(video) Banciu reia atacurile asupra moldovenilor

„Sunteți niște diletanți”. Asta a fost replica jurnalistul român Radu Banciu în cadrul primei sale emisiuni din acest an, „Lumea lui Banciu”, de pe postul de televiziune B1 TV, transmite UNIMEDIA.

„Moldovenii sunt fraţii noştri, dar între fraţi ne spunem şi lucruri care nu ne plac. Un studiu al unui important ONG francez descrie prostituţia care provine de peste Prut. Dar studiul nu descrie integral gravitatea fenomenului. Nu există nici o ţară pe lume în care să se bea mai mult alcool şi în care să se dea mai mult în cap ca în Moldova. O spune un studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Sunt campioni la omoruri la nivel european. Pe locul întâi. Prostituţie, locul întâi. Analfabetism, locul întâi în Europa. Astea sunt date oficiale. Sunt cifre. Bă, am dreptul să mă revolt şi eu?” s-a întrebat Banciu.

În replica sa, Banciu a făcut trimitere la declarația lui Yves Sharpenel, aceasta din urmă generând un scandal la timpul său în Republica Moldova. Reamintim că în 2012, un raport dat publicității de Fundația Scelles (Franța), care vizează și tinerele din Moldova, susținea că șapte femei din zece, în vârstă de la 15 la 25 de ani, cel puțin o dată s-au prostituat. Ulterior s-a dovedit că această cifră nici nu există în studiu.

În aceeași emisiune, Radu Banciu nu a renunțat să-l evite în discursul său pe premierul moldovean, pe care anterior l-a numit „terchea-berchea”. „Premierul moldovean Leancă m-a enervat când a vorbit în băşcălie despre unire. Leancă, mă! Un miliţian, fost secretar al ambasadei Uniunii Sovietice la Bucureşti! Vine el să-mi dea mie lecţii despre unire!! Cum să nu te enervezi, mă! Ca şi cu Voronin! Cum să nu te enervezi!”, s-a arătat indignat jurnalistul român.

Pub

Nici mesajul studentei moldovence din anul II la Facultatea de Jurnalism a Universității de Vest din Timişoara, Virginia Romanovici, nu a fost trecut cu vederea. Aceasta a postat un articol pe blogul său personal cu titlul „Sunt o curvă, studentă în România, care nu a rămas gravidă din primul semestru. Ura!”

„Cel care ar trebui să fie supărat sunt eu. Am citit că o viitoare jurnalistă, m-a pufnit râsul, aflată la Timișoara, din Republica Moldova, mi-a închis mie gura. Îmi pare rău, domnișoară, mie nu poate să-mi închidă gura nimeni. Vă cred, deși nu aveți niciun argument că nu vă încadrați în această categorie de 7 din 10. Dar încă o dată spun, acolo, colegele mele nu se încadrau și totuși au făcut prostituție pe bani. Noi când le spuneam „curvă”, iertați-mi expresia căci nu spunem „prostituate” când suntem studenți, ea ne zicea „dar de ce, că nu am făcut-o pe bani?”. Dar ea se ducea la decan ca să treacă, sau la prorector, la rector. Așa că lăsați-mă cu închisul gurii căci sunt mult mai bine plasat. Pe mine nu mă prindeți în offsaid niciodată”, a spus Banciu.

(video) Post TV din România, amendat pentru că i-a denigrat pe moldoveni

UNIMEDIA reamintește că pe 13 ianuarie, Consiliul Național al Audiovizualului a decis să amendeze televiziunea B1 TV cu 10.000 de lei românești, aproximativ 40 mii MDL, pentru limbajul injurios al moderatorului Radu Banciu la adresa moldovenilor și lpremierului Iurie Leancă. Prezentatorul nu a fost sancționat de post, iar emisiunea sa a revinit din 20 ianuarie, după o vacanță. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub