ora: 20:02, 08 aug 2017 3758

(video) Anatol Durbală: „Sunt absolut convins că noi putem produce filme care pot ajunge la Oscar, cel puțin la nominalizare”


(video) Anatol Durbală: „Sunt absolut convins că noi putem produce filme care pot ajunge la Oscar, cel puțin la nominalizare”
Foto: UNIMEDIA

Actorul Anatol Durbală spune că este absolut convins că Republica Moldova este capabilă să producă filme care ar putea fi cel puțin nominalizate pentru premiile Oscar, la categoria "Cel mai bun film străin". Opinia și-a expus-o în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

"Când o zic, am și un argument. Doi sau trei ani în urmă, un film din Georgia a fost nominalizat. Georgia și Republica Moldova sunt des comparate, și ca teritoriu și la alte capitole", a spus actorul Teatrului Național “Mihai Eminescu” Anatol Durbală.

Invitatul a amintit că în 2014, când s-a produs filmul "Ce lume minunată", pe care Anatol Durbală l-a regizat, nu s-a trimis nici un film la Oscar, deși Republica Moldova avea dreptul să o facă. 

Actorul și prezentatorul TV a mai spus că a dat de un articol în limba engleză de un critic de film american, intitulat "De ce nu sunt moldovenii la Oscar?", în care se argumentează că am avea cu ce să participăm. 

"De ce pe noi alții ne înțeleg mai bine decât noi pe noi înșine?", a conchis Anatol Durbală.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
  • -1 (1)
    Tolika! Innainte de a merge la Ileana;nu fuma domnule.Chiar ne ai de prosti? Bine,pe noi ,dar chiar si pe lumea intreaga?Sau e de vina Soarele?

×
Cultură/Stiinţă
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA