ora: 11:43, 09 mai 2014 8507
Autor: Cristina Buzovschi

(video) Apel către politicienii moldoveni: Beți-vă cafeaua și la București


Video se incarcă ...
(video) Apel către politicienii moldoveni: Beți-vă cafeaua și la București
"Vă dau cafea pe gratis"
Ion Sturza, fost prim-ministru al RM
Foto: UNIMEDIA

Ion Sturza îi îndeamnă pe reprezentanții conducerii de la Chișinău să profite de relația privelegiată cu România, care ar putea deveni un parteneriat strategic, să folosească experiența Bucureștiul în parcursul său european și să încerce să evite greșelile făcute de țara vecină, transmite UNIMEDIA.

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova îndeamnă liderii politici de la Chișinău să nu caute susținere doar la Bruxelles, Berlin sau Varșovia, ci în primul rând la București.

„Eu am o poziție foarte tranșantă și, uneori, foarte supărătoare. Vorbim de Bruxelles, de Varșovia, de Praga, de cine vrei, numai nu vorbim de parteneriatul nostru cu Bucureștiul. Noi avem un mare avantaj. Avem o țară, prietenă, soră, în care vorbim aceeași limbă, avem aceeași cultură, același trecut și viitor, sper, împreună”, a spus ferm Sturza.
 
Omul de afaceri a accentuat că România a trecut deja prin acest proces de integrare în UE, a contabilizat toate greșelile, iar noi trebuie doar să schimbăm anteturile. „Nu trebuie să traducem, nu trebuie să negociem lucruri care au fost deja negociate. Să cerem sfaturile la cei care au negociat și să nu facem greșelile pe care le-a făcut România. Este un avantaj. Întotdeauna spuneam colegilor de la Chișinău, de ce vă rușinați dvs de București? Dacă vă spune la Berlin sau la Varșovia că nu este cel mai bun avocat, poate nu este cel mai bun, dar este al nostru. Nouă ne place să ne bem cafeaua la Londra, Paris, Bruxelles și în alte capitale, veniți la București, vă dau eu o cafea pe gratis”, a conchis acesta.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -18 (22)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Sa nu ne facem prea destepti.
  • +12 (14)
   @Sandu_S, pliscu mic!!! Sefu incã nu te-a eliberat din functia de LINGÃU de partid?!
   • +16 (18)
    Doamne, ca bine zice. Veniti la Bucuresti, nu suntem noi cei mai buni, dar macar va ajutam.

    Sunt cetățean activ
    • -18 (22)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     D-le Sturza, multumim de sfaturi , dar guvenarea dvs se descurca si fara sfaturile dvs.
     • +9 (9)
      vrei sa spui ca avem o conducere atat de inteleapta ca nu mai este loc?
      esti sigur?
  • +5 (5)
   ESTI UN DOBITOC SANDU!! DACA NU ERA ROMANIA MOLDOVA AR FI FOST CONDUSA DE SEVCENO&ROGZIN;!!!DEASEMENEA VEDEAI TU SUSPENDAREA VIZELOR LA FEL CUM O SA LE VADA RUSII IN URMATORII 50 DE ANI! ASA CA PLISCUL MIC SI ASCULTA PE CEI MAI MARI, POATE REUSESTI SA INVETI CEVA !!!
  • +3 (3)
   La Cluj Napoca, unde are afaceri de anvergura firma d-lui Sturza, omul este privit ca un roman autentic, normal , perfect adaptat printre noi. Ba chiar si un tip bine echilibrat, cu talente antreprenoriale autentice, cu simtul valorii bine dezvolat, vorbitor normal de limba romana si cunoscator adevarat al culturii noastre nationale, ceea ce nu e putin lucru. Mai mult: dl Sturza este superior multor oameni politici chiar din Romania si locul sau ar fi bine meritat oricand in parlamentul de la Bucuresti. Marile defecte comuniste, mentalitatea comunista tipica si inconfundabila a"moldoveanului" de peste Prut nu este o eticheta care sa-l defineasca nicidecum.Toti speram in Romania ca basarabenii romani sa fie ca el, sa se simta oricand, oriunde si oricum ca ACASA la ei.Nu stiu de ce nu se si judeca astfel de la opinca la vladica, vorba ceea!! Si nu stiu nici ce dl. Sturza nu si-a propus sa candideze la un post de europarlamentar roman la alegerile care vin.
 • +9 (13)
  Dincolo de lamentarile si blamarile, vezi Doamne, acest Sturza doar vorbeste si nu se baga in politica, nu face nimic pentru MD etc. A vrut, si Iuri Ivanici cu Vladimir nicolaici i-o inchis oxigenul. Asta e un om destept, le place asta invidiosilor sau nu. Stie ce zice si trebuie auzit. In politica nu se va baga ca un atare imbecil Usatii. Va intra fara indoiala in politica, de fapt deja e in ea, chiar daca nu face parte din nici un partid. Asa oameni ne trebuie, satui de bani ca la cati bani are el nu stiu daca mai vrea sa fure, si fure daca o vrea, dar o sa faca ceva si pentru popor. Asa ca... Sper si astept momentul cand Sturza va depasi aceasta etapa si atunci il voi vota si pe el si platforma sa electorala si partidul. Pana atunci, plec de aici sa nu mai vad marshavenia si prostia omului zombat precum este moldovanul lui dodon. S denom podevi pe toti, si mai putin cu ziua europei, ca oricum nu suntem noi europeni cat suntem murdari de kk pe nas de atita pupat in cur rusul... Pacat

  Sunt cetățean activ
  • +2 (6)
   consider ca oamenii nu se satura de bani nici odata.Oamenii sint asa construiti genetic,unii acumuleaza bani fara sfirsit,altii sint cinstiti,o parte sint Patrioti.
   Eram cu amindoua minile p-u Sturza...pin am ascultat discursul lui la Academe,apoi cind l-am mai vazut cu reformatorii))) a devenit totul limpede.(s-apoi nu poate un om care are prieteni ca Arapu,Diacov,Patriciu etc...sa fie ce asteptam; in veci nu poate sa fie; e in limita la toti,la inceput si Roska cinta frumos;si Filat)
 • +2 (4)
  * podevi se va citi pobedi.

  Sunt cetățean activ
 • +2 (8)
  Problema e alta. Bovaristii kleptomaniaci si criptoblsevici, fostii colegi de partid ai dlui Sturza, care se impotrivesc din tot duhul lor negru! Cei care sunt democrati de speriat molima occidentala si socialisti europeni doar cu numele. Serbii de pe plantatiile FRrr, romanofobii pd-Mancurti, care vor sa supravietuiasca, aruncand cu pietrele prezentului conjunctural in Adevar. Cum sa bea ei, masoni si subjugati, cafeaua Sentimentelor netraite vreodata, daca reclama mereu ca ea, Cafeaua romaneasca, e prea fierbinte, ori prea tare, ori prea amara, ori prea rece. N-au cum, din
  cauza ca sunt impertinenti, ignoranti, orbi, surzi si reci ca Moartea. Optiunea lor e sa traga, chiar daca sunt opaci. Au pierdut instinctul realului, precum toti xenocratii decazutii moral, precum provincialii mediocri lipsiti de valoare.
 • +3 (5)
  Sigur ca,D-ul Sturza,este o personalitata desteapta si in avere buna;ce spune,Sturza,de Romania,este intr-o oarecare masura-drept.Facind o analiza,la ce-i cu afaceri in Moldova,au cont propriu si nu le trebue sa aiba alaturasi,pentru ca,sa nu se priceapa nimeni,ce afaceristi si afiristi-sint.Sa ne uitam si in Romania;persoanele de afacere si mai ales ce-i care,sint la putere-Guvern si Parlament Roman,tot au acelasi intelegere,ca si ce-i din Moldova.Mai in scurt,nu stiu daca,cineva se poate incredinta,de afaceristii din Romania.Sturza,vorbeste ca,doar nu da bani pe aceasta.Cineva spune ca,daca,Sturza,ar forma un partid politic--l-ar vota.Eu,vreau sa zic ca,el.Sturza,nu v-a face nici un partid ca,nu-i convine;trebue sa lasa buzinesul,pentru aceasta;sa se duca la plr,el,Sturza,nu vede nici o sansa,de-a intra in Parlamentul urmator(la alegerile din 28-30 noembrie).Asa ca,ramine ca,noi ce-i care poate ceva il cunoastem pe D-ul Sturza,sa citim ce scrie si sa-l ascultam,ce spune.

  Sunt cetățean activ
 • +6 (8)
  Respect dle Sturza!
 • -15 (15)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Atat timp cat in Palatul Cotroceni sta Basescu n-are rost de umblat la Bucuresti. Ce fel de ajutor poti cere de la tara care nu se sfieste sa-ti spuna in fata ca teritoriul R.Moldova este "pamant romanesc" al Romaniei si trebnuie asus acasa la Romania, iar statul artificial al lui Stalin R.Moldova trebuie sa dispara ori ca populatia RM este "turma" Romaniei si Bucurestiul oricand poate sa se amestece in afacerile interne al RM spentru a-i apara pe romanii" sai etc. Daca comparam atitudinea Rusiei fata de Ucraina si a Romaniei fata de R.Moldova - practic nu exista diferenta intre "fratii mai mari", ambii neaga dreptul "fratilor mai mici" de a avea stat si identitate si limba proprie,ambii socot teritoriile lor drept pamant "rusesc" sau "romanesc", ambii indeamna la "unire" si lepadare de tara lor de origine, ambii incearca sa foloseasca referendumuri sau recesamant pentru a-si justifica pretentiile teritoriale. Vreti ca "Meii" sa ceara ajutor de la "Lupi"?
  • +7 (9)
   Rusule, indiferent cine va sta la Palatul Cotroceni, Basarabia va ramane pamant romanesc.
  • +8 (8)
   Atata timp cat va este frica de Base, inseamna ca isi merita fotoliul
  • +4 (4)
   UITE TU DE ESTI UN EXEMPLU DE HOMOS SOVIETICUS, CREATIE A LUI STALIN, SI VEI DISPAREA, SE VA IN TIMPLA PASNIC SI FARA VIOLENTE, FIINDCA ADEVARUL SI BINELEINVINGE , SIGUR TU NU MAI POTI FI MODIFICAT , NU AI SUFICVOIENT INTELECT SI CUNOSTINTE, DAR URMATORELE GENERATII VOR FACE CE E NECESAR. SI APROPO CARE SUNT REUSITELE MOLDOVEI IN ULTIMII 23 DE ANI?!: AM PIERDUT 25% DIN POPULATIE!,AM DEVENIT CEA MAI SARACA TARA DIN EUROPA!, AM AVUT O GUVERNARE CORUPTA DUPA ALTA- DACA ACESTEA NU SUNT SEMNE DE DISPARITIE AI UNUI STAT ATUNCI CE ESTE?!?>
 • -12 (12)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Romania lui Basescu a fost invidioasa fata de Polonia si Suedia pentru ca au initiat Parteneriatul Estic, a asteptat ESECUL Parteneriatului Estic, "victoria" Rusiei si un "castig", o recompensala impartirea RM pentru "ajutorul" dat Rusiei prin provocare a separatismuluui in Gagauzia si Transnistria cu declaratii "unioniste". Romania asteapta cu nerabdare ca Rusia sa ajunga la Transnistria si sub motivul de "ajutor" sa treaca Prutul, sa ocupe R.Moldova si sa NIMICEASCA R.Moldova, "unindu"-si sie AVUTIA NATIONALA a RM si averile funciare si imobiliare ale romanilor de pana la 1940, aflate azi in posesia cetatenilor RM. Scopul "unirii" este RETROCEDAREA AVERILOR de pana la 1940 - ca cel mai mare JAF si act de HOTIE "frateasca", imposibil de realizat cat exista RM si cu legile sale APARA averea cetatenilor sai.Romania asteapta acum datele recensamantului tot asa cum Rusia asteapra referendumurile la Donetk sau Odessa, dupa care sa inceapa un nou "asalt" asupra R.Moldova si Asocierii la UE.
  • +7 (7)
   DaltONIC gandONIC, faptul ca Basarabia a ajuns unde a ajuns, se datoreaza 90 la suta ROMANIEI!!!
  • +4 (4)
   IAR TU ESTI INVIDIOS PE ORICINE CARE PREZINTA PUTIN INTELECT, MOLDOVA VA DISPAREA ORICUM CACI NU ARE RESURSE UMANE SAU DE ALTA NATURA SA REZISTE ASALTULUI RUSESC DECI DACA LA TOAMNA PIERDEM ALEGERILE COMUNISTILOR ATUNCI DEVENIM VASASLUL RUSILOR PE VECI CACI TOT CE VA FI DE VALOARE VA PLECA DE AICI(STAI FARA GRIJA TU VEI RAMINE), IAR DACA NE INTEGRAM IN EUROPA PSEUDONATIONALISMUL TAU MOLDOVENESC VA DISPAREA CACI NU ESTE NECESAR SI UTIL DECIT EXCRICILOR DE TEAPA LUI VORONIN SI DODON CARE NE SPERIE CU 'PERICOLUL ROMANESC', PERICOLUL IL REPREZINTA DOAR PENTRU AVERILE LOR FURATE DE LA GURA COPIILOR SI BATRINILOR SARACI DIN MOLDOVA!!!DAR BINEINTELES PE TINE TE DOARE DE CE FACE BASESCU CACI EL E VINOVAT CA TU ESTI UN IMBECIL!!!
 • +4 (4)
  dl Sturza nu ia in considerare "rânza moldovanului" caruia daca ii dai un sfat bun, atunci precis ca va face invers...
  • +2 (2)
   Ca si "marele" katap, stapanul statiei de alimentare. Deh, cine-a slujit la ruSSi, nu poate gandi ca Bush.
 • +1 (1)
  Suntem umpluţi pe săturate
  De acţiunile perfide,
  De intenţiile mimate...
  A unor lideri de partide.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA