ora: 18:43, 23 ian 2015 8849
Autor: Cristina Buzovschi

(video) Andrian Candu a fost ales în funcția de președinte al Parlamentului


Video se incarcă ...
(video) Andrian Candu a fost ales în funcția de președinte al Parlamentului
Andrian Candu, președintele Parlamentului
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

(18:49) Andrian Candu, președintele nou ales al Parlamentului, a anunțat o pauză de10 minute, timp în care va purta consultări cu fracțiunile parlamentare și ulterior se va purcede la alegerea vicepreședinților Legislativului.

Deputatul PD, Andrian Candu, a fost ales în funcția de președinte al Parlamentului. Pentru candidatura sa au votat 59 de deputați PLDM-PD și PCRM, transmite UNIMEDIA.

Un deputat, din cei 60 care au participat la votare, a votat contra alegerii lui Candu în funcția de președinte al Parlamentului.

Parlamentul a adoptat hotărârea prin care a fost confirmată alegerea lui Andrian Candu în funcția de speaker.

UNIMEDIA precizează că astăzi este cea de a treia încercare de alegere a șefului Legislativului. Deputații s-au întrunit trei ședințe consecutive, dar pentru că nu se reușea crearea unei majorități parlamentare, procesul de alegere a conducerii Parlamentului era amânat.

Astăzi, liderii PLDM și PD au anunțat decizia de creare a coaliției de guvernare și au semnat în prezența presei acordul de constituire a Alianței pentru o Moldovă Europeană.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +6 (16)
  ca un purcelusi. purcelusi ce spune me! o noua specie.
  • -6 (16)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Buna noutate, bine ca s-a miscat carul din loc. Si rau ca Ghimpu tot incapatinat a ramas si pune piedici cursului european al tarii.
   • -7 (15)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Candu merita aceasta functie, el mereu a dat dovada de seriozitate si echidistanta. Cu siguranta va face fata tuturor greutatilor.
    • -9 (13)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     S-a facut un pas corect si urit din partea la PL ca se da cu spatele la gard si nu vrea sa accepte sa mearga alaturi de PLDM si PD spre UE modernizind Republica Moldova.
   • +4 (4)
    Am impresia ca Emenian si multi al de le ori sunt membri ai PD-ului ori sunt cu ochii legati si nu poseda o gindire critica si obiectiva despre tot ce se petrece in politica noastra. Chiar nu vedeti ca unica piedica a cursului european este Plahotniuc si PD-ului lui, mai ales ca a cumparat si pe Filat si pe Voronin folosindu-i ca pe niste ..... Pai ce fel de curs european in frunte cu asa ipocrit si cu asa tirituri fara demnitate.... Europa a fost o simpla pagina de publicitate pentru aceste partide in campania electorala, dar acum se vede limpede ce cale urmeaza acesti indivizi. Nu v-ati pus intrebarea de ce acesti asa numiti pro-europeni nu tin cont de nici un sfat oferit de demnitarii europeni, nu au dorit in functia de Procuror General un cetatean strain ???? Raspunsul e simplu..... Europa inseamna detentie pentru plahotniuc, filat si toti al de dinsii.....
    • -5 (5)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Speram ca Andrian Candu va reusi sa fie un conducator de Parlament apreciat totii colegii de Parlament. Succes Andrian Candu!
   • +5 (5)
    PDM+PLDM = ALIANȚĂ pentru MANIPULAREA ELECTORATULUI!
 • +10 (18)
  Noapte buna Moldova, in sensul direct si figurat.
  • +5 (5)
   Trebuie sa recunoastem ca satana de ploha a pus o intreaga tara sub papuc, se vede ca nui om prost, doar ca mintea sa a folosito in scopuri criminale, pacat, dar nui nimic, maidanul e la orizont...
  • +6 (6)
   Sper ca votantii PLDM se bat acuma cu capurile de pereti, sper ca lea fost o lectie buna, de cei care au votat PD nici numai zic nimic, au votat doar acei care au interes obscur si acei degradati mintal...
 • +9 (17)
  As vrea sa intreb pe Filat si Lupu, care sunt acele cerinte inacceptabile innaintate de PL? Ce anume ei considera (prea de tot)?
  • +3 (3)
   FOARTE CORECT SA RASPUNDA DERBEDEII DE FILAT SI LUPU CARE SUNT PROBLEMELE CE LEA PUS PL SI NU POT FI ACCEPTATE IN FATA POPORULUISI SI IN FATA PL.
 • +12 (14)
  Deja in Moldova va fi total ca Candu. (какая отвратительная рожа (с) Джентельмены удачи)
 • +13 (13)
  Cel mai inalt post care l-a ocupat Candu : Finul de cununie al lui Plohotniuk!!
  Inainte tilhari si hoti!! Istoria o sa va mature repede.
 • +9 (11)
  ...am ajuns la urmatoarea concluzie . Filat si Lupu nu i-ar fi acceptat pe cei din PL nici in ruptul capului .De ce ?
  - Filat s-a inteles cu comunistii ca Pl sa nu fie la guvernare si l-a rugat pe Voronin sa spuna ca nu va vota pentru Leanca si atunci Filat vine si spune .Vezi care-i treaba , comunistii nu te vor , dar fara votul lor nu trece guvernul .
  daca stam bine si analizam pana la urma totul porneste de la Filat , a simtit ca Leanca ii sapa la temelie si atunci a zis ca e momentul potrivit sa-l ingroape cu ajutorul comunistilor .
  In felul asta toata lumea e impacata , PL nu este la guvernare ca sa nu mai auda de UE si NATO , iar Filat revina in prim plan , pentru ca altfel nu se poate . Au invatat astea de la rusi ceva . Acum e randul nostru sa facem concluziile necesare .
  PL trebuie sa stea de veghe si sa semnalizeze toate hotiile si neregulile acestui guvern antinational.
 • +9 (11)
  Interesant, ce post o sa ocupe contrabandistul?
 • +7 (9)
  Pd+pldm+pcrm= GREATA!
 • +1 (5)
  Dat fiind ca LEUL este in cadere libera, luand in calcul experienta lui Candu de economist, asteptam actiuni din partea statului ca valuta nationala sa-si revina. Securitatea economica este in pericol.
  • +5 (5)
   Candu e economist cum tu esti destept
 • +4 (4)
  Va fi nevoie sa ne aparam demnitatea nationala si sa dam dovada ca suntem cu adevarati oameni si nu o turma de oi, la fel cum au facut-o cei din Ukraina. Nu cred ca e rezonabil de a lasa tara pe mina contrabandistilor si hotilor prin plecari masive peste hotare. Ceia ce sa developat astazi in Parlament, demonstreaza inca o data ca acesti insi se cred mari si tari, insa istoria a aratat ca rabdarea are capat la 7 aprilie 2009.
 • +4 (6)
  turma de oi....................
  • +5 (5)
   turma de oi suntem noi ca i-am votat
 • +5 (5)
  ACESTA SA FIE PRESEDINTELE A PARLAMENTULUII,ACESTA IAR STA BINE SA PASCA OILE COBAN INFLAT.
 • +2 (2)
  Se pare ca treaba merge spre Filat -primministru,Leanca inapoi la externe.Dar cum ramine cu Hotarirea CC : Guvernul Filat a fost demis pentru coruptie??

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA