(video) Călin Vieru și relația sa cu Filat, Plahotniuc și Leancă

Omul de afaceri Călin Vieru, fost deputat liberal-democrat, vorbește în cadrul unui interviu pentru UNIMEDIA despre relația pe care o are cu politicienii de la Chișinău. „Rămân năucit, debusolat, absolut descurajat de faptul că am întâlnit lucruri pe care nici nu știam că pot să le întâlnesc. Am întâlnit indivizi, cercuri de oameni care gândeau politic dar niciodată cu capul lor, oameni din cele mai joase pături ale pământului care ne reprezintă pe noi în Parlament, cu părere de rău", spune Vieru despre experiența sa de deputat. 

Iată cum a caracterizat omul de afaceri, Călin Vieru, relațiile sale cu unii politicieni moldoveni:

cu Vlad Filat - „Relațiile au rămas cum au și fost la plecarea mea, fără mare dragoste unul față de altul, dar nici nu suntem în război, nu avem de ce să ne atacăm. Noi am fost camarazi pe baricade atunci când luptam contra bolșevicilor și am învins această luptă".

Pub

cu Vlad Plahotniuc - „Doar ne cunoaștem, doar ca oameni de afaceri, n-am reușit să-l cunosc personal ca om politic. Este un conquistador, un Cortes al zilelor noastre. Eu cred că în venele lui nu curge sânge, mai degrabă curge adrenalină. A plecat acum din Parlament. Ce să facă el în fotoliul de parlamentar, unde nu este vervă, viață. În teritoriu poți și pe cal să vii, și pe pe jiguli și cu elicopterul, poți face un rug în centrul satului, să dansezi, să faci o horă cu fetele în sat, asta e viață”.

cu Iurie Leancă - „Se descurcă foarte bine în funcția de premier. E cel mai potrivit om pentru țara noastră și sunt în relații bune cu el. Foarte puțin discutăm, dar am o foarte mare stimă pentru acest om. Va reuși. Binele mereu reușește”.

Întrebat, în cadrul aceluiași interviu pentru UNIMEDIA, dacă și-ar dori să revină în politică, fostul deputat a spus că dacă se va ivi o cu totul nouă forță, vor veni alți oameni, poate ar reveni. „Nu mi-a plăcut prin ce am trecut. Nu potica este rea, sunt anumiți indivizi care o fac rea. Marele banc sau paradox a fost că s-a vehiculat că mie mi s-a plătit un milion de dolari ca eu să merg în Parlament. Nicio politică monetaristă în cazul meu nu a fost aplicată.", mai spune Vieru.

Vezi aici întregul interviu cu omul de afaceri Călin Vieru

UNIMEDIA amintește că omul de afaceri, Călin Vieru, a fost deputat din partea PLDM în perioada 2009-2010.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub