te documentezi bine!
   • -9 (17)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Vlaicuu ,un sfat amical: nu insulta oamenii necunoscuti si ai sa fii mai sanatos...
    in al doilea rind: si Lupu,si Filat sint slugoi a rusilor.Sa fie clar la toti.Filat a facut taman ca Roska,mai intii a capatat increderea oamenlor,apoi a tradat ca un misel (si a furat din gros).
    Intereseazate(daca te intereseaza...)
    • +9 (15)
     Este o ameninta asta cumva?! Ionel Puscas, daca aduci macar o dovada ca Filat este sluga rusilor, iti dau crezare, altfel, ce mai latri si duci cetatenii in eroare?!
     Filat are sustinere puternica din UE, de mersul european depinde cariera politica a lui Filat si a PLDM-ului, la care acesta tine foarte mult.
     • -9 (13)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      Anul acesta,Ziua Europei- 8 Mai a sa fie organizata, aici in Moldova de PLDM cu PD.Adica Filat cu Lupu. Sa vedem...Asteptam cu nerabdare.(cu atit mai mult ca Filat a semnat pe ascuns cu Putin intelegerea de a sarbatori "deni pobedi" in "scopuri propogandistice".Va amintiti cu totii,probabil.
     • 0 (0)
      Filat vine din sanul PD, care din start a fost conceput de spioni KGB, cum este de exemplu Diacov, fost atasat de presa la Ambasada URSS de la Bucuresti, dar dupa cum se stie, fosti agenti KGB nu exista, ei sunt agenti pe viata.Filat are aceiasi scoala ca si fostul sau sef si si-a inceput activitatea in KGB inca de pe tipul cand si-a facut serviciul militar in randurile fortelor de granicei din Sevastopol de pe langa KGB,insa spre sfarsitul serviciului a fost transferat la Golitino, sub Moscova pentru o pregatire mai speciala in randurile agentilor KGB. La intoarcere din armata, la inceputul anilor 90, in R.Moldova incepusera valul de eliberare nationala si de promovare a intereselor nationale, deaceia Filat nu se intoarce la studii la Tehnicumul Coperatist Comercial din Chisinau, ci agentura il trimite la Iasi la Universitatea „Ioan Cuza”, unde studiază juridica pentru ca la intoarcere să fie credibil in fața mulțimii patriotice.
     • 0 (0)
      Filat vine din sanul PD, care din start a fost conceput de spioni KGB, cum este de exemplu Diacov, fost atasat de presa la Ambasada URSS de la Bucuresti, dar dupa cum se stie, fosti agenti KGB nu exista, ei sunt agenti pe viata.Filat are aceiasi scoala ca si fostul sau sef si si-a inceput activitatea in KGB inca de pe tipul cand si-a facut serviciul militar in randurile fortelor de granicei din Sevastopol de pe langa KGB,insa spre sfarsitul serviciului a fost transferat la Golitino, sub Moscova pentru o pregatire mai speciala in randurile agentilor KGB. La intoarcere din armata, la inceputul anilor 90, in R.Moldova incepusera valul de eliberare nationala si de promovare a intereselor nationale, deaceia Filat nu se intoarce la studii la Tehnicumul Coperatist Comercial din Chisinau, ci agentura il trimite la Iasi la Universitatea „Ioan Cuza”, unde studiază juridica pentru ca la intoarcere să fie credibil in fața mulțimii patriotice.
    • +4 (4)
     Nichifor, hai sa-ti spun doleantele unui roman din Romania:
     #1 daca maine ar incepe razboiul (cel de-al 3lea mondial), cu mare drag m-as inrola cu speranta la UNIRE, fara sa-mi pese ca as muri in prima zi pe front.
     #2 nu sunt xenofob si/sau rasist, chiar iubesc rusii, internetul ar fi plictisitor fara ei, dar cu toate astea le doresc sincer moartea.
     #3 un concediu de (cel putin) o luna in RM
     #4 sa aud limba romana vorbita cu accent moldovenesc (mai mult placere decat dorinta intrucat e usor de indeplinit)
     #5 un trai mai bun si mai decent romanilor (moldovenilor) din RM
     #6 si nu in ultimul rand, UNIRE!!!

     Sunt cetățean activ
   • -10 (14)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    wai - tu nini no sa vezi ca esti orb . Filat un moldovan oportunist cu o fata
    Ma umfla risul THANK YOU - THANK YOU - THANK YOU
 • +11 (11)
  https://petitions.whitehouse.gov/petition/designate-russia-state-sponsor-terrorism/XMjbTltM
 • +9 (9)
  Sarbatorirea Tricolorului este o datorie sfinta pentru fiecare partid politic sau cetatean din tara noastra.Sustin.Nu pot intelege insa, de ce komunistii,dar si alte partide, nu sarbatoresc tricolorul.Doar Voronin 8 ani a sarutat acest drapel si a si furat din gros sub flamura lui! Sa zica mersi de o suta de ori si sa iasa miine pe strada cu ortacii sai infasurati in Tricolor! Da,regretabil,ca unii criminali folosesc Tricolorul drept scut pentru furat.Ma refer la magistratul din Glodeni,care a transformat judecatoria intr-o filiala a Bancii de Economii si culmea – pe masa lui acoperita cu o saltea de mii de lei si euro mita sta tantos amplasat un Tricolor de birou ! Sarbatoare fericita,domnilor!
 • +1 (1)
  Ideea e buna insa dati-mi voie sa intreb:
  ________
  de ce abia in 2014 vati trezit sa arborati acestea?
  a)e grea "lupta cu comunistii"
  b)va gatiti de alegeri
  c)nu stiti in care "luntre" locul este mai moale
 • +2 (2)
  Eh, filea, filea.... copiii in sate se duc la veceu afara, oamenii nu au ce manca, nu au conditii minime macar... dar tu te lauzi ca le dai drapele...
 • +1 (1)
  Acest "Cretin perfect"nu a inteles nimica din demisia sa!
  Cita sclipire "intelectuala"!
  Nu va pute?
 • +2 (2)
  sa vedem cum Filat anul acesta a sa organizeze la 8 Mai- Ziua Europei.
  (nu confundati cu 9 Mai-ziua Ocupantilor rusi)
 • 0 (0)
  Cred ca raspunsul corect din sablonul lui Liloo sunt toate 3 variante : a,b si c. Dar voi ?
 • 0 (0)
  Este o idee foarte buna, doar ca nu prea inteleg de ce acest cetatean din lumea interlopa, care are acelas nas de cununie (Ghilas) cu Kima(Andrian Nechifor din puscarie), ne face declaratii de acest gen. El nu are dreptul moral de a se implica in politica moldoveneasca, deoarece a fost demis pe acte de coruptie si trafic de influienta. Tot el a vandut BEM-ul rusilor, care ne va face batai de cap dectul de serioase in sistemul financiar-bancar din R.Moldova. Nu fara acceptul lui a fost dat de pomana rusilor Airoportul International, care este singura cale aireana a R.Moldova. Deci acest personaj este destul de dubios si neaparat va ajunge pe mana justitiei mai devreme sau mai tarziu.
 • 0 (0)
  Eu cred ca partidele si miscarile nationale de buna credinta ar trebui sa se gindeasca serios la ceia ce s-a petrecut la noi in ultimul timp si sa initieze manifestatii de protest antifilat pentru reintoarcerea bunurilor nationale furate.Tin bine minte cum Rosca fix la fel ne-a mintit si apoi ne-a tradat,fiind-ca nu a fost depistat si oprit la timp.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA