ora: 09:14, 26 sep 2013 7773
Autor: Ana Sîrbu

(video) Aleg cariera IT. Poveștile de succes a cinci tineri de la Allied Testing


Video se incarcă ...
(video) Aleg cariera IT. Poveștile de succes a cinci tineri de la Allied Testing
Tineri din cadrul companiei Allied Testing
Foto: UNIMEDIA

Oleg, Elena, Ana, Dan și Timur activează în cadrul companiei Allied Testing Team. Au ales o carieră în IT, pentru că le oferă o multitudine de posibilități. Aceștia activează de mai mulți ani în acest domeniu și consideră că pentru a excela în IT e nevoie de perseverență și talent. Tinerilor le place să călătorească, citească și își dedică timpul liber persoanelor dragi.

Reportajul face parte din cadrul Campaniei de promovare a Carierei IT, realizată de Asociaţia Naţională a Companiilor Private din Domeniul TIC şi Proiectul USAID CEED II, cu suportul Ministerului Tineretului și Sportului.

Alăturați-vă grupului „Aleg Cariera în IT” pe Facebook, unde membrii vă vor informa și îndruma despre oportunitățile IT din Moldova și de peste hotare.

Campania de promovare a Carierei IT încurajează tinerii să opteze pentru studii în domeniul tehnologiilor informaționale și comunicațiilor, oferindu-le repere clare privind beneficiile și oportunitățile reale care pe care le poate asigura activitatea în acest sector. Inițiativa este realizată de Asociația Națională a Companiilor Private din Domeniul TIC cu suportul Ministerului Tineretului și Sportului prin intermediul Programului de Granturi pentru anul 2013, Proiectului USAID CEED II, Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare (ADA), din fondurile Cooperării Austriece pentru Dezvoltare, sub patronajul Ministerului Educației al Republicii Moldova. Partener al campaniei: Interakt Media.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -1 (3)
  Irosire de bani e programul asta de promovare IT.
  Medicii au salarii mizere dar in fiecare an avem mii de doritori la studii. Si in acelas timp nimeni nu cheltuie un leu pentru promovarea profesiei de medic.
  Nu cumva din cauza ca lumea stie de unde cresc picioarele... ? :)
 • +3 (3)
  Daca ar trai medicii tai pe aceste salarii mizere nimenu nu ar invata, asa ca linistestete toti stim citi bani are medicul pe zi de la pacienti, dar programul de promovare IT e foarte binevenit.
  • 0 (2)
   Pai nu asta si spuneam? Esti din IT si tu, nu?
   Lumea stie foarte bine si fara promovare cum stau lucrurile.
   PS: Ai votat comentariul propriu... lol :)
 • 0 (0)
  browser,
  Ideea e ca IT-ul aduce bani de peste hotarele tarii. Ca sa majoreze salariile medicilor, tot din buzunarul tau statul trebuie sa scoata mai multe impozite. Dar daca auzim de majorarea impozitelor, ne revoltam toti...
  • 0 (0)
   Fratilor, ce incercati sa spuneti? Ce are sula cu perfectura?
   Eu vad promotia asta in RM ca un lucru absolut inutil si artificial.
   Un specialist IT calificat a avut/are/va avea salariu mult peste mediu. Cei mai buni pleaca la bani si mai mari peste hotare. E lucru cunoscut de foarte mult timp. Nu inteleg pentru ce se irosesc banii la filmarea clip-urilor de doi bani. Iar tu vii cu majorarea impozitelor...
   what the heck?
   • 0 (0)
    Nu-s de acord cu tine. Am observat chiar anul ăsta mai multe persoane capabile, cu reușită bună la științe exacte și cu engleza la nivel bun, care nu se puteau hotărî la care specialitate să-și facă studiile universitare. . Motivul e ca și la marea majoritate a tinerilor de 18-19 ani - ei habar nu au cu ce vor să se ocupe. Iar pînă la urmă cunoscuții ătia ai mei au plecat cine la Economie, cine la Drept. Și asta în pofida faptului că nu au nici un fel de ”krîșă” sau loc de muncă ”garantat” după absolvire. . Mai există și un stereotip aiurit, că cică de IT se pot ocupa doar genii și că te descurci bine, doar dacă depui efort supraomenesc sau dacă ai învățat pe cel puțin 10 la matematici. . Păi, iată. Campaniile ăstea ar trebui să-i mai trezească pe tineri, să le mai treacă frica de TI. Poate se vor mai redirecționa de la specialități, care au devenit inutile din cauza suprapopulării cu specialiști și a orientării exclusive spre…
   • 0 (0)
    .
    Păi, iată. Campaniile ăstea ar trebui să-i mai trezească pe tineri, să le mai treacă frica de TI.
    Poate se vor mai redirecționa de la specialități, care au devenit inutile din cauza suprapopulării cu specialiști și a orientării exclusive spre piața internă, alde Economie, Drept, Litere, Jurnalism.
    • 0 (0)
     :) Multumesc. In sfarsit, un reply la tema.
     Spune-mi te rog, are oare nevoie domeniul nostru IT de specialisti care au ajuns la 18 ani si nu stiu ce profesie sa aleaga? :)
     Sa zicem ca e ok si asta. De exemplu, am ajuns la 18 ani si nu stiu ce sa fac. Vin la universitate si vad lista taxelor pentru studii. Presupun ca daca am ceva creieri in cap voi deduce ca cele care-s mai scumpe sunt probabil si mai bune, nu?.
     Promovarile sunt un fel de propaganda. Ceva neplacut/nedorit/necunoscut bagat pe gat celor un pic mai creduli.
     Are sens promovarea pentru Pompieri, dar pentru Programator e un lucru absolut ridicol.
     • 0 (0)
      E criza acuta de specialisti in domeniul IT, si iata si campania a aparut.
 • +1 (1)
  Problema este ca aproape 50% din impozite nu se platesc, deaceia medicii si profesorii nu au salarii. Nu ma duc departe. In capitala treci pe la orice magazin, parcare etc si vezi ca practic toti au contracte cu salariu de 1300, dar real primesc 5-7 mii. Asta lii convenabil la unii politicieni ca au bani de la aceasta. Toti stiu de aceasta problema dar nimeni nu vrea sa o rezolve. Eu am dat un exemplu simplu dar in realitate asa scheme exista ca ei sa nu plateasca impozite ca noi nici nu ne dam seama.
 • 0 (0)
  Sunt buni baietii acestia dar cam exploatati de Allied Testing

×
Media/IT
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA