(video) Aleg cariera IT. Nicolae Balaban, despre cum să ai o carieră de succes

Dorința lui Nicolae Balaban de a activa în domeniul IT a apărut când părinții i-au procurat primul calculator.„Nu știam ce înseamnă programare, dar îmi plăcea mult calculatorul. Să studiez calculatorul, să văd ce a apărut nou în domeniul acesta”, a precizat Nicolae.

Nicolae Balaban are 22 de ani. El a studiat în cadrul Colegiului Financiar-Bancar din Chișinău și Universitatea Tehnică a Moldovei.

„Am studiat patru ani la colegiu, specialitatea informatică. Am absolvit și am decis să îmi caut un job. Ulterior, mi-am făcut CV-ul și am aplicat la mai multe oferte. A trecut o săptămână și am fost telefonat de compania Starnet, care mi-a propus un internship. Am fost, ulterior, anagajat. Cu timpul am fost promovat la funcția de team leader”, a spus el.

Tânărul este satisfăcut de cariera lui în domeniul IT, dar a precizat că studiile sunt esențiale pentru o persoană din domeniul IT. „Studiile sunt importante. Ele sunt baza în acest domeniu pentru orice programator din domeniu”, a adăugat el.

Pub

Tânărul a recunoscut că are timp și pentru alte activități, nu doar cele din domeniul IT. „Îmi place sportul, în special înotul, voleiul și baschet. Șahul este o slăbiciune de a mea”, a subliniat Nicolae.

Nicolae Balaban îi sfătuiește pe studenții de la facultățile de IT din Republica Moldova să fie perseverenți să citească cât mai multe cărți din domeniu.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub