ora: 11:48, 20 mar 2014 3501
Autor: Cristina Buzovschi

(video) Audieri cu ușile închise la Parlament


Video se incarcă ...
(video) Audieri cu ușile închise la Parlament
Sediul Parlamentului
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Audieri cu ușile închise la Parlament. Deputații vor ca toți conducătorii organelor de forță și reprezentanților Biroului pentru reintegrare să prezinte rapoarte cu privire la securitatea națională a Republicii Moldova în contextul situației tensionate din Ucraina, transmite UNIMEDIA.
 
Audierile vor avea loc mâine, 21 martie, în a doua parte a ședinței plenare, după ce va fi epuizată ordinea de zi. Cu o propunere în acest sens a venit fracțiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat.

Comuniștii au propus ca audierile să fie organizate cu ușile deschise, însă propunerea nu a fost acceptată deoarece aceste informații fac parte din categoria secretului de stat.„
 
„Având în vedere sensibilitatea subiectului, având în vedere că noi avem dreptul să adresăm întrebări cu privire la problemele cu caracter militar, de securitate, care sunt calificate ca secrete de stat și voi ca deputați aveți obligația să păstrați aceste secrete de stat. Noi nu ne dorim să ațâțăm spiritele, dar dorim să avem o cunoaștere exactă și să știm ce trebuie să întreprindem în calitate de for legislativ suprem. Eu cred că și raportorii care vor veni mâine în Parlament se vor pronunța pentru caracterul închis”, a menționat liderul grupului PLDM, Valeriu Streleț.
 
PCRM a anunțat că nu vor participa la audierile de mâine. „Noi, fracțiunea Partidului Comuniștilor, nu vom participa mâine și săptămâna viitoare la dezbateri. Nu avem timp de ajuns până mâine să ne pregătim de audieri. Încă nu este totul clar. Nu trebuie să ne grăbim, în regim de urgență să facem aceste declarații aiure, apoi să nu le putem. Trebuie să așteptăm măcar câteva zile să se clarifice situația în jurul nostru și în interiorul Moldovei”, a precizat liderul PCRM, Vladimir Voronin.
 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +5 (7)
  Spiritele sunt deja inflamate. Poporul asteapta raspunsuri clare! Multimea cere! In fond, cine sunt psiho-comunistii? O haita de putinoizi! Nu ei, nu beizadelele talharilor astia vor merge sa dea piept cu urgia Estului Salbatic (Doamne-fereste!). Vor fugi ca sobolanii.
  • +4 (6)
   Domnilor alesi (ai domnului???), deschdeti ochii si mintile! Nu e de gluma sa stati in pozitii de capra sau de struti. Deschideti usile, sa vada lumea ce ganditi si cum molfaiti microfoane! In fata camerelor de luat vederi sau in PMAN! E timpul sa iesiti din cotloane!!!
   • -1 (5)
    Comunistii nu judeca rational. Ei sunt pierduti cu realitatea complet. Cum naiba sa faci sedinte deschise cind merge vorba despre securitatea statului? Mai judecati putin si nu aiuriti. In plenul parlamentului Diacov foarte corect a mentionat ca este nevoie de o asemenea sedinta. Trebuie de luat in calcul orice scenariu.
    • -2 (4)
     Deosebirea dintre Diacov si Voronin este ca primul judeca rational. Nu a pierdut simtul cu realitatea ca si liderul comunist, care umbla de ici-colo si nu stie ce-i cu dinsul.
     Voronin mai bine sa explice de unde are bani pentru masinile de lux pe care le tine prin garaj. De unde naiba are milioane de dolari sa cheltuie pe masini cind toata viata a lucrat la stat.
     • +17 (23)
      Treaba e destul de serioasa, si e clar ca trebuie discutata cu usile inchise , pentru ca asta tine de securitatea statului.
      Am vazut ce s-a intimplat cu Crimeea timp de o noapte , si nu cred ca dorim ca si la noi sa fie la fel.
      • +17 (23)
       Trebuie sa fim precauti, trebuie sa fie totul bine analizat chibzuit.
       Rusii cu KGB-isti lor la fiecare colt , ne stiu fiecare pas.
       • +16 (22)
        O initiativa foarte buna din partea celor din PLDM.
        Trebuie sa fim pregatiti ,trebuie sa avem un plan bine gindit.
        Cind o sa le bage rusii o teava in fund la toti degradatii care se trag la ei, atunci o sa inteleaga ce inseamna libertate si democratie.Nu fiti timpiti, trebuie sa sustinem guvernarea si sa parcurgem in continuare drumul european.
        • 0 (4)
         Nu exista niciun plan. Nu are de unde! Formatul s-a dus de rapa. RoSSia e un Colt Alb turbat care se hraneste din carnuri ignobile. Nu vrem circa pe mamaliga subtire, nici butaforie, nici lozinci de respiratie imbecila, gen "armata sa plece", federalizare etc. Sa-si puna cu totii mintea la contributie si sa injghebe ceva ad-hoc pentru salvarea INTEGRITATII pe malul drept, in schimbul transmutarii cetatenilor RM de pe malul stang.
      • +15 (21)
       Cred ca totul se va normaliza,e nevoie de ceva timp si Rusia va intelege ca a gresit si sa grabit cu Crimeea.Dar va fi prea tirziu si vor fi inchisi in Siberia lor!
 • +7 (9)
  pidarul de petrenco lipsit de imunitate ,partidul comunistilor scos in afara legii !de nationalizat toate firmele rusesti in moldova si UE !de bagat vize pentru cetatenii rusi ! suntem obligati sa ne alaturam sanctiunilor UE daca vrem sa aderam la UE ! IEri Transnistria ,azi Crimeia miine Moldova !!!nu inteleg de ce politicenii sunt curve si nu critica in bloc pe Putin si politica lui de ocupatie !!!cerem mobilizare generala pentru apararea moldovei !
 • -13 (15)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Offf. Ma tem de nu stiu ce sa fac.Poate mai bine sa ne predam? Domnul Kaz spune ca mai bine sa ne predam. Offf, imi dirdie dintii in gura. Ce ati facut mai, mamucuta draga?
 • -9 (21)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Cică "audieri cu uşile închise..." !!???
  De cine au închis uşile ????
  Doar Parlamentul este plin de şpioni şi diversanţi ai Rusiei !!!!
  Doar de popor ar punea face "secrete"....
  Idioţenii, nu alta...

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA