(video) Aleg cariera IT. Oleg Ciubotaru: Domeniul IT, unul dintre cele mai dinamice din lume

Oleg Ciubotaru este un tânăr în vârstă de 30 de ani, care lucrează în calitate de CTO(Chief Technology Officer) la compania „ProPeople” din California. Moldoveanul a absolvit Universitatea Tehnică și a fost printre primii din țară, care a creat un blog turistic dedicat vacanțelor pe teritoriul țării, cât și peste hotarele ei.

„IT-ul a devenit pasiunea mea de când am văzut pentru prima dată calculatorul. În 2004 am fost angajat la un internet provider. După aceasta am mers la o companie franceză, unde am creat un sistem de transmitere a faxului prin Internet.

 

 Era o premieră pentru țara noastră. Am venit în poziția de project manager la compania „ProPeople” și am evoluat la director de agenție în Moldova. Când am venit eram vreo 7 persoane. Când am plecat din Moldova eram vreo 40 de angajați. Am venit în SUA. Poziția actuală e CTO, responsabil de implementările și soluțiile tehnice care le oferim clienților noștri. Clienți ca Universitatea Stanford, Samsung, Amnesty International”, a spus Oleg.  

A plecat în SUA alături de soție și cei doi copii, dar își dorește să se întoarcă în Moldova. „Investesc în copii. Ori de câte ori am ocazia plecăm în weekend fie la ocean, fie într-un parc de distracții”, a precizat tânărul.

Pub

Oleg consideră că tinerii ar trebui să activeze în domeniul IT, pentru că acesta este unul de perspectivă. „Este unul dintre cele mai dinamice din lume, suntem într-o eră nouă. Tot ce ne înconjoară e digitalizat. În următorii 5-10 ani va fi un domeniu care va oferi salarii decente, creștere economică. Atât în Moldova, cât și în particular. În jurul acestui domeniu se vor crea banii”, a conchis Ciubotaru.

Reportajul face parte din cadrul Campaniei de promovare a Carierei IT, realizată de Asociaţia Naţională a Companiilor Private din Domeniul TIC şi Proiectul USAID CEED II, cu suportul Ministerului Tineretului și Sportului.

Alăturați-vă grupului „Aleg Cariera în IT” pe Facebook, unde membrii vă vor informa și îndruma despre oportunitățile IT din Moldova și de peste hotare.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub