ora: 16:03, 01 oct 2014 7518 0 Autor: Ana Sîrbu

(video) Aleg cariera IT. Nicolae Balaban, despre cum să ai o carieră de succes


Video se incarcă ...
(video) Aleg cariera IT. Nicolae Balaban, despre cum să ai o carieră de succes
Nicolae Balaban
Foto: UNIMEDIA

Dorința lui Nicolae Balaban de a activa în domeniul IT a apărut când părinții i-au procurat primul calculator.„Nu știam ce înseamnă programare, dar îmi plăcea mult calculatorul. Să studiez calculatorul, să văd ce a apărut nou în domeniul acesta”, a precizat Nicolae.

Nicolae Balaban are 22 de ani. El a studiat în cadrul Colegiului Financiar-Bancar din Chișinău și Universitatea Tehnică a Moldovei.

„Am studiat patru ani la colegiu, specialitatea informatică. Am absolvit și am decis să îmi caut un job. Ulterior, mi-am făcut CV-ul și am aplicat la mai multe oferte. A trecut o săptămână și am fost telefonat de compania Starnet, care mi-a propus un internship. Am fost, ulterior, anagajat. Cu timpul am fost promovat la funcția de team leader”, a spus el.

Tânărul este satisfăcut de cariera lui în domeniul IT, dar a precizat că studiile sunt esențiale pentru o persoană din domeniul IT. „Studiile sunt importante. Ele sunt baza în acest domeniu pentru orice programator din domeniu”, a adăugat el.

Tânărul a recunoscut că are timp și pentru alte activități, nu doar cele din domeniul IT. „Îmi place sportul, în special înotul, voleiul și baschet. Șahul este o slăbiciune de a mea”, a subliniat Nicolae.

Nicolae Balaban îi sfătuiește pe studenții de la facultățile de IT din Republica Moldova să fie perseverenți să citească cât mai multe cărți din domeniu.

Comentarii (0)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Media/IT
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA