Citește toate știrile la acest subiect

(video) Arta și Viața devin un întreg în primul spot marca CRONOGRAF

Conceptul vizual al ediției a XIV-a, Art & Life, reflectă selecția de filme din acest an, care surprinde viața și arta într-o îmbrățișare sugestivă. Totodată, conceptul captează specificul filmului documentar ca gen cinematografic, ce conjugă viziunea artistică a autorului cu realitatea în care trăim.

(video) Arta și Viața devin un întreg în primul spot marca CRONOGRAF

În fiecare an, Festivalul Internațional de Film Documentar CRONOGRAF încurajează cineaștii locali să realizeze spoturi de autor pentru ediția curentă a festivalului. Pe parcursul anilor s-a creat o colecție de asemenea spoturi, care sunt proiectate în sala de cinema pe durata evenimentului. Aceste spoturi constituie un îndemn la creație pentru cineaști și la promovarea lor la FIFD CRONOGRAF.

Pub

Primul spot de autor din acest an, „Formularul”,  este realizat de regizorul de la OWH Studio, Radu Zaporojan . Spotul este  inspirat de conceptul vizual al festivalului și de poezia lui Grigore Vieru cu același nume. Debordând de simplitate și dramatism, „Formularul” este un scurt dialog în care Realitatea întreabă Filmul despre origine, ocupație sau dacă a fost vreodată judecat. „Prin acest spot suprarealist am dorit să-mi imaginez personificarea Filmului și să redau o frântură din ceea ce ar avea de spus lumii”, declară Radu Zaporojan.

FIFD CRONOGRAF, cel mai mare eveniment cinematografic din țară și unul de reper în circuitul festivalurilor din Europa de Est, este organizat din 2001 de către OWH Studio. 

CRONOGRAF te cuprinde și te așteaptă în fața ecranului unde realitatea devine artă.

***

Pentru a afla mai multe informații despre festival, ne puteți scrie pe adresa cronograf@cronograf.md sau accesa site-ul FIFD CRONOGRAF.

De asemenea ne puteți urmări pe:

Facebook: FIFD CRONOGRAF

Youtube: FIFD CRONOGRAF

Biletele și abonamentele pentru festival pot fi achiziționate pe iticket.md. FIFD CRONOGRAF aplică reduceri de tipul Early Bird, astfel până pe 5 mai abonamentele la festival pot fi procurate cu o reducere de 50%. Accesul la secțiunile Un LIKE pentru DOCUMENTAR, Producții Locale și CRONOGRAF Junior este gratuit.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI