(video) Apel către politicienii moldoveni: Beți-vă cafeaua și la București

Ion Sturza îi îndeamnă pe reprezentanții conducerii de la Chișinău să profite de relația privelegiată cu România, care ar putea deveni un parteneriat strategic, să folosească experiența Bucureștiul în parcursul său european și să încerce să evite greșelile făcute de țara vecină, transmite UNIMEDIA.

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova îndeamnă liderii politici de la Chișinău să nu caute susținere doar la Bruxelles, Berlin sau Varșovia, ci în primul rând la București.

„Eu am o poziție foarte tranșantă și, uneori, foarte supărătoare. Vorbim de Bruxelles, de Varșovia, de Praga, de cine vrei, numai nu vorbim de parteneriatul nostru cu Bucureștiul. Noi avem un mare avantaj. Avem o țară, prietenă, soră, în care vorbim aceeași limbă, avem aceeași cultură, același trecut și viitor, sper, împreună”, a spus ferm Sturza.
 
Omul de afaceri a accentuat că România a trecut deja prin acest proces de integrare în UE, a contabilizat toate greșelile, iar noi trebuie doar să schimbăm anteturile. „Nu trebuie să traducem, nu trebuie să negociem lucruri care au fost deja negociate. Să cerem sfaturile la cei care au negociat și să nu facem greșelile pe care le-a făcut România. Este un avantaj. Întotdeauna spuneam colegilor de la Chișinău, de ce vă rușinați dvs de București? Dacă vă spune la Berlin sau la Varșovia că nu este cel mai bun avocat, poate nu este cel mai bun, dar este al nostru. Nouă ne place să ne bem cafeaua la Londra, Paris, Bruxelles și în alte capitale, veniți la București, vă dau eu o cafea pe gratis”, a conchis acesta.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub