(video) Aleg cariera IT. Vladimir, tânărul care creează aplicații de milioane

Vladimir este un tânăr care a descoperit de la o vârstă fragedă că dorește să activeze în domeniul tehnologiilor informaționale. Chiar dacă părinții au încercat să îi trezească interesul față de muzică și sport, Vladimir a ales o carieră în IT.

„Părinții au încercat să mă implice în diverse activități, în muzică sau sport. În clasa V-a am fost transferat în liceul „Iulia Hașdeu”, într-o clasă specializată în matematică și informatică. Din acel moment am știut că IT e domeniul în care vreau să activez o mare parte din viață”, a declarat sursa.

Tânărul s-a afirmat încă de pe băncile școlii, reușind să obțină locuri de frunte în cadrul olimpiadelor naționale și internaționale. „În clasa IX-a am creat primul produs și l-am vândut unui profesor din România. Cu acest produs, acesta crea teste grilă cu care verifica automat elevii. Pentru acest produs am primit 50 de lei, în anul 1999 era o sumă destul de impunătoare. Mi-am cumpărat cărți specializate care mi-au fost de folos de-a lungul anilor”, a precizat sursa.

După susținerea examenelor de bacalaureat, tânărul a a decis să depună actele la Universitatea Tehnică din Moldova, unde a obținut o serie de performanțe. „După doi ani de facultate, Eugen Frimu mi-a făcut o ofertă pe care am acceptat-o. Am creat o companie locală. Prestam servicii de outsourcing în țară și peste hotarele ei. După 5 ani de outsourcing, am înțeles că acest domeniu nu este pentru mine și că mă plictisesc. Am decis să caut alte posibilități. Am primit ofertă de la Vitalie Eșanu să lucrez alături de el. Mi-a plăcut pentru că am început să creăm produse proprii și le vindeam direct clienților”, a adăugat acesta.

Pub

Vladimir a recunoscut că salariul pe care îl avea în timpul facultății a crescut considerabil și îl motivează să creeze noi proiecte pe teritoriul țării. „E un mit faptul că cei din domeniul IT stau doar în fața calculatorului. Ei reușesc să aibă și viață personală, să își îndeplinească toate poftele și să își mulțumească copii și soția. Nu este atât de boring cum arată la televizor”, a subliniat sursa.

Tânărul ne-a dezvăluit ce planuri de viitor are. „Pe parcursul anilor am acumulat multă experiență în acest domeniu și îmi doresc să evoluez. Din acest motiv, planific să activez în calitate de om de afaceri în domeniul IT. Să creez propriile produse care vor face lumea mai bună și voi aduna resursele financiare necesare pentru visurile mele”, a conchis Vladimir.

Reportajul face parte din cadrul Campaniei de promovare a Carierei IT, realizată de Asociaţia Naţională a Companiilor Private din Domeniul TIC şi Proiectul USAID CEED II, cu suportul Ministerului Tineretului și Sportului.

Alăturați-vă grupului „Aleg Cariera în IT” pe Facebook, unde membrii vă vor informa și îndruma despre oportunitățile IT din Moldova și de peste hotare.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub