(video) Andrei Popov despre planurile lui Vlad Plahotniuc pentru 2017: El vrea să devină prim-ministru

Președintele Institutului pentru Inițative Strategice, Andrei Popov, spune că ar prefera ca Vlad Plahotniuc să devină prim-ministru. Asta în contextul în care și-a asumat președinția Partidului Democrat și a construit în Moldova un sistem pe verticală, care i se subordonează în întregime. 

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

"Sunt adeptul clarității, când șeful tribului, e chiar șeful tribului cu epoleți, cu funcții, cu responsabilități. Eu aș prefera ca Vlad Plahotniuc să devină prim-ministru",  a declarat în context Popov.

„El a investit foarte mult în partid, structuri de stat, mass-media și restul ce mai e, și acest sistem este controlat foarte ușor manual. Eu consider că 80% dintre cetățenii acestei țări așteaptă un astfel de tip de conducere, noi fiind foarte mult influențați de modelul de guvernare rusesc.

Pub

Probabil că în 2017, dnul Plahotniuc nu va deveni încă prim-ministru, pentru că mai mult multe reforme importante de făcut. Este important să nu cădem în mrejele populismului, dar Guvernul Filip a devenit vizibil prin reformele făcute, este cunoscut și în Est și în Vest, și chiar respectat”, a spus Popov.

Cât despre momentul când Plahotniuc va deveni premierul Republicii Moldova, Andrei Popov spune că va fi „atunci când va simți el”.

„Eu cred că el își dorește foarte mult. El și-a construit toate premisele, toate treptele respective, și atunci când va simți când este momentul, atunci va deveni. Dacă el devenea în ianuarie 2016 și ar fi avut multe belele pe cap, ar fi fost responsabil de multe reforme și poate ar fi reușit, poate nu. Pentru mine ca cetățean este mult mai clar ca un om care ia decizii real, să le ia și formal.

Dacă Vlad Plahotniuc ar deveni prim-ministru, atunci R. Moldova se va transforma într-un stat subordonat unor interese de putere a unei singure persoane: cea mai bogată și influentă”, a mai spus Popov.

Emisiunea integrală poate fi urmărită aici.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub