(video) Aleg cariera IT. Olga Barbu, tânăra mămică îndrăgostită de IT

Olga Barbu este o tânără mămică, care lucrează în calitate de inginer senior testare în cadrul unei companii de IT din Moldova. Are o experiență de circa 4 ani în domeniu și adoră sporturile.

„Încă din liceu îmi era interesant acest domeniu. Eram unica fată la cercul de informatică. Deși mă pregăteam intens sa merg la facultatea de limbi străine, am ales totuși informatica. Facultatea mi-a plăcut foarte mult. Aveam o grupă foarte puternică și unită. Pe parcurs, o bună parte din noi am ajuns angajați în companii serioase. Am rămas prieteni cu mulți dintre ei”, a precizat tânăra.

Și-a început activitatea în calitate de profesoară. Câțiva ani mai târziu a realizat că vrea să aibă o carieră de succes în domeniul IT. „Primul meu salariu a fost de 100 de lei, predam câteva ore în cadrul unei școli. În 2010, am fost angajată la primul meu job într-o companie de IT. Aveam un salariu mult mai mare față de ce aveam la facultate. După un an și jumătate, salariul meu a crescut de două ori. Acest lucru mă motivează”, a subliniat sursa.

Olga este adepta unui stil de viață sănătos și se străduiește să petreacă mai mult timp împreună cu familia. „Am timp pentru familie. Reușesc să petrec timpul cu băiețelul meu. Fac salsa în weekend și ne plimbăm cu rolele”, a conchis tânăra mamă.

Reportajul face parte din cadrul Campaniei de promovare a Carierei IT, realizată de Asociaţia Naţională a Companiilor Private din Domeniul TIC şi Proiectul USAID CEED II, cu suportul Ministerului Tineretului și Sportului.

Alăturați-vă grupului „Aleg Cariera în IT” pe facebook, unde membrii vă vor informa și îndruma despre oportunitățile IT din Moldova și de peste hotare.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub