ora: 12:44, 26 iul 2013 9368
Autor: Ana Sîrbu

(video) Aleg cariera IT. Olga Barbu, tânăra mămică îndrăgostită de IT


Video se incarcă ...
(video) Aleg cariera IT. Olga Barbu, tânăra mămică îndrăgostită de IT
Olga Barbu
Foto: UNIMEDIA

Olga Barbu este o tânără mămică, care lucrează în calitate de inginer senior testare în cadrul unei companii de IT din Moldova. Are o experiență de circa 4 ani în domeniu și adoră sporturile.

„Încă din liceu îmi era interesant acest domeniu. Eram unica fată la cercul de informatică. Deși mă pregăteam intens sa merg la facultatea de limbi străine, am ales totuși informatica. Facultatea mi-a plăcut foarte mult. Aveam o grupă foarte puternică și unită. Pe parcurs, o bună parte din noi am ajuns angajați în companii serioase. Am rămas prieteni cu mulți dintre ei”, a precizat tânăra.

Și-a început activitatea în calitate de profesoară. Câțiva ani mai târziu a realizat că vrea să aibă o carieră de succes în domeniul IT. „Primul meu salariu a fost de 100 de lei, predam câteva ore în cadrul unei școli. În 2010, am fost angajată la primul meu job într-o companie de IT. Aveam un salariu mult mai mare față de ce aveam la facultate. După un an și jumătate, salariul meu a crescut de două ori. Acest lucru mă motivează”, a subliniat sursa.

Olga este adepta unui stil de viață sănătos și se străduiește să petreacă mai mult timp împreună cu familia. „Am timp pentru familie. Reușesc să petrec timpul cu băiețelul meu. Fac salsa în weekend și ne plimbăm cu rolele”, a conchis tânăra mamă.

Reportajul face parte din cadrul Campaniei de promovare a Carierei IT, realizată de Asociaţia Naţională a Companiilor Private din Domeniul TIC şi Proiectul USAID CEED II, cu suportul Ministerului Tineretului și Sportului.

Alăturați-vă grupului „Aleg Cariera în IT” pe facebook, unde membrii vă vor informa și îndruma despre oportunitățile IT din Moldova și de peste hotare.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -1 (1)
  mlin, ati saturat voi poporul cu "Aleg cariera IT", ce numai de IT are nevoie MOldova asta?!
  - lacatusi;
  - lemnari;
  - electricieni;
  - chimisti;
  - ingineri de tot soiul
  - ciobeni la urma urmei, ce nu-s profesii de care are nevoie tara asta?
  de asta si se baga toti pe la univesitati la diplome iar pe urma rod pantalonii in italii, frante si mari britanii.
  Promovati omul nu locul!!!
  • +1 (1)
   Sunt de acord. Moldova are nevoie și de măturători de stradă, și de mulgători de vaci, și de spălători de podele. De ce nu te-ai duce să lucrezi într-un spital la spălat blide?
 • 0 (0)
  mai bine ceva relatii internationale, IT nu e in trend, multa mate si analiza, si tot unu la zece mii poate fi numit programer
  • +2 (2)
   is pline santierele din Italia de absolventi in relatii internationale, manageri, avocati si economisti de tot felul. nu e cam scumpa investitia pentru cineva care va lucra muncitor calificat/necalificat?
  • 0 (0)
   Se vede ca nu ai idee de IT. Tu si eu si toti astia care fac comment-uri pe Unimedia, Facebook , cauti pe Google sau Wikipedia sau oricare alt site, vrem nu vrem, traim in sec. XIX, unde tehnologiile informationale dicteaza viitorul. Inginerii IT au facut posibil ca tu de pe un device mic sa ai posibilitatea sa faci ceea pentru care cu 20 ani in urma aveai nevoie de 20 de device-uri. Inginerii IT au facut posibil asa un turnover, ca ele nu au cazut din cer si nu le-au adus aici OZN-urile. Deci, IT-ul nu este trend? Si cum poti spune asta avind un laptop cu asa performante pe masa de lucru si un smartphone in buzunar? In ceea ce tine de tarisoara noastra Moldova, ei bine, stim foarte bine cit de prost stam la capitolul export, nu e nevoie de reamintit detalii. Pe de alta parte o Moldova asa ca a noastra exporta cu succes in ultmii ani cunostinte in domeniul IT(asta asa, daca nu ai stiut).
   Mai intii fa niste "analiza" si putina "mate" si dupa asta trage o concluzie ce e sau nu trend.
  • +1 (1)
   Bună gluma! :)
   .
   Totuși, în TI e nevoie de mai multe specialități decît ”programerii”.
   Pe lingă manageri, mai trebuiesc și ingineri pentru asigurarea calității. Dacă ai citit articolul, chiar doamna din articol face QA, adică nu e developer.
   .
   Și chiar dacă ești programmer, mate multă e necesară doar în unele domenii, mai ales în cercetare și optimizarea algoritmilor. Totuși, marea majoritate de developeri nu se ocupa cu așa ceva și o duc foarte bine. Mai ales dacă-i comparăm cu lăcătușii, măturătorii, mulgătorii, etc.
 • 0 (0)
  Si in IT si in relatii internationale trebuie un anumit numar de specialisti dar nu toata tara sa lucreze in IT , caci nici nu isi vor gasi loc de munca vor sta acasa sau peste hotare la constructii , la noi sunt multe specialitati si sa se duca fiecare unde il trage inima , in diferite domenii , asa va fi mai bine si pentru tara si pentru oameni!
  • +1 (1)
   Dragă, tu serios crezi că acei care lucrează în TI în Moldova cu salarii de 500-3000 USD pe lună, deservesc piața internă?
   .
   Marea majoritate din angajații din TI lucrează pentru clienți străini, care-s capabili să achită astfel de salarii.
   .
   De muncă nu-și vor găsi doar acei care au fost leneși și n-au învățat engleza măcar.
   • +1 (1)
    foarte corect! doar cei care n-au invatsat nu-si vor gasi de lucru in IT. Acum in IT trebuiesc foarte foarte foarte multi specialisti, de aceea salariile in IT cresc constant si in Moldova. Deschideti rabota.md si vedeti care categorie e prima in lista si care are cel mai multe oferte de lucru. Desigur ca aceasta tre sa-ti mai placa, si nu inteleg oamenii care fac universitati in IT si apoi zic "это не мое"... Ca sa primesti salariu bun (sau sa faci bani buni) alege drumul cel mai greu, caci acolo precis vei avea mai putini concurenti. Cit despre domnisoara care lucreaza in endava, mi-i jale de ea... eu am plecat de acolo.. cind sa plec numai atunci vroiau sa-mi mareasca salariul... firma e mare dar sunt cam neseriosi pe tema respectarii angajatilor.. ii tin cu salarii mici cit pot, pina nu vine insasi persoana sa le-o puna in bot ca nu mai lucreaza la ei...
 • +2 (2)
  uite, daca termini relatii int-le taticu fara probleme i-ti cumpara un loc in primariile din tara sau la guvern, dar daca te duci in IT ...
 • +2 (2)
  Aceasta este o publicitate sponsorizata de companiile IT.
  Inițiativa este realizată de Asociația Națională a Companiilor Private din Domeniul TIC
  Lacatusii si restu sa-si faca publicitate daca au cu ce. Sa le arate tinerilor unde merg :)
  • +1 (1)
   Desigur este o publicitate sponsorizata de companiile it. Dar spune-mi si mie te rog, unde-i "podvohu"? Poate e in aceea ca nu ajung specialisti la noi in tara in sectorul dat? Sau poate e in aceea ca le platesc bani destul de buni? Sau poate ca invatsind in IT, vei putea lucra oriunde peste hotarele tarii daca esti specialist bun? Sau ce? Eu personal lucrez in IT.. dar inainte de asta am terminat doua universitati in economie, una din ele in Europa... acum lucrez in IT caci sunt cu muuuuult mai multe posibilitati pentru o persoana in IT de cit pentru un economist cu 2 universitati si inca nush ce acolo... Asa-i viatsa astazi. Dupa cum am mai spus, sa mergi pe calea IT-ului e greu! Dar aici gasesti mai putini concurenti si salarii mai mari!
 • 0 (0)
  Pai atunci sa nu mai stea ca stire de "prima pagina". Ori esti un portal de stiri ori un mackler.
 • +2 (2)
  In lipsa resurselor naturale domeniul TIC este unul salvator. Desigur, nu trebuie sa exageram - 99% in TIC. Dar avand materiel cenusie, am putea valorifica sa ne redresam situatia economica. Experienta internationala arata ca e posibil: vezi Singapoure, Coreea de Sud, Malaezia, Tiwan si alte.
  Trebuie sa fim realisti.
 • +1 (1)
  pentru tara noastra, care nu dispune de petrol sau alte resurse, domeniul IT este unul strategic , bravo la cei care promoveaza IT-ul , deoarece noi , avem posibilitatea sa mai lucram si cu capul , nu numai cu spinare la constructii!!!
 • 0 (0)
  Vrei un salariu bun? O cariera de programator sau designer?Te invitam la cursuri pentru profesii IT cerute pe piata muncii. Suna 022 213592 sau 069005168. Vezi http://www.interportal.md

  Sunt cetățean activ

×
Media/IT
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA