(video) Angajatele lui Efrim, „aliatele” lui Renato Usatîi

Două angajate ale Ministerului Justiției îl acuză pe Oleg Efrim că ar fi dat indicații să fie refuzată înregistrarea Partidului Nostru, prin redenumirea Partidului Popular Republican. Elena Grițco, șefa Direcției organizații necomerciale, și Nina Cereteu, specialist în cadrul aceleași direcții, au ieșit astăzi, 16 iunie, în cadrul unei conferințe de presă alături de politicianul Renato Usatîi și a lansat public acuzațiile, transmite UNIMEDIA.
 
De cealaltă parte, Ministerul Justiției declară că cele două au încălcat flagrant legislația și statutul funcționarului public.
 
(video) Angajatele lui Efrim, „aliatele” lui Renato Usatîi
Angajate MJ și Renato Usatîi (Foto: captura imagini video privesc.eu)

„Ieșirea de astăzi, alături de un politician, denotă clar că persoanele, angajate ale ministerului, au comis în mod voluntar acțiuni care vin în conflict cu statutul de funcționar public, dar și au favorizat conflictul de interese”, se menționează în reacția instituției.
 
Elena Grițco susține că a avut o relație tensionată cu ministrul Justiției și că din exterior au existat mai multe tentative de influențare a activității sale. „Din start vreau să vă spun că nu suntem aici pentru a face careva declarații politice. Nu suntem aici pentru a ne apăra imaginea și demnitatea profesională, cât și personală. Activez în cadrul Ministerului Justiției aproape 7 ani de zile, dintre care 5 în funcția respectivă”, a menționat șefa Direcției organizații necomerciale de la MJ, citind de pe foaie.
 
Nina Cereteu, cea care s-ar fi ocupat de setul de acte prezentat de Renato Usatîi declară că documentele corespundeau întru totul legii cu privire la partide. „Însă, am primit indicația să perfectăm actele de refuz pe motiv că nu s-a respectat procedura statutară privind convocarea Congresului”, a declarat aceasta, precizând că ea și colega sa au purtat discuții în contradictoriu cu ministrul Justiției, Oleg Efrim, la acest subiect și prin urmare, cele au refuzat să contrasemneze decizia de refuz.
 
Ulterior, spune Grițco, Efrim le-ar fi acuzat că lucrează pentru Renato Usatîi și că vor fi verificate dacă corespunde funcțiilor pe care le dețin. Astăzi dimineața, cele două ar fi depus cereri de demisie din proprie inițiativă.
 
Ministerul Justiției a venit cu reacții. „Întreaga acțiune de astăzi, precum și declarațiile false, lipsite total dovezi și suport, denotă clar intenția de a exercita presiuni asupra Ministerului Justiției, prin șantaj, conflict de interese și coruptibilitate. Menționăm că în cazul acestor persoane au existat și anterior suspiciuni privind integritatea lor.  În același timp, precizăm că toate acțiunile și declarațiile efectuate pe marginea acestui subiect denotă elemente de coruptibilitate în activitatea persoanelor în cauză. În acest sens, Ministerul Justiției va înainta un demers către organele abilitate privind investigarea acțiunilor coruptibile și de conflict de interes a funcționarilor vizați”, se spune în declarație. 

Pub

 
În ceea ce privește referințele la refuzul de a înregistra modificările la statutul unui anume partid, MJ menționează că la moment, litigiul se examinează de către instanța de judecată.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub