(video) Alexandrina Robu: De-am avea măcar atâta demnitate cât au polonezii

Tânăra Alexandrina Robu care și-a făcut studiile de masterat la una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ specializată pe politici europene, Colegiul Europei, obținând o bursă de 50 de mii de euro și care a stat un an în Polonia vine cu mai multe recomandări pentru cetățenii R. Moldova. În primul rând să avem mai multă demnitate. Despre asta invitata a vorbit în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA. 

(video) Alexandrina Robu: De-am avea măcar atâta demnitate cât au polonezii
studioul UNIMEDIA (Foto: UNIMEDIA/Igor Rotari)

”Polonezii au o memorie de lungă durată și o cultură politică înalt dezvoltată. Chiar dacă știu limba rusă, niciodată nu vor vorbi în rusă. Poate să te înțeleagă, dar îți va răspunde în poloneză, dacă nu știe engleza. Dacă vorbești în rusă, te privesc sceptic”, a povestit invitata.

Pub

 Tânăra spune că odată cu creşterea reticenței Guvernului polonez faţă de politicile UE, au fost organizate multe proteste masive.

Întrebată ce ar trebui să învețe moldovenii de la polonezi, Alexandrina Robu s- referit și la cultura politică, una la un nivel destul de jos în R. Moldova.

”Să fim demni ca polonezii, să ne respectăm cultura, valorile și tradițiile. Să lucrăm mai mult asupra ridicării culturii politice și sociale. Din păcate, în R. Moldova nivelul culturii politice este foarte scăzut. Chiar dacă se discută despre politică oriunde, aceste tematici sunt unele care dezbină, nu care să unească. Nu se discută despre reformele economice care ar trebui făcute, schimbarea unor exponenți ai clasei politice. Există foarte multă informație și omul nu mai știe care este adevărul. Este o problemă profundă a societății”, a conchis invitata.

Emisiunea integrală poate fi urmărită aici.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub